rapmen93 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 To wybierz je wg mnie pasty Sonaxa to obecnie najlepsze pasty na rynku, możliwości EX są naprawdę bardzo duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 5 godzin temu, YOBACK napisał: Jaki polecacie środek do plastików pod maską, żeby wykońćzenie było matowe? Jak nie chcesz się bawić w 5l bańki to Instant Tyre Dressing lub Vinyl Care. Można aplikować na mokro... i dotrzeć. 19 minut temu, rapmen93 napisał: To wybierz je wg mnie pasty Sonaxa to obecnie najlepsze pasty na rynku. Lepiej brzmi - jedne z lepszych. Koch i Angel też dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Witam. Posiadam Golf IV z 2000 r. Lakier czarny LC9Z. Wiadomo, że to stary samochód i lakier po tylu latach nie wygląda już jak nowy. Czym najlepiej go odświeżyć i zabezpieczyć ? Cały lakier posiada mikrorysy widoczne w słońcu lub pod światło, być może z myjni automatycznych. Poza tym nie ma żadnych głębszych rys. Chciałbym się dowiedzieć jaką pastę polerską wybrać, wosk i ewentualnie inne rzeczy które będą mi potrzebne, do tego zabiegu. Nie mam żadnej maszynki. Chciałbym wykonać wszystko ręcznie. Proszę o pomoc. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 6 minut temu, locarno napisał: Witam. Posiadam Golf IV z 2000 r. Lakier czarny LC9Z. Wiadomo, że to stary samochód i lakier po tylu latach nie wygląda już jak nowy. Czym najlepiej go odświeżyć i zabezpieczyć ? Cały lakier posiada mikrorysy widoczne w słońcu lub pod światło, być może z myjni automatycznych. Poza tym nie ma żadnych głębszych rys. Chciałbym się dowiedzieć jaką pastę polerską wybrać, wosk i ewentualnie inne rzeczy które będą mi potrzebne, do tego zabiegu. Nie mam żadnej maszynki. Chciałbym wykonać wszystko ręcznie. Proszę o pomoc. Jak z myjni to raczej ręcznie dużo nie zdziałasz. Głębsze rysy to ciężko papierem ściernym usunąć a co dopiero maszyną. Pewnie masz swirle. Jak chcesz ręcznie to Ultimate Compound od Megsa lub zatuszuj jakimś produktem typu AIO np. Autoglym SRP lub Valet Pro Achilles. Bez inspekcji lakieru i zdjęcia nikt tu Ci nic nie doradzi, ale najlepiej zacząć od czytania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @Ari owszem, to dobre pasty jednak swojej opinii nie zmienię . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 W dniu 6.03.2018 o 13:30, Grzechu23 napisał: Tak, sprawdzona kombinacja. Dzięki za pomoc Wyszło nie źle natomiast nie ściągnąłem kochem wszystkiego. Wosk zrobił resztę roboty więc ogólnie jestem zadowolony. Jeśli chodzi o samą pastę bardzo wszystkim polecam. Fajnie wyciąga kolor 😊 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Witam, Gdzie kupię zapachy Imao w dobrej cenie, możecie kogoś polecić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Czy jest jakiś dresing lub czernidło do deski rozdzielczej? Deska w fiacie i są takie siwe plamy wyblakłe, nie jest to białe ale odróżnia się od reszty. Nielsen finnes, tenzi, Sg nie radzi sobie z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsel1987 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @locarno do golfa bez maszyny to nie podchodź. Ja swojego obleciałem DA 8mm one stepem na padzie żółtym nata i sonax ex04-06 i efekt mnie nie zadowolił, błyszczy się to fakt ale w ostrym słońcu albo pod ledem widać jeszcze delikatne swirle. Na lakier VW dwa etapy maszynowo to minimum i albo DA 15-21mm lub rotacja. Mamy plan jeszcze raz podejść do lakieru VW passata z DA 8mm i zacząć od futra a potem skończyć na kombinacji z golfa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @marsel1987 poznałem foty golfa z fb. Jak tam siedzi nowość House Of Wax - Sapphire? Masz foto jakiś kropelek? Trwałość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Kupiłem sobie K2 proton wieki temu. Czy jest sens na niego położyć np. SSW od ADBL'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @kowloonwax Pewnie spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsel1987 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 3 minuty temu, Grzechu23 napisał: @marsel1987 poznałem foty golfa z fb. Jak tam siedzi nowość House Of Wax - Sapphire? Masz foto jakiś kropelek? Trwałość? Dwa tygodnie minęły i były dwa mycia. Po pierwszym myciu powróciła zima, sól i wosk Sapphire osłabł bardziej niż valetpro beading marvellous który miałem przez 2 miesiące w zimowych warunkach. Śliskość i zrzut wody trochę osłabły, ale będzie dla niego druga szansa ponieważ pierwszy raz położyłem go na lakier po prostu po dokładnym myciu na pozostałości qd, a valetpro był położony zaraz po korekcie na jałowy lakier. Mam filmik z efektem hydrofobowości tylko z telefonu lekko słabej jakości ale coś widać https://youtu.be/e2sxMtLJZXo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 A to sie w sumie spytam jeszcze o ADBL Tire dressing i Black Water. Można je stosować na całą powierzchnie opony czy na bieżnik lepiej nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Lepiej nie, kiedyś testowaliśmy to na zakrętach jest bardzo wesoło - co prawda dressing szybko umiera, ale i tak nie polecam. Natomiast w motocyklówce generalnie nie wolno używać nawet na ścianę boczną, już widziałem takiego czarodzieja co zaliczył szlifa na czernidle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwi Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Czym różni się ADBL Black water od ADBL tire dressing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Black water ma możliwość aplikowania na mokro, tire dressing wyłącznie na suchą oponę. Trochę inny efekt, BW bardziej tłustawy podobny do Gyeon Tire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Godzinę temu, marsel1987 napisał: Dwa tygodnie minęły i były dwa mycia. Po pierwszym myciu powróciła zima, sól i wosk Sapphire osłabł bardziej niż valetpro beading marvellous który miałem przez 2 miesiące w zimowych warunkach. Śliskość i zrzut wody trochę osłabły, ale będzie dla niego druga szansa ponieważ pierwszy raz położyłem go na lakier po prostu po dokładnym myciu na pozostałości qd, a valetpro był położony zaraz po korekcie na jałowy lakier. Mam filmik z efektem hydrofobowości tylko z telefonu lekko słabej jakości ale coś widać https://youtu.be/e2sxMtLJZXo Dzięki za info. Po filmie widać super odpychanie wody, kropelki baardzo obiecujące. No i przekonuje mnie te 40% carnauby. Tylko kurnia az 300 g wosku...eh Szkoda ze firma nie poszła w stronę domowych detailerów i nie wypuściła coś max do 100g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @ziomson Z polskich producentów wydaje mi się ze nie. Używałem ostatnio Shiniego Qd do wnętrza i troszkę mnie rozczarował. Jakoś bardziej tepo mi się nim pracowało. Oczywiście zrobił to co do niego należało ale nie oczyszcza Tak jak jego odpowiednik z Firmy Adbl. A z zagranicznych. Bardzo dużo fajnych opinii na Auto Finesse Spiritz. Podobny zapach do pierwszej wersji od adbl. Jest jeszcze Surf City Garage Dash Away. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobbi Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Mam kilka past polerskich marki Menzerna, nieruszane z 3 lata. Czy jakbym je "rozruszał"/rozmieszał, to można je jeszcze używać? czy wywalić i kupować nowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Nie traktuj tego jak wyrocznie bo się nie znam ale wydaje mi się że w paście to raczej nie ma sie co 'zepsuć' i jeżeli mają 'normalną' konsystencje to raczej jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubee Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Menzerna trzyma sie nawet do 5 lat, jesli byla dobrze przechowywana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 A tak z ciekawości co dzieje się z taką pastą jak się 'psuje'? Szlag trafia spoiwo czy materiał ścierny traci właściwości? A może jeszcze coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Panowie co będzie lepsze na rotację: Sonax Perfect Finish czy Sonax EX 04-06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 1 godzinę temu, smerf91 napisał: Panowie co będzie lepsze na rotację: Sonax Perfect Finish czy Sonax EX 04-06? Sonax perfect finish to pasta na rotacje Oczywiscie jak uzyjesz ex 0406 to maszyna ci sie nie popsuje i to i to jest pasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi