397 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @KapselK to ostatnie to czarny polysk czy czarne drewno jak wyzej ? osobiscie wybralbym to ostatnie swietnie wyglada z jasnym srodkiem u siebie wlasnie mam bardzo podobną kolorystyke 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @397 to czarny połysk. @Malinek to była pierwsza myśl - karbon lub czarny połysk. @Alfa47 folia 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Czarny połysk robi robote 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Ja w mojej Bm-ce przy całym beżowym wnętrzu wstawiłem w ciemnym brązie jak na fotce n.2 ale ja zmienialem listwy wywalajac te srebrne,nie pomyślałem że można oklejać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @menior ja odkąd kupiłem auto śledzę temat dekorów na allegro i jest bieda. Ile można czekać. Dzięki Panowie za opinie i pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @KapselK Jeszcze ja dodam że czarny połysk jest mega, dlatego ja w swoim też na czarny połysk będę robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @KapselK Kolega maluje aerografem. Ostatnio w E90 robił dekory na czarny połysk z delikatnym czerwonym paskiem, w czarnym wnętrzu siadło pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 12 minut temu, KapselK napisał: @menior ja odkąd kupiłem auto śledzę temat dekorów na allegro i jest bieda. Ile można czekać. Dzięki Panowie za opinie i pomoc. Pozdrawiam. A jaki z ciekawości jest koszt takiej usługi? Ja za wymianę właściwie nie dałem nic bo za ile kupiłem te ala drewniane to i za tyle odsprzedalem te srebrne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 3 minuty temu, menior napisał: A jaki z ciekawości jest koszt takiej usługi? Dwie stówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Rzuci ktoś linkiem do dobrej folii chrom ? Popękały mi 2 klamki zewnętrzne w chromie ale koszt używek jest kosmiczny więc chcę trochę pokombinować z czarnymi i okleić. Stawiałem na 3m ale albo ślepy jestem albo nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 KapselK od siebie również polecam czarny połysk. Sam kiedyś u siebie w e90 oklejałem właśnie folia 3m w piano black i przy jasnym wnętrzu było idealnie jak na moje gusta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerx Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Jaki specyfik polecicie dla osoby, która lubi przesmarować czymś furkę po każdym myciu (w najgorszym wypadku co 2 mycie ) ? Samochód używany sporadycznie, weekendowo gdy jest ładna pogoda, lakier bdb utrzymany - była korekta (jest to czarny lakier Audi LZ9W), na samochodzie 2x do roku idzie jakiś banalny zestaw cleaner + niekoniecznie trwały wosk bardziej w celach oczyszczenia lakieru niż samego looku. Z uwagi na ten fakt. że nie zawsze na samochodzie jest jakieś zabezpieczenie typu wosk, myślałem nad czymś w stylu Quick Wax np. ADBL QW lub SSW. Oczekuje widocznego podbicia wet looku, nie chodzi o trwałość chociaż też mile widziana Cena gra rolę drugorzędną, najważniejszy jest efekt. Z góry dziękuję za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Prostaff CC Water Gold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 @zibi-M kolejna opinia, że będzie ok. Jednak pierwsza myśl najlepsza. Dzisiaj byłem dobrać folię i w piątek za tydzień chłopaki mi okleją to się pochwalę jakoś na weekendzie efektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 11 godzin temu, killerx napisał: Jaki specyfik polecicie dla osoby, która lubi przesmarować czymś furkę po każdym myciu (w najgorszym wypadku co 2 mycie ) ? Samochód używany sporadycznie, weekendowo gdy jest ładna pogoda, lakier bdb utrzymany - była korekta (jest to czarny lakier Audi LZ9W), na samochodzie 2x do roku idzie jakiś banalny zestaw cleaner + niekoniecznie trwały wosk bardziej w celach oczyszczenia lakieru niż samego looku. Z uwagi na ten fakt. że nie zawsze na samochodzie jest jakieś zabezpieczenie typu wosk, myślałem nad czymś w stylu Quick Wax np. ADBL QW lub SSW. Oczekuje widocznego podbicia wet looku, nie chodzi o trwałość chociaż też mile widziana Cena gra rolę drugorzędną, najważniejszy jest efekt. Z góry dziękuję za info. ADBL QD1 fajnie przyciemnia ciemny lakier i krótkotrwale podbija fajnie wet look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 10 godzin temu, KapselK napisał: @zibi-M kolejna opinia, że będzie ok. Jednak pierwsza myśl najlepsza. Dzisiaj byłem dobrać folię i w piątek za tydzień chłopaki mi okleją to się pochwalę jakoś na weekendzie efektem. Ja sam oklejałem a,że robiłem to pierwszy raz to zeszło mi 5h a ile nerwów przy tym najgorzej takie pierdoły małe jak np popielniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 14 minut temu, zibi-M napisał: Ja sam oklejałem a,że robiłem to pierwszy raz to zeszło mi 5h a ile nerwów przy tym najgorzej takie pierdoły małe jak np popielniczka Mógłbym też spróbować, ale oszczędzając moje nerwy oddaje to do lokalnej firmy prowadzonej przez chłopaków w moim wieku, trzeba wspierać swoich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Ponawiam pytanie o namiar na jakąś dobrą folię typu chrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUMAL Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 7 godzin temu, Strus napisał: Ponawiam pytanie o namiar na jakąś dobrą folię typu chrom Kilkukrotnie różne folie kupowałem tu http://firma-handlowa.pl. Osobiście nie zawiodłem się na jakości. Nie wiem co chcesz pokryć tą folią, lecz jeśli chcesz w swoim Volvo, o ile je masz, pokryć te "trumienne" wstawki w kabinie to Ci powiem że ostatnio zmieniałem to drewnopodobne plastiki w szczotkowane aluminium. Sposób dziecinnie prosty a efekt super. Do uzyskania efektu szczotkowania użyłem pada polerskiego Scotch Brite 3M. Po uzyskaniu pożądanej faktury i odtłuszczeniu do pomalowania użyłem farby modelarskiej Humbrol. Malowanie ręczne delikatnym pędzelkiem. Gałka zmiany biegów dostała wygrawerowane cyfry i zrobiona jak reszta. Naprawdę efekt super. Nie mam zdjęć. Nie zdążyłem zrobić z głupoty. Teraz dopiero doczytałem że masz problem z klamkami. Masz racje ceny z kosmosu. Ja daje czarne do lakiernika, który po odpowiednim zagruntowaniu sobie tylko znaną miksturą maluje je pod kolor danego lakieru i jest lepiej niż z chromami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Środek mam w alu szczotkowanym. Folia 3M. Chrom potrzebuję do klamek bo mi 2 ori pękły i chcę czarne okleić. Niestety cena używanych chromów lewych to jakiś kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 7 godzin temu, Strus napisał: Ponawiam pytanie o namiar na jakąś dobrą folię typu chrom Pamluj sobie je może w kolor samochodu, bo folii chrom w dobrej jakości nie kupisz "od tak" 3m w chromie o złocie mają bodajże na wyłacznośc po akredytacji. Podjedź do kameleona w ŁDZ i zapytaj ile by to kosztowało Myślę że i tak nic nie przebije gałki do CLK w208 w wersji manualu który był tylko w gamie dwóch silników. Cena ori używanego najbliżej z włoch około 400-500zł nówka w aso 1100zł, za obszywanie nikt sie nie podejmuje bo w środku jest guma którą od nowa trzeba wymodelować, a jak już się ktoś podejmie to nie wyglada to kształem jak ori ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Dobra Pany i Panewki. Zaraz ruszam w trasę. Ile Magi lejecie na 3l Axela ? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 40 na 1,5l. Zaszalej i daj 80-90:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 2 minuty temu, Strus napisał: 40 na 1,5l. Zaszalej i daj 80-90:) Domywa z takim stężeniem ? Bo chce robić porównanie do Citrusa @rygryss ty używasz tylko z PA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Domywa z takim stężeniem ? Bo chce robić porównanie do Citrusa [mention=16962]rygryss[/mention] ty używasz tylko z PA ?Ja swego czasu robiłem porównanie Magi z Citrusem właśnie w takim stężeniu ( 40ml/1,5l) - to ze ściereczkami na Pugu.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi