Manolito77 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Wreszcie po kilku miesiącach (a to brak czasu, a to Covidy itp) udało się auto ogarnąć ręcznie na 2 wiadra i zaaplikować Soft99 Fusso Coat. Końcówka roboty dramat - komary chciały zeżreć żywcem. Znowu zagościły ładne kropelki. Pzdr. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @Manolito77 uwielbiam te kropelki po sofcie, zawsze po aplikacji lubie patrzeć jak pada deszcz i kropelkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Jak komarów nie ma to aplikacja spoko. Tym razem tyle "łaciny" z ust wyleciało, że było tego chyba więcej niż cholernych komarów. Ale fakt - kropelki nieco ukoiły nerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zaczynalem juz pod koniec ubieglego tygodnia ale niestety nieprzychylny los pozwolil mi wrocic do tematu dopiero dzisiaj. Zyczenie bylo na one step, ale tyle tu roznych niespodzianek i sladow po nieudolnym wlascicielu, ze wycinam bez wyrzutow i zapalu megsem 101 na futrze, a pozniej finishem mothersa na czarnym padzie. Jutro pewnie wejde do srodka, a tam... podobnie jak zewnatrz tylko jeszcze nie tkniete. Nie zebym marudzil ale widzialem tu slady po foteliku i w ogole zastanawiam sie jak mozna tak jezdzic... cos mi sie wydaje, ze to po szmatogłowym. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Uuuuuu Panie - jest robota. Ja rozumiem jeszcze obojętne podejście do lakieru ale kurna mieć taki chlew w środku??? Na sam widok takiego gruzu w środku chce się rzygać a co dopiero tym jeździć... Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 To ja wam powiem ze jeszcze malo widzieliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Robilem o wiele gorsze, jednak przeznaczenie auta zazwyczaj bylo inne. Zdecydowanie latwiej sie spodziewac syfu po caddym, vivaro czy galaxy bo to uzytkowe tamto rodzinne wiec od zalanego fotela po przyklejane lizaki mocz, gips itd. mozna trafic na auto 15letnie z pierwszej reki np po budowlancu Zaraz bedzie licytacja kto mial gorszy - w sumie niezly pomysl ale i tak skonczy sie na przypadku podobnym do tego z Pulp fiction Ja zapodam taki lajcik: ostatnio robiona przezemnie najnowsza e classa na totalnie full opcji jezdzona byla przez parkieciarza. Auto lekko trafione stroną do wymiany tylko drzwi-udalonsiendostac w kolor. Niby nic strasznego gdyby nie fakt, ze przy strzale otworzyl sie lezacy w bagazniku odkurzacz/odciag pyłu szlifierskiego i hmmm tak był pełen rzadko mam czas robic zdjecia po pracy, ale grybym mial kazdy temat fotografowac to zamiast 12tys zdjec w telefonie mial bym pewnie 120tys BiałyGTI szczur szczurowi nie rowny, watpie zebym to akurat ja swoj najczarniejszy scenariusz mial najgorszy w swiecie, ale mysle ze te najczarniejsze w duzej czesci sa porownywalne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Coś mnie podkusiło by zabrać się za zewnętrzne plastiki.. APC od FX Protect 1:20 a na to nierozcieńczony Perl. Doszło do tego również odświeżenie ksenonów. Niestety ich stan jest raczej słaby, mocno wypiaskowane + wyszlo to co wychodzi każdemu w tym aucie i przy tych światłach. 9mm Roller + 3d one + 75mm żółty ADBL + czarny 4cr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 @FilipO lampy szlifujesz na sucho+wodne przed polerowaniem? Czy tylko sama maszyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 12 minut temu, Marcin1992 napisał: @FilipO lampy szlifujesz na sucho+wodne przed polerowaniem? Czy tylko sama maszyna? W tym wypadku wyłącznie maszyna. Wszelkie ślady są od wewnątrz/ nie do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
397 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @FilipO czym aplikowałes perła na kratki ? Zainpirowales mnie do przesmalcowania platikow u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 27 minut temu, 397 napisał: @FilipO czym aplikowałes perła na kratki ? Zainpirowales mnie do przesmalcowania platikow u siebie Fotka nr 3 prawy dolny róg. Aplikator do Soft99 Hard Plastic coś tam, ucięty na kilka części. Fajnie sobie dal radę, choć pewnie równie dobrze da sobie radę zwykły aplikator do opon / kawałek tego typu gąbki. Ale i tak sporo dłubania było.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davor Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 3 godziny temu, FilipO napisał: Fotka nr 3 prawy dolny róg. Aplikator do Soft99 Hard Plastic coś tam, ucięty na kilka części. Fajnie sobie dal radę, choć pewnie równie dobrze da sobie radę zwykły aplikator do opon / kawałek tego typu gąbki. Ale i tak sporo dłubania było.. do takich kratek najlepszy pędzelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Godzinę temu, davor napisał: do takich kratek najlepszy pędzelek Próbowałem pędzlem, ale za duży bajzel, niedokładnie i za duże zużycie perla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Mi perl też gąbką od ADBLa tą małą do opon fajne się nakładał.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zmienię trochę temat dyskusji W przerwie od "pracy" nad wnętrzem C8 szybkie sprawdzenie, jakiego koloru jest F4, bo już zdążyłem zapomnieć Alkaline Wheel od @DETAILiNK Tire Cleaner od @cleantechco (Ez Detail i Mothers robią robotę, warto było!) piana Karchera dwa wiaderka Good Stuff Pure (nie jest tak tragiczny, jak pisałem wcześniej, ale drugi raz się raczej na niego nie skuszę), wnęki drugą rękawicą z szamponem + Koch GS i detailinkowy pędzelek. Na plastiki i uszczelki Perl 1:3 szyby @Good Stuff Glass Cleaner (zapach ciekawy, choć na dłuższą metę ciut zbyt intensywny, odparowywanie w sam raz, smug udało mi się ciut narobić, ale to kwestia techniki - faktycznie fajny płyn) + ich wafel. Shiny Garage Back2Black na opony (na Barumach był raczej matowy, a na nowych Goodyearach trochę się świeci... hm) i @ADBL SSW - lakieru nie zbawił, ale jest lepszy gloss i coś tam się delikatnie szkli, aplikacja banalna - chyba się polubimy. Na sam koniec wpadły odpowiednie naklejki Na zdjęciach i z opisu raczej nic takiego, ale ja zdecydowanie jestem zadowolony, to był udany wieczór 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @MMCzysci co sądzisz o alkaline wheel clneaer? Używałem oststnio i mam mieszane uczucia i jestem ciekaw czy się pokryją z twoimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Bezdotykowo cudów nie działa, ale razem z pędzelkiem daje radę całkiem fajnie, choć trafiły mi się felgi, których nie dał rady doczyścić. Raczej dość szybko przysycha. Zapach nieprzeszkadzający, dobry atomizer. To mój pierwszy produkt tego typu, więc trudno mi go z czymś porównać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @Tomas-sg nie jest to jakiś mega zawodnik pod względem doczyszczanie ale w moim odczuciu jest to fajny produkt. Bezpieczny i na tyle mocny aby poradzić sobie z większymi zabrudzeniami. Ja problemów z nim nie miałem i fajnie domywa felgi. Zapach nie dusi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 7 godzin temu, MMCzysci napisał: Raczej dość szybko przysycha @Streat właśnie chciałem się dowiedzieć czy jestem przewrażliwiony, czy może słusznie zauważyłem. Produkt bardzo dobry ale ma jedną jedyna wadę to co właśnie zauważył kolega. Wiesz co to będzie jak Detailink wprowadza wkoncu baniaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 10 godzin temu, Tomas-sg napisał: @MMCzysci co sądzisz o alkaline wheel clneaer? Używałem oststnio i mam mieszane uczucia i jestem ciekaw czy się pokryją z twoimi Jak dla mnie bardzo dobry zawodnik a nie używam na swoich wyglancowanych tylko rodzinki więc raczej mini szczurki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 A ogarnąłem trochę kuzynki auto. Wpadł wosk GS SiO2, ale stan lakieru dramat i różnic nie widzę . Co do wosku @Good Stuff SiO2 Wax - masełko. Topi się niesamowicie, przez co aplikacja bardzo łatwa. Docieranie w normie muszę go zbadać na bardziej zadbanym lakierze Ojj smoły było Dramat 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @Tomas-sg pewnie chodzi o przysychanie dość szybkie. W moim odczuciu excede chyba szybciej przysycha niz detailink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Z rana bezdotyk a aktualnie.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @FilipO purpura od 4cr? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi