Arkeolowy Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Nieee, szkoda kasy. George sobie ze wszystkim poradzi P.S. ciągnie prawie tak dobrze jak moja ex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubee Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Potwierdzam. Mam Georga od roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 14 minut temu, Hubee napisał: Potwierdzam. Mam Georga od roku. Dobrze, że dodałeś "Georga", bo już myślałem że pijesz do... Godzinę temu, Arkeolowy napisał: P.S. ciągnie prawie tak dobrze jak moja ex 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Godzinę temu, Hubee napisał: Potwierdzam. Mam Georga od roku. Kurde, obieżyświat z tej ex Arkeolowego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 A jeszcze jedno co do George'a. Mam okazje kupić używke. Nie ma niby szerokiej ssawki do prania i tej rury metalowej. Na co zwrócić uwage przy używce? Idzie gdzieś taniej dostać te ssawki(szeroka nowa 200zł ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Generalnie ta duża ssawka do prania dywanów moim zdaniem i tak jest średnio na jeża. Najlepszy mod jaki można zastosować i działa to kupno szczotki SpinScrub od odkurzacza Vax, kiedyś widziałem ich masę na alledrogo po 200 zł teraz ni widu ni słychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 A na co zwrócić uwage? Sama rura do prania + ssawka ekstakcyjna jest. Czyli do autka ideolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 @Michał126dzięki za pomoc.Korund Szczecin ogarnie felgi.Dam znać jak wyszło😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Może ktoś wie Czy Sonax ma w ofercie pastę polerską na Polish dedykowaną do rotacji ? oraz Royal Pads też Pady na Polish do Rotacji (Czy to te niebieskie Heavy Cut) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 @Alfa47 chodzi ci o 03-06 ?? Chodzi o paste jako średnioscierna ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 4 minuty temu, BiałyGTi napisał: @Alfa47 chodzi ci o 03-06 ?? Chodzi o paste jako średnioscierna ?? Tak średniościerną, bo 03-06 jest dedykowane na DA a potrzebne mi na rotacje. I Finish Menzerna 3800+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Na rotacje jest Sonax Perfect Finish - pasta typowo polish/finish/one step w zależności od pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 A to jest jakas roznica ?? Czy pasta bedzie uzywana na DA czy na rotacji ?? Bo to sciema pasta to pasta zadziala na jednej jak i na drugiej maszynie 3 minuty temu, Arkeolowy napisał: Na rotacje jest Sonax Perfect Finish - pasta typowo polish/finish/one step w zależności od pada PF wlasnie mialem ja tez polecic ale to bardziej finish niz polish dlatego odpuscilem i nie napisalem o niej 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Chce testować na jakimś padzie royala średnim na rotacje więc to chyba ten niebieski heavy cut ? Czyli na typowo twardych lakierach jak BMW VW Opel Volvo Ford Audi taki zestaw da radę sonax 03-06 + pad royal pada menzerna sf3800 + czarny NAT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Marca 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 @Alfa47 akurat ich padow nie uzywam i nie znam ozczenia ich systemu gąbek Jesli jest to odpowiednik żółtego NAT-a to spoko A moze wez pada od royalpads pomarańczowego do one stepa ?? Robilem onestepa wlasnie na pomaranczowym padzie od royala i pasta ex 04-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 @BiałyGTi Ok spróbuje pomarańczowym, myśle że po takim zabiegu powłoka ładnie siądzie jak uda mi się nałożyć oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 dziś usłyszałem od żony. jak tak ładnie ci czyszczenie wychodzi to domyc szklany prysznic. i pytanie czym dobrze domyc osad z mydła.szamponow i kamienia? na tą chwilę APC atakuje. stosowaliscie jakieś powłoki na zabezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 3 minuty temu, alexander.p napisał: dziś usłyszałem od żony. jak tak ładnie ci czyszczenie wychodzi to domyc szklany prysznic. i pytanie czym dobrze domyc osad z mydła.szamponow i kamienia? na tą chwilę APC atakuje. stosowaliscie jakieś powłoki na zabezpieczenie? Glass polish a potem Glaco NW Żona będzie z ciebie dumna U siebie tak zrobiłem i pięknie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macmel Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 6 minut temu, alexander.p napisał: dziś usłyszałem od żony. jak tak ładnie ci czyszczenie wychodzi to domyc szklany prysznic. i pytanie czym dobrze domyc osad z mydła.szamponow i kamienia? na tą chwilę APC atakuje. stosowaliscie jakieś powłoki na zabezpieczenie? @alexander.p na kamień spróbuj środek do usuwania waterspotów. ja mam CarPro Spotless - na szybach w aucie działa, więc tutaj pewnie też się sprawdzi ;p mały testerek na kabinę powinien Ci starczyć więc koszt śmiesznie mały a chyba bezpieczniej niż kwasem do felg to atakować (co też jest opcją na osady kamienne). kiedyś się wkurzyłem na kamień na szybie kabiny prysznicowej w domu, dokładnie umyłem, odtłuściłem i wrzuciłem na to wosk (ValetPro beading marvellous) no i fajnie, mniej to się brudziło, ale 3/4 czasu mycia lałem wodą po szybie bo tak fajnie spływało no i dosyć szybko zniknęło, żele pod prysznic itp chyba szybko podjadają woski. mam znajomego, który po każdym myciu kabiny pryska woskiem na mokro z K2. czyli teoretycznie można wosk (powłokę pewnie też, szyba to szyba), kwestie tylko zdrowotne - nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ np na kondycję skóry jak się powoli to rozpuszcza i spływa. mi w każdym razie stóp nie wysuszyło ani w nocy się nie świeciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 1 godzinę temu, alexander.p napisał: dziś usłyszałem od żony. jak tak ładnie ci czyszczenie wychodzi to domyc szklany prysznic. i pytanie czym dobrze domyc osad z mydła.szamponow i kamienia? na tą chwilę APC atakuje. stosowaliscie jakieś powłoki na zabezpieczenie? Ja używam rotacji z FG400, serio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 4 minuty temu, Gozdziu23 napisał: Ja używam rotacji z FG400, serio Magiczna gabeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 3 godziny temu, Gesiu_15 napisał: Glass polish a potem Glaco NW Żona będzie z ciebie dumna U siebie tak zrobiłem i pięknie jest AG? a rain X da radę, bo właśnie mam zamówiony 3 godziny temu, macmel napisał: @alexander.p na kamień spróbuj środek do usuwania waterspotów. ja mam CarPro Spotless - na szybach w aucie działa, więc tutaj pewnie też się sprawdzi ;p mały testerek na kabinę powinien Ci starczyć więc koszt śmiesznie mały a chyba bezpieczniej niż kwasem do felg to atakować (co też jest opcją na osady kamienne). kiedyś się wkurzyłem na kamień na szybie kabiny prysznicowej w domu, dokładnie umyłem, odtłuściłem i wrzuciłem na to wosk (ValetPro beading marvellous) no i fajnie, mniej to się brudziło, ale 3/4 czasu mycia lałem wodą po szybie bo tak fajnie spływało no i dosyć szybko zniknęło, żele pod prysznic itp chyba szybko podjadają woski. mam znajomego, który po każdym myciu kabiny pryska woskiem na mokro z K2. czyli teoretycznie można wosk (powłokę pewnie też, szyba to szyba), kwestie tylko zdrowotne - nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ np na kondycję skóry jak się powoli to rozpuszcza i spływa. mi w każdym razie stóp nie wysuszyło ani w nocy się nie świeciłem hardcore to powłoka, i powinna się sprawdzić 1 godzinę temu, Gozdziu23 napisał: Ja używam rotacji z FG400, serio o dżizuss 1 godzinę temu, Tomas22 napisał: Magiczna gabeczka o tym też myślałem i mam zamówione z alli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 1 godzinę temu, Gozdziu23 napisał: Ja używam rotacji z FG400, serio Na kozaku RainX jak najbardziej się spisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Panowie - szukam pomocy, a właściwie jednej rzeczy: przekładki dystansowej miękkiej do maszyny polerskiej. Nie chodzi mi o przekładkę dystansową do szlifierek oscylacyjnych, tylko o miękką przekładkę zakładaną pomiędzy talerz mocujący, a gąbkę/pad w maszynie polerskiej. Nie mogę tego znaleźć w żadnym ze sklepów (w tym u MX Nowicki), a coś mi świta, że Paweł z MX Nowicki w jednym z odcinków poradników na YT prezentował taką przekładkę/podkładkę, zakładaną na talerz mocujący - miała ona na celu zwiększenie miękkości i amortyzacji talerza. Może ktoś wie, czy znajdę gdzieś taką przekładkę/dystans...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi