Arkeolowy Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 4 godziny temu, smerf91 napisał: bo jest mega ten zapach Potwierdzam
Gesiu_15 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 5 godzin temu, smerf91 napisał: I nic już z tym nie kombinujcie bo jest mega ten zapach Mega zapach tylko się dziwię czemu nie ma jeszcze Mist 1
lolomanolo Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 W ostatni weekend z braku laku musiałem ogarnąć nim całe wnętrze poza fotelami, bo u ojca znalazłem jeszcze resztkę colourlock. Bardzo dobrze sobie radzi z absolutnie wszystkim - plastiki, tapicerka, a nawet gumowe dywaniki w połączeniu ze sztywną szczotką. 1
czester Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Ja kupiłem małą butelkę i zamierzam przetestować z nadzieją na jakieś lekkie przyciemnienie plastików. Ostatnio brak czasu więc z chęcią będę mieć coś czym mogę oczyścić wnętrze na szybko.
dobrygigus Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Opiszę swój problem, ale nie wiem czy jest związany z tym produktem. Czyszczę kokpit i boczki zgodnie ze sztuką APC rozrobionym. Po wyschnięciu, odparowaniu, nakładam Interior QD. Problem jest taki, że po kilku tygodniach kokpit zawsze lekko się klei, a przeciągnięcie palcem pozostawia widoczny ślad, tak jakby jakąś dziwna warstewka czegoś powstała. Na boczkach ten problem nie występuje. Możecie coś poradzić?
vlodek2532 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @dobrygigusAle po wyczyszczeniu APC to się kładzie dressing a nie QD. Interior QD to jest do pielęgnacji kokpitu na którym leży dressing, do zbieraniu kurzu i lekkich zabrudzeń z niego. Po APC powinieneś zastosować coś pokroju np. Interior WOW. Czemu się to potem klei? Może rozpuszczony kurz pozostaje na kokpicie bo nie ściągnąłeś QD fibrą?
ct240 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 10 minut temu, dobrygigus napisał: Opiszę swój problem, ale nie wiem czy jest związany z tym produktem. Czyszczę kokpit i boczki zgodnie ze sztuką APC rozrobionym. Po wyschnięciu, odparowaniu, nakładam Interior QD. Problem jest taki, że po kilku tygodniach kokpit zawsze lekko się klei, a przeciągnięcie palcem pozostawia widoczny ślad, tak jakby jakąś dziwna warstewka czegoś powstała. Na boczkach ten problem nie występuje. Możecie coś poradzić? Moze spróbować po myciu apc, zmyć najpierw wodą (mokrą fibrą), potem na sucho i po wyschnięciu nakładać qd czy dresing.
RoBee Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Jak już tu wspomniano, po czochranku z APC powinieneś wymyć je dokładnie z powierzchni wilgotną fibrą i dotrzeć na sucho. Dopiero potem wjeżdża dressing (nie QD).I'm back motherlovers!
analyzator Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 5 godzin temu, vlodek2532 napisał: @dobrygigusInterior QD to jest do pielęgnacji kokpitu na którym leży dressing, do zbieraniu kurzu i lekkich zabrudzeń z niego. A nie. Iqd ściągę dressingi i ma sporą moc o czym było w tym wątku. Ja bym go nazwał onestepem do umiarkowanych szczurków. Na codzień to się nie nadaje.
vlodek2532 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 27 minut temu, analyzator napisał: A nie. Iqd ściągę dressingi i ma sporą moc o czym było w tym wątku. Ja bym go nazwał onestepem do umiarkowanych szczurków. Na codzień to się nie nadaje. Ok, dobrze wiedzieć bo opis producenta sugeruje coś innego.
analyzator Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 1 godzinę temu, vlodek2532 napisał: Ok, dobrze wiedzieć bo opis producenta sugeruje coś innego. Też się nadziałem.
MMCzysci Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Tja, dressingi zabija aż miło. Sam byłem w szoku za pierwszym razem. Mimo to przerabiam juz drugą butelkę, bo wszystko inne - wykończenie, antystatycznosc, aplikacja mi odpowiada. Zapach - kwestia gustu, ale po kilku użyciach przestaje przeszkadzać, a wręcz jest całkiem przyjemny.
vlodek2532 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @analyzatorczyli to jakieś mocne APC z dodatkiem antystatyczny i nutą zapachową. Chciałem to kiedyś kupić ale jak widać zrobiłem dobrze
MMCzysci Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 To raczej nie APC - po prostu QD z przesadzoną mocą.
analyzator Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 10 minut temu, MMCzysci napisał: To raczej nie APC - po prostu QD z przesadzoną mocą. Jakby qd zdejmował woski to bylo głośno. A to jest we który zdejmuje dressingi. Produkt fajny tylko że to nie qd. Nie sprawdzałem ale ktoś pisał że trwałe brudzi tapicerki.
Michał82 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @analyzator dokładnie, wyprzedziłeś mnie. Bo od kiedy jakiekolwiek qd coś ściaga? Przecież to sprzeczne z definicją tego do czego są preparaty, które określamy tym skrótem.
MMCzysci Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Dlatego napisałem "z przesadzoną mocą".
dobrygigus Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Dziękuję za taki odzew i porady, zastosuje się i spróbuję już jutro
maciek-drummer Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Ja uważam, że jeżeli IQD zaaplikujemy na fibrę i to dosłownie jedno psiknięcie, przetrzemy deskę to nie ściągnie dressingu. 2
Moderator Streat Opublikowano 15 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 32 minuty temu, maciek-drummer napisał: Ja uważam, że jeżeli IQD zaaplikujemy na fibrę i to dosłownie jedno psiknięcie, przetrzemy deskę to nie ściągnie dressingu. tak jest, IQD powinno sie tak robić. Nawet zrobiłem kiedys mały test w porownaniu dressingów i przetarłem w taki sposob IQD i nie naruszyło w znaczący sposob dressingów 2
analyzator Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Dobra to jakby myć lakier APC czy truckiem ale trzymać tylko kilka sekund bo ma robić za neutralka Taki qd do wnętrza to fajnie jakby można nim było przetrzeć z kurzu spokojnie deche, ekran, kierownice po trasie itd. awaryjnie tapicerkę. Na tą chwilę carchem jeździ ze mną właśnie ze względu na odpowiednią moc i wszechstronność. Jest na tyle słaby że po kilkuset kilometrowej trasie jak chcę przetrzeć kierownicę to czasami poprawiam. I bardzo dobrze moim zdaniem w punkt. Ja nawet lubię iqd ze względu na zapach tylko mój samochód nigdy nie jest na tyle brudny żebym go potrzebował. Btw K2 Oskar. Do brudniejszych plastików bardzo dobry produkt za grosze.
smerf91 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 A ja tam lubię jak mam mało czasu i delikatnie brudne plastiki np progi itp to na szybko przelecieć IQD. Oczywiście psik na fibrę, a nie bezpośrednio na plastik. No i zapach tego unlimited mistrz 1
Moderator Domel Opublikowano 15 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 8 godzin temu, maciek-drummer napisał: Ja uważam, że jeżeli IQD zaaplikujemy na fibrę i to dosłownie jedno psiknięcie, przetrzemy deskę to nie ściągnie dressingu. Dokładnie, to jest detailer a nie dressing a quick detailery maja właściwości - przynajmniej z definicji - czyszczące, odświeżające. 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Listopada 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 W dniu 14.11.2020 o 21:41, analyzator napisał: Nie sprawdzałem ale ktoś pisał że trwałe brudzi tapicerki. Poproszę link do gdzie tak ktoś powiedział. Trwale czyściliśmy nim tapicerki w bardzo różnych autach. O brudzeniu słyszę pierwszy raz odkąd produkt jest na rynku.
analyzator Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 38 minut temu, ADBL napisał: Poproszę link do gdzie tak ktoś powiedział. Trwale czyściliśmy nim tapicerki w bardzo różnych autach. O brudzeniu słyszę pierwszy raz odkąd produkt jest na rynku. Hej Jestem przekonany, że w tym wątku w okolicy maja 2019. Szukaczka działa jak działa to do postu nie przekieruję. Ale to ciekawe. Napisz proszę więcej i IQD i tapicerce. Na pewno nie plami? Wilgotną fibrą przetarcie i tyle? Akurat mam IQD obok i kanapę obok której przydałoby się ekspresowe odświeżenie
Rekomendowane odpowiedzi