Michał126 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Już myślałem, że jestem nadzwyczajnie nieoszczędny Ale to jeden z nielicznych siuwaksów, które walę na bogato. Na dziewięć opon, cztery 3x z obu stron i pięć 2x z obu stron zużyłem 400 ml gotowego roztworu. Teraz zmieniłem atomizer, bo zaczął lać (ADBLowski stary, a jakże). @kursien - odnośnie poprzedniej wymiany zdań - ja nigdy nie stosuję dressingów bez czyszczenia. Ale ogólnie dbam o opony dość maniakalnie.
CoolBreeze Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 50 minut temu, Lewus089 napisał: @CoolBreeze nie działają fotki u mnie. 43 minuty temu, Fredi88 napisał: U mnie też nie... Powinno już działać. 43 minuty temu, Fredi88 napisał: Oblecenie 4 kół dość oszczędnym atomizerem to ok 100-130ml. Więc te 3 mycia 400ml można liczyć. Masz ciut więcej więc bez tragedii 37 minut temu, Michał126 napisał: Już myślałem, że jestem nadzwyczajnie nieoszczędny Ale to jeden z nielicznych siuwaksów, które walę na bogato. Na dziewięć opon, cztery 3x z obu stron i dwie 2x z obu stron zużyłem 400 ml gotowego roztworu. Przyznam, że nie żałowałem mieszanki. Opony dostały sporą dawkę ExceDe
Lewus089 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 @CoolBreeze Niestety u mnie nadal zdjęcia się nie wyświetlają. To u mnie leży problem?
CoolBreeze Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 7 minut temu, Lewus089 napisał: Niestety u mnie nadal zdjęcia się nie wyświetlają. To u mnie leży problem? U mnie nie wyświetlały się na komórce (via Tapatalk), poprawiłem i są. Próbowałeś restartować przeglądarkę/usunąć ciasteczka? Ktoś jeszcze nie widzi zdjęć?
Gesiu_15 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 @CoolBreeze tylko jedno ostatnie działa .
Lewus089 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 No ja tylko na telefonie przeglądam forum. Może dlatego? EDIT: Przepraszam za wprowadzenie w błąd, już działa.
Grzechu23 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 U siebie od jakiegoś czasu do czyszczenia opon stosuje Shiny Garage Pure Tire cleaner, ale ostatnio bardzo przypadają mi produkty Excede i już wiem że następny cleaner wezmę właśnie z tej firmy :-)
Gesiu_15 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 @Grzechu23 miałem SG i byłem z niego zadowolony. Jak kupiłem Excede i porównałem z SG to przekonałem się że lepiej czyści oponę przy takim samym stężeniu Narazie pozostaje przy Excede chyba że pojawi się jakaś nowość i mnie przekona
Michał126 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Ja przed ExceDe używałem koncentratu ADBL (A.D. 2016). ExceDe stosuję 1:3. Nie widzę literalnie żadnej różnicy w sile czyszczenia czy pienieniu się, poza jednym: ADBL (ale podkreślam, w koncentracie) dawał sobie radę z tą tłustą kredą, którą wulkanizatorzy oznaczają opony (czego nienawidzę), a ExceDe tego nie rusza. ADBL wychodził za miliony monet (choć tegoroczny podobno można rozcieńczać zachowując wysokie walory użytkowe). Używanie ExceDe jest nieporównywalnie tańsze. Ja ogólnie polecam. Oprócz tego ExceDe ma niby jakiś składnik konserwujący gumę... ciekaw jestem co to za jeden, ale jedno nie ulega wątpliwości: siuwaks pachnie jak guma.
keza Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Ja stosuję na przemian Exceda i Tenzi Truck i obu jestem zadowolony, chociaż lekką przewagę w wydobyciu brudu ma ExceDe. Jeżeli chodzi o zużycie to tutaj w okolicy 400 ml na cztery koła. Do aplikacji używam butelki litrowej z atomizerem pianującym. Oczywiście mycie opon wspiera zestaw szczotek MOTHERS Wheel Brush & MOTHERS Tire Brush.
Qlimaxss Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 @Michał126Znam ten ból z wukanizatorami. Masakra tłumacze jak krowie na granicy aby nie pisali na bokach opony tylko na bieżniku. A oni oddaja mi opony i co napisane. 😡. Muszę ich pilnować aby nie robili a jak przypomnę to jaki foch ze mam czelność wchodzić w ich kompetencję. Na szczęście szef który też tam działa już powolutku się przyzwyczaja. Ale i tak na dwóch zimowych mam popisane mimo próśb. Na szczęście Cleaner Shiniego 1:1 przy wspołpracy ze szczoteczką Muc-off pięknie sobie poradzili.
DaV Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dobrym pomysłem będzie zastosowanie tego preparatu na uszczelki gumowe? Nie zje mi to lakieru :D?
kursien Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 @DaV jeśli aplikujesz na uszczelki to jak ma zjeść lakier? zawsze możesz prysnąć na MF i wtedy wycierać uszczelki jeślisz tak strachliwy. ja spokojnie pryskam mgiełką na uszczelki, pędzelkuję i ścieram mokrą MF . 1
Michał126 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 20 minut temu, DaV napisał: Nie zje mi to lakieru :D? Zje i blachę też zje
DaV Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Bardziej mi chodziło o rzeczy typu zjedzenie wosku, trudne do usunięcia zacieki w przypadku złego wypłukania itp. Ale rozumiem przekaz dzięki za odpowiedzi
Michał126 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 Lecisz na pędzel, wypracowujesz na uszczelce, ścierasz mikrofibrą i tyle.
DZIADZIA Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 pryskasz na pędzelek i lecisz z tematem, robiłem to 2 m-ce temu, na to gyeon tire i jest bajecznie.
Tommy Lee Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2017 9 minut temu, DaV napisał: Bardziej mi chodziło o rzeczy typu zjedzenie wosku, trudne do usunięcia zacieki w przypadku złego wypłukania itp. Ale rozumiem przekaz dzięki za odpowiedzi Wosk może osłabić albo i nawet go usunąć, ale zaciekow czy plam na lakierze na pewno nie powinno narobić. Praca podobnie jak z APC, ważne żeby przypadkiem nie przyschlo.
Moderator Domel Opublikowano 27 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 Biore pod lupę produkty ExceDe i ExceDe Tire and Rubber Cleaner zaczyna mi się podobać
Moderator Domel Opublikowano 28 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Proszę porównanie 4 zawodników. Oceńcie sami Wklejam w czterech tematach - ponieważ gra dotyczy czterech zawodników - dla pamięci. 2 2
Administrator AreK Opublikowano 28 Marca 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Oj @Domel. Zaczynasz igrać z losem. Twoje porównanie pokazuje ,że nikt nie wymyślił ponownie tablicy Mendelejewa. Każdy z tych produktów oparty jest na podobnej bazie i działanie jest identyczne. Przysłowiowe 2% roznicy jest dla nas niezauważalne. Tak jest z wieloma innymi produktami. Często płacimy za opakowanie i marketing zamiast za pomysł chemika. Czesto staram się znaleźć innowacje w drogich produktach czyszczących ale mi się to nie udaje. 6 2 2
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2018 Odemnie plusik dla Wojtka za to ze chce mu sie robic te wszystkie testy rozkladac, składać test fajny ja szczeze mowiac nie widze roznicy w domyciu. Jedynie co bym mógł sie przyczepić to do szczoteczki. Ale nie ze zla czy cos tylko ja uzywam bardziej twardej a tu widac ze jest taka srednia. Pozdro Wojtek i tak trzymaj 1
Rekomendowane odpowiedzi