Romanek11 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @lukas1986 bez przesady, wymieniam co 15tys km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas1986 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 3 godziny temu, Romanek11 napisał: @lukas1986 bez przesady, wymieniam co 15tys km. No są tacy co 30 tys i wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Są też tacy którzy robią 5kkm rocznie... albo drugim autem niecałe 2kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanek11 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 @lukas1986 @CarlosBlack wszystko się zgadza, można wymieniać nawet po 10tys ale po co? 30tys moim zdaniem to za dużo. W drugim aucie robię właśnie ostatnio ok 5tys rocznie, ale olej i tak trzeba zmienić po ponad roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Po sobotniej trasie auto było białe od soli, więc dziś mycie. Przy okazji użyłem moich nowości z zamówienia od @MrCleaner: FX PROTECT premium wash mitt, ADBL puffy towel xl i Deturner Ceramic Detailer. Na dodatek Deturnera położyłem (na lewym boku) do testu z ADBL Ceramic QD (na prawym boku) i ADBL QD1 (przez środek auta). Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Niestety telefon wciął mi zdjęcia z całego tygodnia, w tym te przed myciem, więc wrzucę tylko efekt (wnętrza nadkoli nie umyte, bo nie mogę znaleźć szczotki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Oj cudownie tu wrócić z postem co dziś zrobiłem w aucie .A wiec dziś umyłem Stilona na dwa kubełki padło dziś na szampon od @Funky Witch , szyby umyte recpetura z płynem Cartec . Oponki ciasteczka od @ADBL . A i wymieniłem dywaniki Taki był czyścioszek A teraz tak Na lakierze kolejny mix SSW z szamponem Wolfganga . Stare Dywany Nowe dywaniki Sorki za ten długawy post , ale dawno tu nie było i ogarnęła mnie ekscytacja . Aaa i bardzo dziękuje za udostepnienie miejscówek kolegom @Gozdziu23 oraz koledze @kicaj 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 @Qlimaxss, stan lakieru cieszy teraz oko Nowe dywaniki zdecydowanie lepsze, całkiem elegancko się prezentują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 @MMCzysci Najbardziej moje oczy. Fajnie jest śmigać czystym autem gdzie jest kilka na minusie a inni takimi zasolonym i . Też mi się tak wydaję . Kolejne zmiany już niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 @Qlimaxss nie ma to jak umyc auto w taka pogode aż sie człowiek cieszy patrzac na czyste auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 27 minut temu, Qlimaxss napisał: Fajnie jest śmigać czystym autem gdzie jest kilka na minusie a inni takimi zasolonym Wiem coś o tym co prawda fotek nie mam ale wczoraj rano zaparkowałem pod drzewkiem bo było odśnieżone. Wychodzę z pracy i oczom nie wierzę. Nie sądziłem że w zimie będę miał auto całe w kupach. Na dodatek nawet w lecie nigdy takiego czegoś nie wiedziałem. Normalnie kupa na kupie całe auto, dach maska szyba, okropny widok. Musiałem umyć dzisiaj rano na bezdotyku bo wczoraj nie było czasu. Ciężko się myło przy - 10 ale jakoś się udało no i mam umiarkowanie czyste auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Godzinę temu, Streat napisał: aż sie człowiek cieszy patrzac na czyste auto ... do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 5 godzin temu, Streat napisał: @Qlimaxss nie ma to jak umyc auto w taka pogode aż sie człowiek cieszy patrzac na czyste auto Oj, tak ale jechałem w odpowiednim odstępie aby nie pobrudzić @kamil598 A daj spokój z tymi kupami. Z tydzień miałem z 4 na dachu dobrze że do malowania to nie było szkoda @xadamx Ciutke popadało śniegiem. Ale wolę mieć chociaż wymyty dobrze z soli niż dalej śmigać ta solanką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 @Qlimaxss cztery to ja miałem na jednej lampie serio dużo tego było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 5 godzin temu, Qlimaxss napisał: Ciutke popadało śniegiem. Ale wolę mieć chociaż wymyty dobrze z soli niż dalej śmigać ta solanką Znam też ten ból "czystego auta przez kilka godzin". Aby do wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 11 hours ago, kamil598 said: Wiem coś o tym co prawda fotek nie mam ale wczoraj rano zaparkowałem pod drzewkiem bo było odśnieżone. Wychodzę z pracy i oczom nie wierzę. Nie sądziłem że w zimie będę miał auto całe w kupach. Na dodatek nawet w lecie nigdy takiego czegoś nie wiedziałem. Normalnie kupa na kupie całe auto, dach maska szyba, okropny widok. Musiałem umyć dzisiaj rano na bezdotyku bo wczoraj nie było czasu. Ciężko się myło przy - 10 ale jakoś się udało no i mam umiarkowanie czyste auto Daj spokój. Nie będe tu wstawiać zdjęcia bo wstyd, ale moje auta są pod ciągłym desantem ptaków... Jak będzie ciut cieplej w okolicy 0 to jade na bezdotyk... Kupiłem wczoraj powłokę FX Protect vision. Może to trochę pomoże jak położe po korekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 12 godzin temu, Qlimaxss napisał: Na lakierze kolejny mix SSW z szamponem Wolfganga Siadło widzę b. fajnie, ale powiedz coś więcej Jak twoje wrażenia? Wolfgang jako QD sam w sobie jest według mnie mistrzem pod względem śliskości, za to kropelek zero. SSW całkowite przeciwieństwo (+ ciągnie brud jak opętany). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 10 godzin temu, kamil598 napisał: @Qlimaxss cztery to ja miałem na jednej lampie serio dużo tego było Woo , Panie współczuję, trzymam kciuki aby szybko udało się to usunąć 8 godzin temu, xadamx napisał: Znam też ten ból "czystego auta przez kilka godzin". Aby do wiosny. Dokładnie , już się nie mogę doczekać tyle fajnych smarowidełek. 8 godzin temu, czester napisał: Daj spokój. Nie będe tu wstawiać zdjęcia bo wstyd, ale moje auta są pod ciągłym desantem ptaków... Jak będzie ciut cieplej w okolicy 0 to jade na bezdotyk... Kupiłem wczoraj powłokę FX Protect vision. Może to trochę pomoże jak położe po korekcie. Mnie to aż strzykało jak widziałem mój samochód . Ale najgorzej było jak ktoś jechał fajnym czystym przy minus 10 i człowiek myślał Ja też tak chcę . 8 godzin temu, Grzechu23 napisał: Siadło widzę b. fajnie, ale powiedz coś więcej Jak twoje wrażenia? Wolfgang jako QD sam w sobie jest według mnie mistrzem pod względem śliskości, za to kropelek zero. SSW całkowite przeciwieństwo (+ ciągnie brud jak opętany). Powiem ci że pracowało się spoko, mimo dużej wilgotności w pomieszczeniu w którym myłem. No i było tam góra 3-4 stopnie na hali. Krople są troszkę gorsze ale to pisze w obserwacji jakie mają krople rozpuszczonego śniegu. Zrzut fajny , bo auto mimo trudnych warunków od mycia pada praktycznie cały czas śnieg . Sporo jeździłem w czasie opadów . Auto dalej wygląda dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Umyłem zimowe daily, jakoś się teraz prezentuje. Żeby dopasować się do standardów forum chyba pomyślę nad ściągnięciem kołpaków, szkoda mi stalóweczek, bo są dosyć drogie (u mnie płacą 60gr za kilogram). Niestety całą wypłatę wydałem na wymarzone limitowane edycje kosmetyków polskich marek i nie starczy mi na zbliżającą się eksploatację, olej i klocki muszą poczekać, są rzeczy ważne i ważniejsze. Myślałem też nad polakierowaniem budy na srebrno, chyba będzie bardziej praktycznie, mniej się brudzi i nie widać tylu rys. Co myślicie? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Niezły sarkazm (chociaż... nie za bardzo wiem, po co ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Udało mi się w końcu zarejestrować miniaka. No i odebrać felgi do Xa 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Ściemniłem Opla Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 @clavikord A mył znowu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Sól spłukana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 @clavikord A mył znowu ?Był czysty przez jakieś 5km ale było warto :D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Nie auto ale home detaling z pomocą parkside pwd20a1 i ADBL ps i tr. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi