Pływak Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 3 minuty temu, Michał126 napisał: Chcesz twierdzić, że piszę nieprawdę, to twierdź, przecież Ci nie bronię Nie bron Cie panie boże Po prosty często gdzie się pojawia jakiś temat aut, silników, opon czy czegokolwiek innego piszesz "mamy takie" "mieliśmy takie" i zastanawiam się kto się kryje pod ta liczbą mnogą i ile osobiście Ty aut miałeś i ile nimi przejechałeś Ot bez złośliwości bo mam wrażenie, ze jesteś młodszy ode mnie, a miałeś kilkanaście aut i zrobiłeś miliony kilometrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Jetta była ojca, NB jest matki, a jeżdżę nim połowę tego co ona. Nie doczekałem się szwagra (a bardzo bym chciał, niestety moja siostra twierdzi, że faceci to debile). Teraz, Pływak napisał: Nie bron Cie panie boże Po prosty często gdzie się pojawia jakiś temat aut, silników, opon czy czegokolwiek innego piszesz "mamy takie" "mieliśmy takie" i zastanawiam się kto się kryje pod ta liczbą mnogą i ile osobiście Ty aut miałeś i ile nimi przejechałeś Ot bez złośliwości bo mam wrażenie, ze jesteś młodszy ode mnie, a miałeś kilkanaście aut i zrobiłeś miliony kilometrów Powiedzmy, że jestem takim opiekunem floty i mam pod swoją opieką regularnie kilka samochodów różnych marek. Robię to, bo po prostu lubię i między innymi z tego powodu moje hobby skręca ku kosmetyce i tutaj jestem. A że żadne z tych aut nie jest nowe, to inwestycje są dość częste, stąd uważam, że jakieś tam rozeznanie w kwestiach eksploatacyjnych mam. Sam jeżdżę ok. 25 tysięcy rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Michał ma rację w kwestii pierwszych silników tsi. Prywatnie mam 1.2 tsi 105KM EA111 z 2011 i nagrzewa się długo, praktycznie jak diesel. Ten temat był poruszany na forach użytkowników. Służbowo śmigam fabią 1.2 tsi 90KM CJZC z 2016 i nagrzewa się dużo szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 6 minut temu, tazman napisał: Michał ma rację w kwestii pierwszych silników tsi. Prywatnie mam 1.2 tsi 105KM EA111 z 2011 i nagrzewa się długo, praktycznie jak diesel. Ten temat był poruszany na forach użytkowników. Służbowo śmigam fabią 1.2 tsi 90KM CJZC z 2016 i nagrzewa się dużo szybciej. Dlatego w następnym poście napisałem, że tego nie dodał za pierwszym razem... Obecne TSI grzeją bardzo szybko. A w połączeniu z grzanymi du*skami to już w ogóle jest bajka Nie wiem jak nowa generacja 1,0 i 1,5, ale te "stare" poprawione konstrukcje na pasku nagrzewają się błyskawicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 A od kiedy są TSI na pasku? Od 2013 albo 2014 roku. A ja pisałem o TSI na łańcuchu. Poza tym już dawno nie ma 160 KM. Momentalnie można było się zorientować, że chodzi o starszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 17 minut temu, Fredi88 napisał: Dlatego w następnym poście napisałem, że tego nie dodał za pierwszym razem... jasne, rozumiem ja tylko potwierdziłem teorię, że pierwsze tsi na łańcuchu dość długo łapią właściwa temperaturę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Zimówki 18x8" odebrane z lakierowania 'systemowo' w pasujący do reszty auta kolor titan matt (łącznie z dekielkami), złożone na Pirelli Sottozero II 225/40, na felgę położony DLUX + Reload: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 13 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @Bruuuum Extra wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 piękne wstaw foto jak to na aucie wygląda jak założysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @Bruuuum wyszło bardzo ciekawie. Ile płaciłeś za tą usługę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 No... na zimę styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 2 godziny temu, czyzu6491 napisał: piękne wstaw foto jak to na aucie wygląda jak założysz Na dniach założę jak tylko będzie chwila 2 godziny temu, paperson napisał: @Bruuuum wyszło bardzo ciekawie. Ile płaciłeś za tą usługę? Normalnie przy 18" biorą bodajże 750 za komplet, mam od tego jeszcze trochę rabatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 14 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 To ja mam inne tsi widać. Płyn chłodniczy ma 90 stopni po góra 5 minutach. A latem po 6km miałem nawet olej dogrzany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek_t Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Fajne koła z moimi ulubionymi zimówkami. Uwielbiam te opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Co prawda nie dzisiaj, ale w weekend w końcu mogłem zabezpieczyć swoje autko na zime. Co było używane: Piana -> Good Stuff White Bear Snow Foam Mycie właściwe-> szampon (pomarańczowy odtłuszczający) FX Protect Car Shampoo Tar&Glue Remover -> Nielsen Deironizery -> SG D-tox / ADBL Liquid vampire Cleaner -> Dodo Juice Lime Prime / SG Pure Paint Cleaner IPA Wosk -> Collinite 476s Felgi -> Excede Ultimate Wheel Cleaner 1:10 -> Sonax BSD Opony -> SG Tire Cleaner 1:4 -> GS Black Mamba Shine Szyby -> Autoglym CGP -> Detailer's Magic Glass Kilka fotek Killa testów na aucie 1) ktoś zapyta po co tutuaj 2x cleaner? Na prawie całe auto poszedł Dodo Juice natomiast chciałem sprawdzić, czy o polowe tańszy SG jest proporcjonalnie słabszy/gorszy i jak oba obok siebie zwiążą się z 476s. Tak więc, całe auto jak wspomniałem DJ, a SG posmarowany na połowie dachu od strony kierowcy. 2) Wymywać nałożony cleaner IPA czy też nie? Jak to ma się do trwałości nałożonego 476s? Sam byłem ciekawy i zrobiłem 50/50. Cała maska dostała DJ Lime Prime. Taśma i jedziem Strona pasażera wymyta IPA / Strona kierowcy nie -> Nałożony wosk. 3) Czy druga warstwa wosku poprawia jego trwałość? Również byłem ciekaw (tym razem tył samochodu) taśma 50/50 na połowie klapy bagażnika i lecim z drugim podejściem 476s (pierwsza warstwa położona, odczekane 12h bez jeżdżenia i położona druga warstwa) Zobaczymy co wyjdzie z tych moich eksperymentów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 14 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 @Grzechu23 Fajnie, że chciało się Tobie zrobić kilka testów. Osobiście czekam na wyniki pkt. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 @Grzechu23 rozwiejesz kilka stereotypów, ale i nową g*burzę rozpętasz Osobiście czekam na Twoje spostrzeżenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Wymiana oleju oraz filtrow oleju, powietrza, kabinowy oraz paliwa. Rok z glowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Wymiana spalonej dziś żarówki h7 w cytrynie ( od strony pasażera -- trwała prawie 40min i niewiele brakowało aby zdejmować zderzak ) , bo dziś przegląd się kończył i musiałem w ciągu dnia znaleźć kilka min na przegląd. Rok temu policja złapała mnie akurat dzień po przeglądzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Julka dostała lusterka i korek Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Montaż i wyważenie opon zimowych, mycie Tyre&Rubber Cleaner'em, zabezpieczenie Sonax'em Extreme Gel, dodatkowo druga warstwa Sonax'a BSD na stalufelgi - jutro pewno wpadną nowe szpilki kół i montaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 U mnie dzisiaj wypadły przygotowania przed zimowe. Więc samochód umyty dekontaminacja zrobiona, i wleciał wosk sonax extreme. Na szyby auto glym i nw od autolandu. Fajnie działa w porównaniu do Rain X dużo wcześniej i mniejsze kropelki odplywaja. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 @lol19pl Jak sprawdza się ta "szczotka" do felg z Dunlopa? Widziałem w TK Maxxie i zastanawiałem się, czy wziąć. Używasz jej do mycia całych felg czy tylko środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Jak sprawdza się ta "szczotka" do felg z Dunlopa? Do felg w takim wzorze jak w moim megane, są super, wsadzam szczotkę między ramiona, szoruje w środku, wyjmuje i wtedy przesuwam po ramionach i wyczyszczone, wtedy zostaje tylko rant i front ramion , ale od biedy też można tym umyć . Ale myjąc np felgi lewe wzorze "śnieżynek" w Fordzie S-Maxie, ta szczotka nadaje się tylko do wnętrza, bo tak szybciej umyć gąbką. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 w felgach szprychowanych o dosyć gęstym wzorze (OZ superturismo) sprawdza się bardzo dobrze i zdecydowanie lepiej niż pędzelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi