maciek-drummer Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 hmmm... u mnie w felicii szybciej pada właśnie na przedniej osi a nie tylnej natomiast w Tolku jest równomiernie i nie widać różnic Nie wiem od czego to zależy w końcu Golf to to samo...
Moderator Domel Opublikowano 3 Marca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 hmmm... u mnie w felicii szybciej pada właśnie na przedniej osi a nie tylnej natomiast w Tolku jest równomiernie i nie widać różnic Nie wiem od czego to zależy w końcu Golf to to samo... Olejto, nie draz temu. Wszystkie te kosmetyki to tylko taki pic na wodę Wszystko siada i wszystko schodzi. Fizyki nie oszukasz. To tak jak z pasta do butów. Po deszczu i tak je musisz przetrzeć.
Master kecav Opublikowano 3 Marca 2016 Master Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 625035 u mnie w felicii szybciej pada właśnie na przedniej osi a nie tylnej natomiast w Tolku jest równomiernie i nie widać różnic Byłem święcie przekonany, że u wszystkich tył ma pod tym względem pod górkę, a jednak jest inaczej. U mnie oba auta, tzn. Peugeot 206 i Passat, mają tą 'przypadłość' na tył
W1Michal Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 u mnie endurance schodzi równomiernie z wszystkich kół
seb1ita Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2016 Słuchajcie. A jak na tle Shiny Garage Back2Black, Gyeon Tyre czy Nielsena wypadają farby do opon sprzedawane na Alle... Mam na myśli np. 1. KONSERWANT do opon ATS-BLACK 2. Farba Impregnat do Opon 1L Stix-Black 3. Konserwant FARBA DO OPON ECO BLACK Czy da się je jakoś odnieść, porównać do Sg, Gyeona czu też to jest całkiem inna piłka.
Mareczek720 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pytanie odnośnie opon. a)co lepsze do regularnego mycia opon? ADBL Tire & Rubber czy Cleaner Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner? b)co lepsze do regularnego zabezpieczenia opon aby zachowały świeży wygląd i ochronę jak najdłużej? SOFT99 TIRE BLACK WAX 170G czy Meguiars Endurance Gel?
ktm950 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pure Tire Cleaner + Nielsen Brillance
Prze__mek Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 a)co lepsze do regularnego mycia opon?ADBL Tire & Rubber czy Cleaner Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner? Moim zdaniem oba są porównywalne, choć gdzieś tu na forum jest test, gdzie chyba SG okazał się nieco lepszy. b)co lepsze do regularnego zabezpieczenia opon aby zachowały świeży wygląd i ochronę jak najdłużej?SOFT99 TIRE BLACK WAX 170G czy Meguiars Endurance Gel? Endurance.
adek1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Pure Tire Cleaner + Nielsen Brillance Popieram, sam używam, ale do regularnego mycia opon rozrabiam SG PTC w stosunku 1:2.
cannonn Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ja używam Koch Plast Star, bardzo ładne wykończenie satynowe i nie schodzi po pierwszym deszczu.
scanik Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Używałem do opon farby ECO BLACK 1l, bardzo łatwa aplikacja, wydajna, super wygląd, opona jakby miekksza. Ale używałem tylko po sezonie do opon które miały leżakować. Czy używał ktoś tego typu farb zamiast typowych "nabłyszczaczy" o których jest wątek? Czy faktycznie nie szkodzi, konserwuje?
Viento Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja chyba nie odważyłbym się traktować moich opon farbą. Sztuka nic nie mówi na ten temat i moim skromnym zdaniem jest to wynalazek dla handlarzy. Opona ma być czysta a nie upieprzona jakąś farbą, której skład (pewnie jakieś rozpuszczalniki) może zaszkodzić gumie. Dressingi bazują na silikonie i nie brudzą opony na czarno, więc nie ma mowy o jakimkolwiek szkodliwym działaniu. Ja jestem na nie.
scanik Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Te farby są wodorozcieńczalne a pchnął jak akwarele z dzieciństwa :-)
Yogibear Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Używam teraz Meguiars Endurance i mam problem z umyciem aplikatora gąbkowego, znacie na to jakiś specyfik ?
Qbakr Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 APC Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Yogibear Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Używam APC od Veletpro i ma trudności z wymyciem tego, nawet po godzinnym namaczaniu w APC. Aplikator zawiera sporo tego tłuszczu z Endurance w sobie.
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Po co chcesz go myc? Chcesz go uzywac do wiskowania?
Yogibear Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Broń Boże , chciałbym żeby był czysty przed kolejnym nałożeniem dressingu.
pLaYmAn Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Yogibear, nakładaj gąbkami kuchennymi, po każdej aplikacji gąbka do kosza
Kryman Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Ja do aplikacji dressingu do opon używam tego aplikatora: https://www.shine4car.pl/shine4car-apli ... d-113.html i bardzo sobie chwalę, wczoraj przy okazji wizyty w ShiningCar miałem w łapach ten niebieski sandwich, ale na razie odłożyłem, skoro tamten się dobrze sprawuje
maluch Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A ja od jakiegoś czasu nakładam pędzlem
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 638077 A ja od jakiegoś czasu nakładam pędzlem x2 bo szybko, dokładnie , bez brudzenia rąk
maluch Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A co zbyt szlachetny, czy technicznie tego nie widzisz
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Oczywiście że tak , nakładałem Enduranca i to oba produkty pędzlem , ba nawet teraz Goods Stufa też nakładam pędzlem
Rekomendowane odpowiedzi