lol19pl Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Godzinę temu, Crasher napisał: ze wtyczka pasa bezpieczeństwa ma filcowa izolacje żeby nie stukała Takie rzeczy to były w s-maxie z 2006 roku Ale skóra to nawet na zdjęciu wygląda na dobrej jakości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 To żaden wyznacznik, W starym Audi a6 c5 też. Po prostu wysoki standard. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_g_92@o2.pl Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Mam do was takie pytanie ile wam zajmuje czasu wykonanie zabiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Dziś podjąłem się odblokowania UNCra na Maluchu. Szybka akcja, bo rano się słabo czułem, więc zabrałem się za robotę o 15:30. Ogólnie było tak, że pionowe trzymają się jak wściekłe - kropling niesamowity, ale poziome bardzo szybko zanikły i tak jak niegdyś nie miałem z tym większego problemu, bo wystarczyło umyć samochód w zasadzie jakimkolwiek szamponem (do niedawna używałem na zmianę obu szamponów FX Protect, od niedawna dyżurnym szamponem jest u mnie Sonax Green Lemon), tak od jakichś czterech miesięcy kropling i po myciu był bardzo koślawy, a bezdotyki w zasadzie nic tu nie wnosiły. A że i tych bezdotyków ostatnio więcej, bo w zasadzie za każdym razem jak się usoli albo ubłoci traktuję go proszkiem na Ehrle (zwłaszcza spód, progi i nadkola), to poleciałem na ostro. Najpierw koła - spłukanie luźnego brudu, @EXCEDE Tire&Rubber Cleaner 1:4 i ExceDe Wheel Cleaner 1:10 (także na krawędziach nadkoli), tak dwa razy. Potem kanapka z Prickborta i deironizera Cartec na wszystkie pionowe elementy. Później mój autorski prewash - @ADBL Yeti i CarConcept Super Foam w proporcjach: 600 ml wody, 60 ml pierwszego, 30 ml drugiego; taki prewash jest naprawdę bardzo skuteczny, całkiem w porządku utrzymuje się na lakierze i przede wszystkim super się pieni. Potraktowałem nim wszystko co na zewnątrz, łącznie ze spodem. Później mycie - @Detailer's Magic Reset w proporcji 40 ml na 10 l wody; już zapomniałem, do jakiego stopnia jest niskopienny , ale to dlatego, że wspomniany Sonax jest wyjątkowo wysokopienny. Osuszyłem w sumie byle jak ręcznikiem Valet Pro (bez szyb) i całość przeleciałem CarPro Spotlessem - poziome panele po dwa razy pod rząd, a pionowe po razie, metodą psikania na fibrę, przecierania miejsce w miejsce i docierania drugą na dwa razy. Waterspoty schodziły aż miło. Potem opłukałem auto i osuszyłem porządnie fluffym. Wygląda na to, że jest dużo lepiej. Sam efekt wizualny jest niesamowity, już zapomniałem, że on się AŻ TAK błyszczał. Myślę jednak, że wkrótce tę procedurę powtórzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Wrzucilem pakiet letni na Foke.Świeżo kupione felgi umylem Shiny Garage D-Tox oraz ADBL Vampire, następnie przejechałem cleanerem Angelwax Perfect Polish, odtluscilem i finalnie zabezpieczylem dwoma warstwami Finish Kare 1000P.Opony wymylem dwukrotnie Excede Tire Rubber i zabezpieczylem ValetPro Classic Tire Dressing. Foka dostala oprysk z opryskiwacza VP Citrus Pre-Wash, a nastepnie umylem szamponem ValetPro finalnie wrzuciłem na lakier swoja mieszankę CarPro Ech2o, ADBL SSW, Gtechniq C2. Wnetrze odkurzylem, przetarlem APC i nalozylem dressing od FunkyWitch W końcu jakoś wyglada Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Ogarnąłem auto rodziców na wyjazd do cioci z Niemiec. W środku apc i Pb natural look, na zewnątrz piana SG, Szampon SG na koniec ECH2O. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekW Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Drugie autko w rodzinie odszczurzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 3 godziny temu, Lukasz-odkrywca napisał: Ogarnąłem auto rodziców na wyjazd do cioci z Niemiec. W środku apc i Pb natural look, na zewnątrz piana SG, Szampon SG na koniec ECH2O. Wszystko na swoim miejscu: ciocia z Niemiec, auto niemieckie i śląskie tablice. Za takie widoki jak w tle pierwszego zdjęcia uwielbiam nasz region. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 @Michał126 w 100% się z Tobą zgodzę. Tutaj u nas (opolskie) sporo rodzin ma ciocie i wujków w Niemczech. Jeździmy do siebie raz na rok, ale zawsze jest to miłe spotkanie na które czekają obie strony . A auto tak jakoś się przyjęło u nas w domu ,że auto niemieckie to dobre i solidne. Ja sam uważam, że na rynku jest dużo ładniejszych aut ( nowy Focus, I30N, tipo itd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca, nie chodzi tylko o opolskie, bo sytuacja w takich miejscach, jak Tarnowskie Góry, Lubliniec czy Racibórz niczym się nie różni. Gusta motoryzacyjne również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 @Michał126 Racibórz znam jeżdżę czasami na Raciborskie miodowe albo klasyczne moim zdaniem jedno z najlepszych piw. Dobra nie zaśmiecam tematu. Musimy się kiedyś spotkać na VAG Nysie albo gdzieś indziej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1995 Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Domyłem zewnętrze mojego kopciucha po zimie i założyłem letnie koła. Jako mycie wstępne: SG Citrus, którego poprawiłem mikroproszkiem z bezdotyku. Mycie na dwa wiaderka pod latarnią na myjce i płukanie wodą demineralizowaną. Na koniec na umierające już Fusso (na aucie leżało od początku listopada i wyglądało całkiem dobrze, biorąc pod uwagę ilość przejechanych kilometrów i ton soli, jakie przyjął zimą) położyłem niezastąpionego na takie akcje BSD. Dużo przyjemniej z rana wsiada się do czystego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Odświeżenie zacisków + założenie letnich felg. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca Od kilku lat choruje na dokładnie taką A5'tke w SB. Kocur fura! Co tam siedzi? 3.0TDI Q? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Patrząc na te tycie tarcze raczej coś słabszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Od wczoraj na letnich kapciach 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 @Pływak @Grzechu23dokładnie tak. Niestety to tylko 2.0tdi 177km, do przemieszczania się wystarczy. Na autostradzie 160-170km/h przy 3tysiącach leci więc jest ok. Co do 3.0tdi było to moje marzenie jednak nie chcę płacić za cło ok. 20 tysięcy złotych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 10 minut temu, Grzechu23 napisał: @Lukasz-odkrywca Od kilku lat choruje na dokładnie taką A5'tke w SB. Kocur fura! Co tam siedzi? 3.0TDI Q? Od wczoraj jako drugie autko służbowe pojawiła się S5 matko co za maszyna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Częściowo przygotowane Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Wstępne przygotowania felunku do sezonu letniego. Pozostało jeszcze delikatne odświeżenie mechaniczne szyszką i wyleci powłoka A felgi ogarnięte kwasem do Cleantecha 1:10 - robi mega robotę To był mój pierwszy kontakt i robota z kwasem i stwierdzam krótko - szkoda czasu i pieniędzy na deironizery. Butelki Work Stuff 750ml to jest mistrzostwo świata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca ile ciężarków na feldze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 @Tomek1419 co ja mogę tak mi zrobili. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 @david2888 według Ciebie co jest lepsze, UWC od excede czy kwas od cleantecha? Powoli kończy mi się UWC i zastanawiam się co by kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 @Tomek1419 to są dwa różne produkty. Cleantech Clean wheel to kwas, a excede UWC do produkt zasadowy. Do bieżącego mycia felg to UWC. Kwas, to do mycia mega szczurów lub do mycia po sezonie, jak felga jest ściągnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Wstępne przygotowania felunku do sezonu letniego. Pozostało jeszcze delikatne odświeżenie mechaniczne szyszką i wyleci powłoka A felgi ogarnięte kwasem do Cleantecha 1:10 - robi mega robotę To był mój pierwszy kontakt i robota z kwasem i stwierdzam krótko - szkoda czasu i pieniędzy na deironizery. Deironizer nie bedzie szkodliwy dla lsp tak jak kwas.Jakby drażnił zapach to polecam VP blue gel. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi