ktm950 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @przemek2000 z doświadczenia moich dwóch znajomych, którzy nie zrobią przy aucie nic, dopóty nie stanie - te auta są naprawdę nie do zajechania i zniosą większość zaniedbań serwisowych, które zwykłe, nawet lekko tylko nowocześniejsze auto by uziemiło. Przez ten model Honda zyskała szacunek u mnie i chętnie bym sobie coś takiego sprawił, najlepiej w aerodecku i z 1.6vti pod maską 1
przemek2000 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Godzinę temu, ktm950 napisał: @przemek2000 z doświadczenia moich dwóch znajomych, którzy nie zrobią przy aucie nic, dopóty nie stanie - te auta są naprawdę nie do zajechania i zniosą większość zaniedbań serwisowych To prawda. Szczególnie elektryka w tych autach jest bardzo stabilna
DaV Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 1 godzinę temu, ktm950 napisał: z doświadczenia moich dwóch znajomych, którzy nie zrobią przy aucie nic, dopóty nie stanie - te auta są naprawdę nie do zajechania i zniosą większość zaniedbań serwisowych, które zwykłe, nawet lekko tylko nowocześniejsze auto by uziemiło. tylko te blachy
danielek. Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @przemek2000 mógł byś pokazać mocowania na których masz powieszone koła na ścianie ? Już znalazłem na ALL
LQS666 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 7 hours ago, przemek2000 said: Ja też, dlatego jest u mnie już 13 lat Szanuję. 4 hours ago, DaV said: tylko te blachy Blachy nie są wcale takie złe. Zwłaszcza w 6genie
Birkhof Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Crasher to będzie coś wielkiego Będziemy robić zbiórkę na miejsce na serwerze na foty kolegi Crasher do jego PSB
Moderator Domel Opublikowano 8 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Waterlessik niedzielny. Auto stoi 7 dzień - leczymy grypsko całą rodzinką.
Crasher Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Staram się jak mogę robić jak najwięcej zdjęć. Dzięki za wsparcie @Birkhof
pablo15005 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Wczoraj wrzucony qdek turtle wax ice. Auto masakrycznie zapchany lakier, chropowatosc pod reka jak... Zobaczymy ile polezy w takich warunkach...
danielek. Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Fajna alternatywa dla kanału,jako że nie chce mi się na potrzeby wymiany oleju czy jakiejś łatwej naprawy zrywać desek z kanału to kupiłem najazdy które zadziwiająco dobrze się spisują
#kris Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 A czy przy oleju trochę go nie spłynie na bok miskiWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
DaV Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 6 minut temu, #kris napisał: A czy przy oleju trochę go nie spłynie na bok miski Przecież większość korków znajduje się z tyłu tam gdzie ścieknie przy takim ustawieniu cały olej.
danielek. Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 @#kris Przy tym ustawieniu spłynie cały olej , korki są z tyłu miski
Fredi88 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Popełniłem dziś mycie... wziąłem się późno bo około 17 no ale w ciągu dnia było około 12 stopni. Tuż po 18 jak wytarłem auto do sucha na dachu QD zmieniało mi się w lód więc odpuściłem A tu jako ciekawostka aplikowane 19 stycznia czyli 49 dni temu deturner hybrid spray wax po lewej, deturner ceramic detailer po prawej. Kropelkujący pasek to adbl ssw. Ten produkt jest fenomenalny. 50 dni zimowego katowania i jeszcze żyje. Zdjęcie tylko po pianie sonax i wypłukaniu. 1
Notcon Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Dzisiaj waterless z Ech2o, a po dotarciu Elixir tej samej firmy, który już dość długo czekał na testowanie.W środku szybkie odkurzanie, czyszczenie za pomocą GS Interior Cleaner, a jako dressing FW Gentleman.Ech2o psikane było z butli WS 750. Pierwszy raz atomizer w niej ciężko współpracował. Ciężko było uzyskać odpowiednią mgiełkę. W domu przepsikałem go wodą i działał idealnie więc może to chwilowa dysfunkcja. Mam kilka tych butelek i w sumie pierwszy raz taka akcja.Fibry wpierw namoczone byly w ciepłej wodzie z odrobiną Ech2o.Elixir za to nie sprawiał żadnych problemów. Generalnie w większości nie trzeba było docierać drugą stroną fibry.Pierwszy raz w akcji mialem też GS Interior Cleaner. Zapach świetny, aplikacja zgodnie z zaleceniem producenta, bo czasu za dużo nie było. Działa bardzo fajnie.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 W weekend wpadło BMW G30 serii 5 , oczywiście w M-pakiecie... auto sztos a ten kolor.... smolisty granat Zaprezentuje kilka zdjęć przed i po, oraz finalną sesje w dzisiejszym słoneczku Co było robione? 1) szybkie odświeżenie wnętrza + dressing 2) czyszczenie tapicerki skórzanej 3) One Step (miejscowo 2-etapy) + Wosk @Funky Witch Paradise Gloss Powiem tak.... One step pastą Cuttingową? Czemu nie? Sonax CUTMAX + Flex VRG + pad RP One step lub żółty Nat Doszedłem też do ciekawego wniosku... że zamiast się brandzlować z powolnym One Stepem, to lepiej zrobić szybki CUT + Finish i mamy spokój i pewność i FLEX VRG przy Krauss DB5800S, to w ogóle nie ma wibracji pokochałem tą maszynę. W piątek przygotowanie do korekty. Wjazd do garażu i ogarnięcie wnętrza Zabieramy się za lakier kilka przed i po Tutaj OS pastą Sonax CutMax Ktoś tu miał fantazje i poleciał "szczotą" ostro No i czas na wosk wybrałem @Funky Witch Paradise Gloss bo jakoś go widziałem pod ten kolor aplikacja oczywiście bajka obleciałem całe auto i wtedy po jakiś 10 minutach dotarcie, które jest baaaardzo łatwe. Oczywiście zalecam test "palca". Wtedy jest pewność, że wosk już siadł I tak sobota minęła Przyszła niedziela. Szyby wymyłem i wrzuciłem dressing na koła (SG , ten o zapachu Coca Coli - nie pamiętam nazwy ) Piękne słonce się pojawiło, więc jadę na sesję Wystarczy więcej już Was nie zanudzam P.S. Auto idzie na sprzedaż. Chętnych zapraszam na PW 15 4 2 1
damiano2007 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 @david2888 kolor mega!!!!! Paradise fajnie nadał szkła, chociaż jest w tym lakierze sporo Metallicy i poszedłbym w inny wosk, typu candy wax, co fajnie wyciąga ziarno. Zacna praca!
marco80 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 @david2888 Powoli możesz zmieniać tytuł na -MniejGadaWięcejRobi i Sporo Słucha...........Cieszę się 2
Michał82 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 @david2888 piękne auto. Dlaczego bez relacji??!! Przy okazji jaki to kolor z oznaczenia?
D@ViD Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 10 minut temu, Michał82 napisał: @david2888 piękne auto. Dlaczego bez relacji??!! Przy okazji jaki to kolor z oznaczenia? Nie było czasu na foty. Wyrobiłem sie z tym autem w jeden dzień, a bylo co robić Nie znam oznaczenia. 34 minuty temu, marco80 napisał: @david2888 Powoli możesz zmieniać tytuł na -MniejGadaWięcejRobi i Sporo Słucha...........Cieszę się Dziękuję. Daaaaleka droga 1
lukasz_byd Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Takie relacje z BMW to zawsze zalajkuje
Manolito77 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Kolor fajny - bardzo detailingowy. Efekt bardzo dobry. I o to chodzi. Pzdr.
Moderator Streat Opublikowano 9 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 jak na jeden dzien pracy to naprawde dobry efekt było co robić a jednak robienie zdjec duzo czasu zajmuje niestety a szkoda bo by sie poogladąło fotki
Rekomendowane odpowiedzi