Malinek Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Qlimaxss , ja bym je przeleciał tym SG tak dla świętego spokoju nowe nie zawsze znaczy czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Malinek Tak też robiłem ostatnio. Bo faktycznie do końca czyste nie były jak robiłem nowe Nokiany. Znowu będą płakali na wulkanizacji ze śliskie opony. Jak wysmarowałem ADBL Tire dressingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AleX69 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 43 minuty temu, YOBACK napisał: TO prawda, co ten człowiek na drugim filmie mówi, że przy dużym stężeniu IPY jest to niezdrowe dla naszego klaru na lakierze? Nie wolno używać nierozcieńczonej? tez jestem ciekaw, a trzeba jeszcze dodać ze na rynku są dostępne IPA o stężeniu 99% i 99,9% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Jak wygląda sprawa nakładania cleanera rotacją? Są jakieś przeciwwskazania? Wszędzie mowa o DA, niestety posiadam tylko rotację . Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Lewus089 w sumie to całkiem normalnie, miękka gąbka i jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 A jaka prędkość rotacji jest optymalna do nakładania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Kozaaw sumie to nie wiem , bo nie mam skali na maszynie, ale wg upodobań raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Kozaa 1 bieg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 właśnie miałem dopisać 1 - delikatnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @alexander.p dzieki za odpowiedź, mam finishowy pad od flexipads, zobaczymy co z tego wyjdzie Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek88 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 5 godzin temu, MlodyKoguT napisał: Panowie szybkie pytanie. Przecieralem ekran lcd w audi a4 b8 wilgotna mikrofibra z plynu do szyb i ekran z czarnego zrobil sie taki szarawy i jakies kropki powychodzily jakby sie coś wzarlo. Jest jakies lekarstwo? Probowac jakimis specyfikami do monitorow? Pewnie warstwa antyrefleksyjna zaczęła schodzić, pokaż zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Panowie w jakiej temperaturze mozna kłaść cleaner i wosk?Nie mam garazu a juz nie mogę patrzeć na swoje auto.Wosk ma angelwax guardian i vanilla ice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 idealnie było by 15C. no ale o tej porze roku to tylko w garażu. Przy takiej pogodzie dasz rade,ale będzie się mazać i mazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 No właśnie tak myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Kostek88 niestety samochód za daleko zeby robic zdjecie. Ale chyba masz racje bo ok 1cm po lewej i u gory zostalo i takie pkt na wyswietlaczu. Idzie cos z tym zrobic? Czy raczej marne szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek88 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 2 godziny temu, MlodyKoguT napisał: @Kostek88 niestety samochód za daleko zeby robic zdjecie. Ale chyba masz racje bo ok 1cm po lewej i u gory zostalo i takie pkt na wyswietlaczu. Idzie cos z tym zrobic? Czy raczej marne szanse Zetrzeć do końca wszystko i nakleić taką do tabletów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondeo Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 16 godzin temu, Fredi88 napisał: Siedział od listopada do lutego bez żadnych qd. W lutym dostał po myciu 1 raz qd1 i siedzial do kwietnia. W każdym razie 4-6tyg to jest nic dla tego wosku. Nie chce być złośliwy... Ale był myty przez ten czas...? Jak nie myty to uwierzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @Mondeo dużo zależy od tego w jakim stanie masz lakier, jak przygotowałeś powierzchnie pod wosk. Dla jednego mycie to rzucenie piany i spłukanie dla mnie to piana->dwa wiadra -> deironicazja, tar and glue->Glinka-> szybki przejazd cleanerem i musi siedzieć cała zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 wracają do IPY i klaru, jest to zależne tylko i wyłącznie od jakości lakieru, jak jest marny to IPA może powodować nawet jego rozpuszczanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 @S3ci0r Znane są jakieś bezpieczne stężenia, czy ogólnie, jest to po prostu loteria? Czy jak trafimy na marny lakier, jak Janusz w stodole malował Dekoralem, to jakie by nie było - i tak się uszkodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 raczej losowe, do tej pory spotkałem się z dwoma przypadkami kiedy ipa ruszała bezbarwny. pierwszy to lakier bezbarwny jednoskładnikowy w spray firmy ranal, a drugi to lakier bezbarwny zaprawkowy od mxnowicki, teraz jak robiłem nim zaprawki dodałem utwardzacza w stosunku klar:utwardzacz (2:1) i jest o niebo lepiej, ale na ile to jest mocniejsze będę sprawdzał dopiero po tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Polecaliscie kiedyś użytkownika który sprowadza samochody i jest godny polecenia. Przypomnijcie który to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 @Kostek88 ale po takim zabiegu ekran juz nie bedzie mial takiej czerni jak mial? I druga sprawa czy dobierze takie szklo hartowane po ten wymiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 @szpyrek google-> vitoocars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 8 godzin temu, Mondeo napisał: Nie chce być złośliwy... Ale był myty przez ten czas...? Jak nie myty to uwierzę... Nie musisz Twój problem... auto bylo płukane na bezdotyku. Czy myte w międzyczasie tego nie pamiętam. Na pewno myte na 2 wiadra było we wspomnianym lutym i wosk siedział. Ja mam nawyk robienia zdjęć gdy siedzi coś na aucie więc wiem co i jak się zachowuje. Komuś nie muszę niczego udowadniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi