jzs Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Czy najzwyklejszy opryskiwacz nada się do preparatu do czyszczenia felg oraz wosku na mokro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra_garage Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 @jzs Do wosku na mokro jak najbardziej ale produkt zasadowy do felg zeżre atomizer może nie przy pierwszym użyciu ale w bardzo krótkim czasie... używam czarnego atomizera kwazar wraz z butelkami tej firmy i nie ma problemu a atomizer na tyle ciekawy ze podaje produkt przy naciskaniu na spust i odpuszczaniu.. ciekawa opcja a testowałem różne najmocniejsze atomizery innych firm i zazwyczaj padały bardzo szybko... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 6 godzin temu, Tommy Lee napisał: Na internetach są wzmianki że Megsowy Synthetic Spray Wax świetnie się nadaje do wnętrza, począwszy od plastiku, winylu po skórę. wosk do lakieru do skóry ? chyba nie bedzie to dobry pomysł, po za tym.....po co skoro można kupić dedykowne mleczko do skóry które starcza na dwa lata np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra_garage Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 @W1Michal W pewnym sensie masz racje ale na szybko zawsze lepiej tak niż zupełnie zostawić skórę bez zabezpieczenia a przykładowo taki Spray Wax z pewnością ma jakieś filtry UV które ochronią skórę czy vinyl.. Polecany jest tez Megs Fast Finish do zabezpieczenia skór w aucie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 chyba nie masz racji .....lepiej zostawić skóre w spokoju niż ją traktować chemią nie przeznaczoną do niej. Popryskaj sobie ręce woskiem i wytrzyj i zobaczysz jaką bedziesz miał skórę UV jej zwłaszcza zimą nic nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1995 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Cześć, szukam dobrego lakiernika z Warszawy lub okolic. Nie musi być tanio, nie musi być super szybko, ma być dobrze. Mam nadzieję że pomożecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 5 godzin temu, W1Michal napisał: wosk do lakieru do skóry ? chyba nie bedzie to dobry pomysł, po za tym.....po co skoro można kupić dedykowne mleczko do skóry które starcza na dwa lata np Żeby nie być gołosłownym wklejam filmik w którym jest użycie tego Megsa wewnątrz auta i własnie na nim opierałem też swój wcześniejszy post. Facet ogólnie prowadzi swoje studio i chyba dość obszernie opisuje co, jak i dlaczego go tam używa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Dużo jest takich produktów i nawet producenci o tym informują, że dane QD nie jest tylko do lakieru. Np. Prostaff CC water gold świetnie spisuje się na zewnątrz, szybach oraz wnętrzu auta. Teraz tyle jest tych dedykowanych produktów, a wiadomo o co chodzi $$. Skóry też są pokrywane lakierem bezbarwnym więc nie widzę problemu by używać X Spray Wax'a do środka czy skór. Produkt kozak aż chyba znów zamówię bańkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Teraz, Arkeolowy napisał: Skóry też są pokrywane lakierem bezbarwnym więc nie widzę problemu by używać X Spray Wax'a do środka czy skór. Produkt kozak aż chyba znów zamówię bańkę O tym samym mówił facet na filmie, poza tym jest to wygodne i ekonomiczne miec jeden środek do zabezpieczania wielu powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubee Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 X-press spray wax fajnie harmonizuje tez z ceramika. Ja myje swoje auto w 90% rinsless i uzywam D114, ktory nie jest za bardzo neutralny i “kasuje“ dosc mocno hydrofobowosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Xpress jest rewelacyjny to fakt. Aczkolwiek co do skóry sie nie wypowiem bo nie testowałem. Osobiście stosuje dedykowane produkty robione pod kątem danej powierzchni. Taki wosk nie ma w sobie raczej żadnych dodatków nawilżających itp, to że skóra po nim ładnie wygląda to nie wszystko. Ja po woskowaniu auta mam ręce szorstkie jak diabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek96 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Czy na polerce DA można stosować papiery ścierne? Jeśli tak, to jaki talerz oporowy użyć? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurjur Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Hej, lekkie stuknięcie krawędzią drzwi o ścianę, auto nowe zakładam że skoro nie ma lakieru to użyć zaprawki w kolorze lakieru. Zamiennik z allegro wystarczy? (Doświadczenie mam male, QD we wnętrzu i tyle. Teorie ogarniam właśnie na forum. Pozdro ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 @Jurjur ja kupiłem od e-lakiernik z alle.. Zestaw baza-kolor + klar. Mieszasz mała ilość w stosunku 1:1 i delikatnie pędzelkiem. Do zestawu miałem dwie wielkości pędzelów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra_garage Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 @Jurjur U @mx_nowicki sprawdź ma w ofercie lakiery zaprawkowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Ewentualnie skocz do lakierni i skomponują Ci dodatkowo porównując odcień do lakieru na aucie. Tylko różnie z pojemnościami, ja musiałem kupić 100 albo 200 ml. Przynajmniej nie muszę się martwić, że się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 18 godzin temu, astra_garage napisał: @Jurjur U @mx_nowicki sprawdź ma w ofercie lakiery zaprawkowe.. Polecam wystarczy wpisać swój numer lakieru i do wyboru baza lub baza+bezb. albo podkład + baza + bezb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 13 minut temu, zibi-M napisał: baza +bezb +klar. Klar = bezbarwny, więc coś Ci się pomyliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 21 minut temu, mk4tdi napisał: Klar = bezbarwny, więc coś Ci się pomyliło Pewnie chodziło o podkład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Co stoi na przeszkodzie,bys kupił lakier fabryczny w ASO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 6 godzin temu, damiano2007 napisał: Pewnie chodziło o podkład. Dokładnie sory za pomyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Co myślicie o glinkowaniu zimą na bezdotyku? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 18 minut temu, wobbjack napisał: Co myślicie o glinkowaniu zimą na bezdotyku? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Glinka szybko staje sie twarda i praca jest nie przyjemna . Czekaj do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Glinka szybko staje sie twarda i praca jest nie przyjemna . Czekaj do wiosny Kupiłem autko i mnie nosi żeby ogarnąć lakier ale chyba jednak rzeczywiście nie ma sensuWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 @wobbjack jeśli koniecznie chcesz teraz, glinkować, to tylko w ogrzewanym garażu i częstym maczaniu w wiaderku gorącej wody Glinka najlepiej miękka. Tydzień temu tak właśnie glinkowałem z kolegami dwa auta. Szkód zero. Opcją jest również spryskać auto na bogato jakimś tar&glue oraz deironem. Też będzie dobrze i bezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi