Bapko Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Jaki produkt wg was daje najlepsza satynkę? Przeglądając czasami niektóre zdjęcia widać jak auta maja tak satynowy dressing, ze pod odpowiedni katem wyglada jak stalowy/srebrny.
poncio Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Domel Fabrycznie miałeś 215/55/16?
Moderator Domel Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 3 minuty temu, poncio napisał: @Domel Fabrycznie miałeś 215/55/16? Nie wiem czy fabrycznie ale od 1 właściciela na pewno
poncio Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Domel napisał: Nie wiem czy fabrycznie ale od 1 właściciela na pewno Ja jak kupowałem to były 205/55/16 stąd to pytanie... Zawsze trochę więcej gumy do amortyzowania
Moderator Domel Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 1 minutę temu, poncio napisał: Ja jak kupowałem to były 205/55/16 stąd to pytanie... Zawsze trochę więcej gumy do amortyzowania On sobie "zamówił" wersję wedle widzi mi się (widocznie na firmę się da customować), mam np. tempomat, automatyczne parkowanie (auto samo parkuje równolegle zajebisty bajer), czujniki mijania (czy jak się to nazywa) w lusterkach, przyciemnianie szyby ale zaś np nie zamówił sobie pełnego komputera pokładowego.
poncio Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Domel napisał: On sobie "zamówił" wersję wedle widzi mi się (widocznie na firmę się da customować), mam np. tempomat, automatyczne parkowanie (auto samo parkuje równolegle zajebisty bajer), czujniki mijania (czy jak się to nazywa) w lusterkach, przyciemnianie szyby ale zaś np nie zamówił sobie pełnego komputera pokładowego. Mam dokładnie taką samą wersję więc zapewne to był jakiś standard (chyba TREND) w tym jeszcze jest City Brake Assist który sam hamuje do 30km/h grzana przednia szyba, klimatronik itd Notabene mam dokładnie ten sam kolor i te same felgi tylko z racji tego, że moja żona nim jeździ to felgi troche gorzej wyglądają dzisiaj walczyłem z nimi 2h i jeszcze wymagają dopieszczenia szczególnie już poddałem się przy kleju po ciężarkach (walczyłem z chu sol) ale bez ściągnięcia koła to raczej nierówna walka, (czekam jeszcze na ogarnięcie czujników powietrza bo od wymiany na nowe opony cały czas mam błąd i nie mogą sobie z nim poradzić ) Ok koniec OT 1
Cannabinol Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Który z dressingów daje satynowe wykonczenie i możliwie jak najdłużej się utrzyma? Fajnie by było jak by nie ciągnął syfu nadmiernie. Myślałem o dwóch. Gyeon Q2 Tire i Carpro Perl. Perl jest o tyle fajny że można go rozcieńczać i wychodzi ekonomicznie i nadaje się niby też na plastiki zewnętrzne. Czyli takie 2 w 1 bym było. Który z tych dwóch byście polecili? A może jeszcze coś innego?
Adaszek96 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Cannabinol napisał: Gyeon Q2 Tire i Carpro Perl. Zdecydowanie Gyeon. Bardziej trwały. Osobiście preferuje dressingi, które są quick - szybko, łatwo i przyjemnie aplikujące się, które wytrzymują mi od mycia do mycia. Przy kolejnym myciu znów czyszcze opony i nakładam Od siebie polece "czarną wode" od ADBL, efekt fantastyczny tylko ten zapach
DZIADZIA Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 7 godzin temu, Cannabinol napisał: Który z dressingów daje satynowe wykonczenie i możliwie jak najdłużej się utrzyma? Nanolex, DETAIL Tire, dla mnie mistrzem wykończenia jest Dodo Juice Tyromania
D@ViD Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 9 godzin temu, Cannabinol napisał: Który z dressingów daje satynowe wykonczenie i możliwie jak najdłużej się utrzyma? Funky Witch Dark Shine oraz Binder Ultimate Tire Coating Wax
Cannabinol Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 No to daliście mi kilka dodatkowych produktów o których nie mam pojęcia i nie brałem pod uwagę trzeba poszukać testów
Kepacz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @Cannabinol Moim zdaniem Gyeonowi daleko do satyny (no chyba, że przetrzesz, ale wtedy już nie jest szybko, łatwo i przyjemnie) - raczej się błyszczy. Ja Ci polecę Gtechniq T2 Tyre Dressing. Jest prawie dwa razy tańszy od Gyeona, ma 250 ml (vs. 400 w Gyeonie) - więc jak się nie spodoba to nie będzie żal nie korzystać i jest bardzo wydajny (gęsta konsystencja). Pozostawia fajną satynkę, która długo siedzi (też można przetrzeć ścierką dla większego matu, ale ja tego nigdy nie robię), no i bardzo fajnie sprawdza się na plastikach zewnętrznych, co nie dla każdego dressingu jest oczywiste
Cannabinol Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @Kepacz na forum jest jego test i niby nie za bardzo z tą trwałością
Adaszek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Potwierdzam, T2 u mnie leży dość krótko, nie jestem zadowolony z tego dressingu.
Kepacz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 To ciekawe, bo u mnie długo się trzyma - zwłaszcza po trasie, w której większość innych dressingów padała. Długo też kropelkuje, a jak się przybrudzi, to opłukanie na bezdotyku potrafi przywrócić mocną czerń.
DZIADZIA Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Kepacz napisał: Moim zdaniem Gyeonowi daleko do satyny (no chyba, że przetrzesz, ale wtedy już nie jest szybko, łatwo i przyjemnie) - raczej się błyszczy 3 godziny temu, Kepacz napisał: Ja Ci polecę Gtechniq T2 Proponuję T1, zdrowy zawodnik
Michał82 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dziś pierwszy raz użyłem Poorboy's Bold N Bright. Aplikacja wedle zaleceń na gąbkę (używam zmywaków kuchennych jednorazowo) i dopiero na oponę. Efekt mi się podoba. Nie ma wrażenia tłustej opony a jest wyraźnie czarna. To lubię Przy okazji przesmarowałem też listwy ochronne. Zobaczymy na jak długo.
keza Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Michał82 to był mój pierwszy preparat do opon i wspominam go bardzo dobrze
Michał82 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @keza pamiętasz swój sposób aplikacji? Zastanawiam się nad wymianą atomizera na "dziubek" bo i tak nie psikam po opnie tylko na gąbkę.
Moderator Streat Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Michał82 ja mam "dziubek" i tak aplikuje sie najlepiej baaardzo fajny dressing do opon, jeden z moich ulubionych, naprawde fajnie przyciemnia opone ale mistrz trwałościci to nie jest, ale i tak go bardzo lubie ;D 1
pipensor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Panowie jeśli mielibyście wskazać czernidło nr 1 ale tylko w kategorii trwałość to co wybierzecie?
Tomas-sg Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @pipensor Teoretycznie: Optimum Tire Protection & Coating. Z tego co pamiętam @Eidos71 zarzucił u siebie?
Eidos71 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @pipensor @Tomas-sg - mam go nadal na zimówkach, które leżą w garażu i czekają na czyszczenie do składowania. W najbliższym czasie zabiorę się za nie - wtedy wkleję fotki z tego, co się z tą powłoką dzieje na oponach. Na letnie wskoczy na razie jakiś innt dressing - w sezonie szkoda mi kłaść na opony powłoki.
pipensor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 13 minut temu, Tomas-sg napisał: @pipensor Teoretycznie: Optimum Tire Protection & Coating. Z tego co pamiętam @Eidos71 zarzucił u siebie? Ok ale widzę na pierwszym lepszym filmiku, że gość aplikuje to maszyną. Chodziło mi o coś takiego co mogę sobie walnąć pod blokiem do suva i najlepiej żeby siedziało miesiąc, dwa K2 SIGMA PRO, Shiny garage albo ABDL ?
Tomas-sg Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @pipensor nie ogląda m zbytnio filmików ale sądzę że mówisz o aplikacji natryskowej można i normalnie ale aplikacja nie jest tak łatwa jak te wspomniane przez Ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi