Kuba95 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 W listopadzie mylem plastiki APC, na to położyłem Interior Wow. Chciałbym położyć inny dressing. Wystarczy przetrzeć plastiki jakim QD do wnetrz i na to dressing czy muszę znowu przemyc APC?
rapmen93 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jeśli nie są mocno zapuszczone to dressing po takim czasie raczej osłabł więc qd powinno wystarczyć ewentualnie jakiś gotowy interior cleaner na fibre i już
kamykmm Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 cześć, z racji nawału obowiązków trochę wypadłem z tematu i rzadko śledzę forum i nowości. Ostatnio przesiadłem sie do Mini Clubman'a który ma sporo plastików zewnętrznych i tutaj zastanawiam się nad dressingiem do nich. Autem robię dość spore przebiegi ok 4k km miesięcznie, dlatego szukam czegoś trwałego i tutaj pytanie - autko pewnie będzie pieszczone tak co 2 tyg (a w miedzy czasie tylko bezdotyk) i zastanawiam się jaki dressing zakupić aby nie wychodziły białe ślady po deszczu i był jednocześnie trwały żeby wytrzymał te 2 tyg., a może lepiej po prostu nałożyć powłokę Gyeon Q2 Trim Kit? Drugie pytanie jaki środek do szybkiego odświeżenia/czyszczenia tapicerki przy regularnej pielęgnacji auta - ADBL Bonet/Excede Encapsulator Cleaner/SG Extra Dry Fabric, a może jeszcze coś innego?
paperson Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @kamykmm przy takich przebiegach proponuję CarPro Dlux Dressingi do plastików szybko spłyną. Co do prania tapicerki, to jeśli nie masz odkurzacza piorącego, każdy z tych środków będzie dobry. 1
kamykmm Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @paperson tak nie mam odkurzacza, planuje regularnie dbać i odświeżać tapicerkę metoda bonetowania. A powiedz mi CarPro dlux jakie wykończenie zostawi matowe/świecące, przyciemni coś, czy w ogóle zostawi neutralny efekt i tylko zabezpieczy plastiki?
ghost Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @kamykmm Tac System Moonlight zrobi fajną robotę na plastikach, i możesz go użyć tak samo gdzie chcesz, lakier, koła, szyby, lampy... i zostanie jeszcze dla połowy rodziny Opcja druga, jak wyżej, typowa powłoka, CP Dlux. Tu nie ma złego wyboru, kwestia preferencji 1
paperson Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @kamykmm dlux znacząco przyciemnia, co mi się bardzo podoba. Efekt mocniejszy i trwalszy niż po TS Moonlight. Po nałożeniu powierzchnia jest tłusta i świecąca (fota nr 1), jednak po dotarciu uzyskujemy trwały, przyjemny mat (fota nr 2) 1
Mumins Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 14 godzin temu, barto125 napisał: @looker29 też zrób jej żart i podmień tabletki antykoncepcyjne na środek przeczyszczający ;D To by sobie dopiero prezent zrobił...:D 1
ghost Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 2 godziny temu, kamykmm napisał: A powiedz mi CarPro dlux jakie wykończenie zostawi matowe/świecące, przyciemni coś, czy w ogóle zostawi neutralny efekt i tylko zabezpieczy plastiki? Zależy od rodzaju tworzywa. Ale tak jak napisał @paperson oba przyciemnią. Moonlight jest trwały, a dlux jeszcze trwalszy. Na połyskujących grillach nadal zostaje połysk. Na matowych i chropowatych moonlight ożywia kolor ale wykończenie jest neutralne. Choć produkty różne to oba spełnią Twoje oczekiwania. Dlux dłużej zapewni lepsze hydro. 1
T2Maciek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jak przeczyścić Karchera. Mam kran w garażu z którego leci czasem trochę rdzy. Mam filtr na Karcher ale mam wrażenie że trochę się dostało do środka bo czasem zanim zalapie nie załącza się tylko buczy trzeba z włącznika go wyłączyć i włączyć. Ktoś może robił jakieś płukanie ? Macie jakąś radę na ta rdzę ? Karcher k5.5 jubille Pozdro
jolley Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Panowie, szwagier oddał auto do studia detailingowego, powłoka itp. Niestety nie jest zadowolony, gdyż przez kropelki na ciemnym aucie ciągle wszystko widać. Ogólnie to szuka teraz jakiejś "suszarki", którą mógłby oblecieć auto po każdym spłukaniu na bezdotyku. Ogólnie cyrk, śmieję z niego, że włożył kupę kasy a bardziej się pitoli ze wszystkim jak wcześniej Po bezdotyku nie wysuszy ręcznikiem, bo wiadomo, że lakier tylko opłukany (sama woda, bez proszku). I tu pytanie, co może nałożyć na powłokę, co by dało mu dobry zrzut wody? Gyeon Wet Coat, Koch Chemie Protector Wax - coś z tych rzeczy?
Tommy Lee Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Godzinę temu, T2Maciek napisał: Jak przeczyścić Karchera. Mam kran w garażu z którego leci czasem trochę rdzy. Mam filtr na Karcher ale mam wrażenie że trochę się dostało do środka bo czasem zanim zalapie nie załącza się tylko buczy trzeba z włącznika go wyłączyć i włączyć. Ktoś może robił jakieś płukanie ? Macie jakąś radę na ta rdzę ? Karcher k5.5 jubille Pozdro Samochodowa płukanka do chłodnic? Pamiętam że swego czasu ktoś pisał o tym że na zimę zalewał myjkę płynem do chłodnic żeby nie zamarzła stojąc w garażu.
zdanek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Jaki byłby orientacyjny koszt renowacji skórzanego fotela kierowcy w E39 (szpachla, lakierowanie, ewentualnie mała wstawka) + jakieś małe zaprawki na reszcie foteli? Ktoś oddawał auto na taką usługę? Sam się za to nie wezmę niestety.
krzychu2805 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Panowie, czy ktoś jest z Wałbrzycha i mógłby obejrzeć dla mnie auto? https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-2-3-170-km-highline-gwint-xenon-navi-szyberdach-5-drzwi-gti-ID6BsCYy.html Oczywiście odwdzięczyłbym się
barto125 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 @krzychu2805 2001 rok i tylko po niemcach latał, coś mały przebieg. W ostateczności autotesto zostaje
T2Maciek Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Znów pytanie czy ktoś z was korzysta z lamp LED konkretnie opraw hermetycznych ze świetlówkami LED ? Potrzebuje doświetlic stanowisko i nie wiem czy kupić takie oprawy 2 szt za 77,80 czy założyć zwykłe oprawy 60x60 ze starterami. Moje pytanie brzmi czy ledy faktycznie dają mocne światło jak piszą 4000lm ? Pomocy panowie bo nie moge się zdecydować. Pzdr !
krzychu2805 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 @barto125 właśnie też cena niska jak na to wyposażenie
D@ViD Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 @T2Maciek Jak chcesz doświetlić, to polecam Ci taką oprawę Nr aukcji: 7226528135 Ogólnie popatrz sobie jakie tam sprzedawca sprzedaje lampy i wybierz coś
T2Maciek Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ale czy takie ledy dadzą światło równe starym świetlówka ? Będę zadowolony z czegoś takiego ?
pablo15005 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 https://allegro.pl/oferta/10x-oprawa-led-swietlowk-36w-3600lm-300w-natynkowa-7773859318?fromVariant=7773819985 Ciekaw jestem co to warte za taka cene ?
Malik87 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 34 minuty temu, pablo15005 napisał: https://allegro.pl/oferta/10x-oprawa-led-swietlowk-36w-3600lm-300w-natynkowa-7773859318?fromVariant=7773819985 Ciekaw jestem co to warte za taka cene ? Mam w domu tą kaszane... Na innej aukcji kupiłem aż trzy sztuki i aby zastąpiły żarówkę led (odpowiednik 80 wat) to chyba bym musiał wszystkie trzy założyć. Nie warto!
T2Maciek Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Czyli te ledy są nie warte uwagi. ? Znalazłem takie coś http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7385623852 Ale one działaja na takich samych diodach jak te wyżej. Czyli kupić zwykle oprawy rastorowe 60x60 to będzie najlepsze rozwiązanie ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 31 Stycznia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 @T2Maciek dal ci dawid fajne oprawy ktore sam ma i poleca .
T2Maciek Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dał mi takie same lampy o których chłopaki napisali wyżej że kit. Poleca bo sam sprzedaje.
D@ViD Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 7 minut temu, T2Maciek napisał: Dał mi takie same lampy o których chłopaki napisali wyżej że kit. Poleca bo sam sprzedaje. Po 1) Polecalem ci ale moc 50 W a "chłopaki wyżej" polecali Tobie oprawy 36W wiec różnica w mocy znacząca. Polecam Ci też oprawę w barwie neutralnej bo najlepiej świeci i oddaje wszystko Po 2) Jeśli do mnie bijesz, że sprzedaje, to jesteś w błędzie. Poleciłem Ci bo sam kupiłem takie w tym miesiącu i zakładałem u siebie w garażu
Rekomendowane odpowiedzi