rudi0018 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Przeczytałem wątek i raczej nic się nie zmieniło do najmocniejszych należą dalej SG oraz ADBL, w jakich proporcjach najlepiej ich używać, czy może bez rozcieńczania? Do tej pory używałem ExCeDe ale w proporcji 1:3 szału nie robił. @Domel i jaką opinie wyrobiłeś o Carlabie? Warty zakupu, czy lepiej iść w sprawdzonego ADBLa?
DZIADZIA Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, rudi0018 napisał: do najmocniejszych należą dalej SG oraz ADBL Jeszcze ten zawodnik 1
Moderator Domel Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 2 godziny temu, rudi0018 napisał: @Domel i jaką opinie wyrobiłeś o Carlabie? Warty zakupu, czy lepiej iść w sprawdzonego ADBLa? Nie urzekł mnie totalnie. Teraz męczę drugi litr Cleantle i na razie mi podchodzi 1
rudi0018 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @Domel Co do mocy czyszczenia na równi z Twoim faworytem ADBL? W jakim stężeniu do regularnego mycia działasz z ADBL i Cleantle?
Moderator Domel Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 9 godzin temu, rudi0018 napisał: @Domel Co do mocy czyszczenia na równi z Twoim faworytem ADBL? W jakim stężeniu do regularnego mycia działasz z ADBL i Cleantle? Nie no Cleantle na oponach nie ma podjazdu do ADBL Obydwa używam w koncentracie. Ale ADBL kilka razy na rok do odszczurzenia grubszego a Cleantle teraz męcze do regularnego używania. Często jeżdzę na działkę teraz a droga jest w remoncie i auto wygląda tak: I Cleantle daje sobie całkiem fajnie rade Biorę go teraz na wakacje - będzie jeszcze lepszy sprawdzian A jak można poznać moc czyszczenia własnymi siłami? Z czyszczeniem frontu to większość produktów sobie radzi - lepiej czy gorzej - ponieważ na froncie z reguły mamy dressingi, które zabezpieczają przed wniknięciem brudu. Więc aby sprawdzić czy tire cleaner to mocarz to bierzemy szczotkę z twardym włosiem do mycia pleców: I testujesz dany produkt na bieżniku: Jak uda ci się bez problemów wydobyć ten piasek klejący i osad z bieżnika i widzisz że guma tam wygląda jak nowa - śmiało możesz powiedzieć, że produkt do opon to mocarz Męczę tak kilka produktów i nie ma lekko Czekam na ten amerykański ponoć fenomenalny WaterLess Tire Cleaner. 3
Bapko Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @Domel Tak z ciekawości, tak zakurzony samochód lecisz odrazu waterlessem czy wczesniej prewash?
Moderator Domel Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2022 W dniu 14.08.2022 o 12:28, Bapko napisał: @Domel Tak z ciekawości, tak zakurzony samochód lecisz odrazu waterlessem czy wczesniej prewash? Nie no taki syf jak na zdjęciu na górze to pełne mycie Waterless to na kurzyk Jestem właśnie w Chorwacji i testuje Cleantle radzi sobie calkiem fajnie z piaskiem plażowym 2
yas Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2022 @Domel szczota, fibry i cleantle na wieszaku pod oliwkami w chorwacji, masakra qwa , ty to wojtas naprawde estes Pasjonat , pytanie , jezdzisz Wojt w stale miejsca,,czy za kazdym inny rejon, uwielbiam HR, dlatego pytam 3
zeea Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2022 @yas chciałem napisać coś podobnego, ale sie powstrzymałem. To juz nie hobby czy pasja,.. to jest choroba z którą trzeba nauczyc sie żyć mimo wakacji Domel i tak dzieli sie cenną oceną produktu
Moderator Domel Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2022 18 godzin temu, yas napisał: @Domel szczota, fibry i cleantle na wieszaku pod oliwkami w chorwacji, masakra qwa , ty to wojtas naprawde estes Pasjonat , pytanie , jezdzisz Wojt w stale miejsca,,czy za kazdym inny rejon, uwielbiam HR, dlatego pytam Nie, zawsze w inne. Teraz wyspa Ciovo. Ale zawsze priorytetem jest domek z parkingiem i szlauchem na "własność" Spokojnie, spokojnie wlasnie montuje filmik z testowania tire cleanerow Plaża, pływanie, opalanie, piwko, drinki, kawka mrożona, mycie auta pod wieczór - pełen relax i szczęście Czego chcieć wiecej ? 9 3 1
xadamx Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Cały dzień oczekiwania na ten moment ... 15 godzin temu, Domel napisał: mycie auta pod wieczór Wojtek baw się dobrze na wakacjach. 1
Coove Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 Pozwolę sobie podbić. Co Waszym zdaniem jest warte zakupu? Potrzebuję jakiegoś cleanera do bardziej przybrudzonych opon. Cleantle Wheel&Tire Cleaner się nada czy coś mocniejszego znajdę w podobnej kwocie?
czester Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Coove Spróbuj Carlab Tire and Rubber Cleaner.
penkus5 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Coove Moim zdaniem kozakiem w tej kwestii wciąż jest ADBL.
belzebiasz Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Coove RRC jest mega mocne i nie ma sobie równych w relacji cena/jakość
penkus5 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @belzebiasz Jak słyszę o firmie RRC to... może ujmę to tak, gdyby istniała tylko ta firma, mył bym auto Ludwikiem
belzebiasz Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @penkus5 Wiem z czego słynie ta firma, ale Tire Cleaner akurat im się udał, nawet dziadzia robił kiedyś porównanie i stwierdził podobnie
penkus5 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @belzebiasz Ja nie twierdzę że nic im nigdy nie wyszło, ale mimo wszystko unikam ich jak diabeł święconej wody
belzebiasz Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @penkus5 ja podobnie, oprócz ich Tire cleanera to nic więcej od nich nie posiadam i raczej posiadać nie będę
adi1509 Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 Ja sobie bardzo chwalę Carlab, na duży plus ekonomiczność przez możliwość rozcieńczania, 1:3 robi robotę.
blazej Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 Tire Cleaner od Gyeon ktoś coś?
Coove Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 A testował ktoś Fx Protect Tire & Rubber Cleaner? Dressing wyszedł im bardzo fajnie z tego co wiem. Może by tak do kompletu wziąć też Cleaner.
AudiBlask Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 @blazej do bieżącej pielęgnacji jest bardzo dobry , dressingu nie usunie , przyjemny miętowy zapach.
blazej Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 A do nie bieżącej nie? Ja opony myję dwa razy w roku, poza tym tylko dressing.
Putkowski07 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 @Coove ja używam od FX tire cleanera. Jestem zadowolony. Może nie jest to mistrz do zbierania zapuszczonych opon latami ale robię dwa podejścia bądź trzy. Ładnie się wypłukuje. I cenowo wypada dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi