Alfa47 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 No zobaczymy także dlatego chce się doszkolić najpierw na jakiejś masce czy coś. Mam gdzieś pastę Farecla G3 i mleczko nabłyszczające BOLL ale chyba tym zestawem szczególnie Fareclą trzeba umieć pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 25 minut temu, Alfa47 napisał: No zobaczymy także dlatego chce się doszkolić najpierw na jakiejś masce czy coś. Mam gdzieś pastę Farecla G3 i mleczko nabłyszczające BOLL ale chyba tym zestawem szczególnie Fareclą trzeba umieć pracować Kup perfect finisha i leć po kolei na miękkim padzie złap trochę wprawy, jak Ci będzie mało, załóż średni pad NAT albo one stepowy od royala. Jak nadal będzie Ci mało cięcia dokupisz koch 8.02. Sam PF da Ci sporo możliwości finishu a czasami one step. A zestaw z 8.02 to i kilkoma padami do tego już oblecisz niemal wszystkie lakiery jakie napotkasz. No chyba że będą lakiery ceramiczne to nawet mocniejszą pastę niż kocha i futro w ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @ghost ok dziękować nałapię wprawy i zacznę dopiero wtedy coś lepszego działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Witam jakiś dobry miesiąc temu malowałem zderzak . Dzisiaj po myciu auta oto taki feler. Tak wiem lekko odstaje ponieważ był kupiony od diesla i ropa go trochę odkształciła ale mniejsza. Co mogę zrobić w tej sytuacji?. Lakiernik spartaczył robotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 odtłuścić i na wykałaczkę bądź mini pędzelek do farbek i zrobić zaprawkę i zapomniec może nie domatował i zle związało z podłożem moze cos uderzyło kamień, patyk i odskoczyło rożnie bywa nie zawsze musi byc wina lakiernika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Mam wrazenie, ze bedzie to szlo dalej... Oby to bylo tylko wrazenie. Gdyby mnie to spotkalo pewnie zdemontowal bym zderzak do tej pracy... Po organoleptycznym zbadaniu calego defektu podjal bym decyzje o sposobie naprawy. Musisz zobaczyc czy nie bedzie szlo dalej. Jesli byloby dobrze ja chyba zrobilbym zaprawke zgodnie ze sztuka (przypadki opisywane na forum) i w tak duzym ubytku nie bawil bym sie wykalaczka. Mozna pokusic sie o odciecie przy krawedzi... Przede wszystkim zobacz czy lakier dalej nie bedzie odchodzil. Troche zabawy ale efekty beda bardzo dobre. PS: Tak na szybko pewnie demontaz zderzaka... Lakier dobrac w sprayu albo mala ilosc w pistolet. Przygotowac powierzchnie (ten maly kawalek). Lacznie z oklejaniem reszty i polakierowac... Papier wodny i korekta. Pewnie lanie siadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 @dawid123l1 moim zdaniem może się dalej kruszyć tam lakier. Na zdjęciu widać raczej średnią robotę, niespolerowane progi po warstwie podkładu/bazy, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Chyba raczej będzie się dalej odkruszał. Czyli co jechać do niego i żądać poprawy? A i jeszcze jedno da radę delikatnie opalarką podgrzać zderzak i go ładnie naprostować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 11 minut temu, dawid123l1 napisał: Chyba raczej będzie się dalej odkruszał. Czyli co jechać do niego i żądać poprawy? A i jeszcze jedno da radę delikatnie opalarką podgrzać zderzak i go ładnie naprostować? Próbowałem sam takiego sposobu opalarką, nie pójdzie, a jeszcze możesz sobie tylko szkode tym opalaniem zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 @dawid123l1 lepiej jedź i stanowczo żądaj naprawy. Uczciwy lakiernik powinien Ci ten zderzak skorygować i pomalować drugi raz. Choć ze swej praktyki wiem, że u nas ciężko o takich fachowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Ale jeśli zderzak jest koślawy i ciągle pracuje/dotyka błotnika to nic dziwnego że się coś ukruszyło i wtedy nie szukałbym winy w lakierniku tylko w złym spasowaniu. Trzeba było kupić prosty zderzak to nie byłoby problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 6 minut temu, Fredi88 napisał: Ale jeśli zderzak jest koślawy i ciągle pracuje/dotyka błotnika to nic dziwnego że się coś ukruszyło i wtedy nie szukałbym winy w lakierniku tylko w złym spasowaniu. Trzeba było kupić prosty zderzak to nie byłoby problemu. Taki kupiłem lekko odkształcony od ropy ale jest przymocowany dobrze tylko lekko odstaje więc chyba za bardzo to on nie pracuje chyba że się mylę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Jak na moje (tyle co ze zdjęcia widzę) to dotyka błotnika. Możesz malować 100 razy i bd to samo. Uwierz mi że możesz go zabetonować a i tak buda pracuje. Jak na moje albo dopasować zderzak, albo inny kupić w innym przypadku będzie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Czyli da radę go jakoś naprostować ? Żeby zgrał się z linią błotnika. Jak tak to jakim sposobem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killaz Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Cześć, znacie jakiś tester (niewielka pucha) dobrego wosku do czarnego lakieru, VAG? Używałem FK Hi-Temp 1000p i był bardzo fajny, trwały itd. ale teraz chciałbym coś specjalnie pod lakier, żeby wydobyć głębie, jednocześnie nie potrzebuję wielkiej puchy. Będę wdzięczny za pomoc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 35 minut temu, Killaz napisał: Cześć, znacie jakiś tester (niewielka pucha) dobrego wosku do czarnego lakieru, VAG? Używałem FK Hi-Temp 1000p i był bardzo fajny, trwały itd. ale teraz chciałbym coś specjalnie pod lakier, żeby wydobyć głębie, jednocześnie nie potrzebuję wielkiej puchy. Będę wdzięczny za pomoc :-) Jesli gdzies uda Ci sie jeszcze znalezc,to fajne pod taki kolor i zarazem trwale sa testerki od AW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Witam dzisiaj nakładam wosk i cleaner duraglossa 601 i 105 . Niestety pomyliłem butelki i przed 601 położyłem 105 ... 105tkę spolerowałem położyłem 601 i znowu (bez polerowania) nałożyłem 105 i aktualnie czekam 2h przed ostatecznym polerowaniem. I mam pytanie czy dobrze naprawiłem ten błąd ? planowałem jutro dać drugą warstwę 105 i zostawić samochód na tydzień do garażu (teraz jest w nim 15stopni) Proszę o rady chcę żeby wosk wytrzymał jak najdłużej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Panowie jak się ma glinka valet pro orange do bilt hamber Soft ? Ktoś miał obie glinki ? Miałem zawsze bilt hamber Soft i chciałem kupić odpowiednik tej glinki . Drugie pytanie. Gdzie znajdę dobrego lakiernika w woj opolskim, ewentualnie woj śląskie ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Taka przejściówka załatwi sprawę? http://allegro.pl/redukcja-bayonet-adapter-do-karcher-seria-k-hd-hds-i5852660814.html#thumb/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushkarev90 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 nie umiem się jakoś doszukać, jaka jest waga nowego hdc z nakrętką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 8 godzin temu, pushkarev90 napisał: jaka jest waga nowego hdc z nakrętką? po 16 mogę ci zważyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dzisiaj dostałem ADBL SSW i zastanawiam się czy jest sens zastosować go na 1,5 miesięczny DG 601 + 105? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 15 minut temu, flatron007 napisał: Dzisiaj dostałem ADBL SSW i zastanawiam się czy jest sens zastosować go na 1,5 miesięczny DG 601 + 105? tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushkarev90 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 7 godzin temu, BiałyGTi napisał: po 16 mogę ci zważyć poprosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 17 godzin temu, pushkarev90 napisał: jaka jest waga nowego hdc z nakrętką? Prosze bardzo. Moja pokazuje 223 gramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi