PiterG Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Jaką pastę polecacie na One Step oraz pady 135mm oraz 80mm na Rotację ? talerze 125mm i 75mm Kolego ja na one step uzywam ostatnio scholla s17+ ale polecam rowniez sonaxa ex04/06 jesli dobrze pamietam. Jaki lakier/auto ? Wyklikane ze smartfona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 @SylPio a ten ex04/06 nie jest przeznaczony na dual action ? potrzebne mi coś abym nie narobił hologramów itd. Lakier to Czarne BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 @Mateusz65 Sonax ex 04/06 jest na DA dlatego wlasnie przed nazwa "ex". Pasta 04/06 bez "ex" jest na rotacje. Jesli dobrze pamietam . Bmw w oryginale lakier ma twardy... Robilem kiedys czarne uni tym sonaxem. Bylem zadowolony (odpowiedni docisk i pad). Natomiast nie porownywalem bezposrednio z schollem i zaluje. Wyklikane ze smartfona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 @SylPio Jaki musi być docisk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 @Mateusz65 szczerze mowiac robie to na wyczucie. Zobaczysz jak bedziesz wypracowywal paste. Zrob kawalek 2, 4 przejazdy i zobacz jak to wyglada. Wyklikane ze smartfona... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 11 godzin temu, Gold_Car napisał: [mention=16391]Michał126[/mention] Przed oddaniem do lakierowania ? Czy woskowaniem? Przed oddaniem do lakierowania. Wyznaję zasadę, że im mniej pozalakierniczej roboty, tym lepiej. Poza tym nowo położony lakier też jest jałowy, więc chcę jak najmocniej zniwelować wszelkie przyciemnienia i inne tego typu historie na starym lakierze, żeby ubezpieczyć się od hecy z odcieniem. Wiem, że to akurat ma mały wpływ, ale jakoś spokojniejszy wtedy jestem. Od jednej akcji mają też zakaz polerowania. Cały czas ten sam warsztat; odkąd ograniczam ich wyłącznie do prac blacharsko-lakierniczych, jestem z nich bardzo zadowolony. 1 godzinę temu, Mateusz65 napisał: @SylPio a ten ex04/06 nie jest przeznaczony na dual action ? potrzebne mi coś abym nie narobił hologramów itd. Lakier to Czarne BMW Stawiam dolary przeciw orzechom, że i tak narobisz hologramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Stawiam dolary przeciw orzechom, że i tak narobisz hologramów. Jest to do zrobienia rotacja bez holsow. Gdzies nawet byla relacja na brytyjskim forum ale teraz nie widze. Natomiast potrzeba bedzie dobrej techniki i doswiadczenia. Wyklikane ze smartfona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Otóż to - doświadczenia. Żeby nie było, sam miałbym hologramy na 100%, zanim bym się nie zorientował jaką kombinacją obrotów i docisku je zniwelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Człowiek uczy sie caly czas, nowe produkty, sprzet... Ciagle testy ale przy tej okazji i praktyka, ktora w znacznym stopniu poprawia technike. Chyba kazdy z Nas szuka pewnych optymalnych rozwiazan, czasem chcac isc na skroty. Ja akurat mimo wszystko stosuje indywidaulne podejscie do kazdego "pacjenta". Optymalne rozwiazanie juz raz na testowych drzwiach (ze szrotu) sprowadzilo mnie na ziemie kiedy myslalem ze "cos potrafie" Na szczescie bylo to juz kilka lat temu a od tego czasu staram sie caly czas doskonalic. Wyklikane ze smartfona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Panowie jaki wosk na zime do audi a4 b6 niebieski lakier. Najlepiej taki który da radę też na czarnym Volvo v70.Soft 99 fusso do ciemnych da radę czy coś przyjemnieszego się znajdzie? Z góry dzięki za pomoc.Najlepiej też taki który nie pogryzie się z ADBL ssw jak będzie okazja nałożyć w zimę dodatkowo. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 @Patryk14 może być fusso do ciemnych. Nada się i na niebieski, i na czarny. Nie pogryzie się z ADBL SSW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 @Patryk14, przyznaj, że nie poświęciłeś ani sekundy na czytanie dedykowanego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 @Michał126 , Przejrzałem tematy dlatego od siebie zaproponowałem Soft99. Myślałem że może jest coś łatwiejszego w aplikacji. Co prawda nie wiedziałem do końca czy fusso do ciemnych będzie ok dla niebieskiego w audi, różnie to bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 @Patryk14, z aplikacją nie ma większych problemów, jak się nie smaruje jak smalcem. A jak się coś wypaca (czyli robią się ślady pomimo dotarcia wosku), to warto po kilku godzinach dotrzeć go znów, czystą, suchą mikrofibrą (nową/wypraną). Jeśli chodzi o różnicę jasny/ciemny, to chodzi tylko o niewielki dodatek składników poprawiających wygląd jasnego lub ciemnego lakieru. Chemicznie jest to to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Może nie w temacie pielęgnacji auta, ale tym razem roweru Wczoraj zakupiłem sobie rower w kolorze "CZARNY MAT" Jaki wosk w formie QW biedzie dobry dla matu? Posiadam ADBL QW, ADBL SSW, ADBL QD1, CarPro Ech2O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Witam , Zamierzam przygotować auto do zimy lecz mam za mały garaż żeby w nim pracować . Moja pytania to Czy mogę glinkować auto na zewnątrz jak temperatura powietrza ma około 3-7 stopni ? I czy mogę nakładać juz w środku w garażu temperatura okolo 10-13 stopni ? wosk collie 476s. Dokładnie by wyglądało to tak : Mycie na zewnatrz - pare etapów Glinkowanie na zewnatrz Oplukanie Wjazd do garazu plus osuszenie recznikiem Clenaer i woskowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Możesz, musisz tylko uważać żeby wietrznie nie było żeby się kurz/piasek nigdzie nie dostał. I warto mieć glinkę w wiadrze z bardzo ciepłą wodą bo przy tej temp będzie twarda jak kamień 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Panowie ktoś się orientuje gdzie w dobrej cenie można dostać butelki z atomizerem max 250ml (mogą być nawet mniejsze). Najlepiej w pakach po kilka sztuk. Większość znanych sklepów albo ma brak w magazynie albo nie ma takich butelek. Najlepiej takie z w miarę dobrym atomizerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 @Patryk14 tu masz dostępne: http://autonablask.pl/produkt/good-stuff-butelka-pet-250-ml-trigger/ http://showcarshine.pl/specjalne/2778-showcarshine-butelka-pet-250ml-trigger.html W tym samym dziale masz większe i trwalsze na silniejszą chemię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 @paperson Przepraszam że nie dodałem ale chodziło mi o przeźroczyste. Te od Showcarshine są okej tzn atomizery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Za tą cenę dają radę. Chociaż te czerwone od GS są moim zdaniem minimalnie lepsze. Z resztą tak jak wspomniałeś oferta w tej cenie nieduża na tą chwilę. Każdy zaszył się w domu i przelewa z menzurki do butelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 pytanie czy ktoś mial podobny problem U mnie w aucie na wszytskich szybach siedzi NW i duragloss nu glass maże sie i nie chce dotrzeć natomiast na szybach bez NW w innych samochodach dociera sie bez problemu Gdzieś moja wina w aplikacji, docieraniu, ilości produktu, wypracowania? czy może NW nie taka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 @kondziukretmyje swoje autko na bezdotyku od zawsze a resztę kończę w garażu podziemnym i jedyną przeszkodą jest deszcz.Jak chcesz więcej informacji pisz na PWPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 20 godzin temu, Fredi88 napisał: I warto mieć glinkę w wiadrze z bardzo ciepłą wodą bo przy tej temp będzie twarda jak kamień No chyba że weźmie Clay Sponge albo Clay Towel. Tu chyba temperatura nie ma większego wpływu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psud Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Po glinkowaniu, a przed nalozeniem cleanera opłukuje samochód wodą czy tylko wycieram? Cleaner musze nakladac na suche auto, czy może byc lekko wilgotne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi