Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hmmm... u mnie w felicii szybciej pada właśnie na przedniej osi a nie tylnej :o natomiast w Tolku jest równomiernie i nie widać różnic

Nie wiem od czego to zależy w końcu Golf to to samo...

• Moderator
Opublikowano
hmmm... u mnie w felicii szybciej pada właśnie na przedniej osi a nie tylnej :o natomiast w Tolku jest równomiernie i nie widać różnic

Nie wiem od czego to zależy w końcu Golf to to samo...

Olejto, nie draz temu. Wszystkie te kosmetyki to tylko taki pic na wodę ;) Wszystko siada i wszystko schodzi. Fizyki nie oszukasz.

To tak jak z pasta do butów. Po deszczu i tak je musisz przetrzeć. ;)

• Master
Opublikowano
625035 u mnie w felicii szybciej pada właśnie na przedniej osi a nie tylnej natomiast w Tolku jest równomiernie i nie widać różnic

Byłem święcie przekonany, że u wszystkich tył ma pod tym względem pod górkę, a jednak jest inaczej. U mnie oba auta, tzn. Peugeot 206 i Passat, mają tą 'przypadłość' na tył :o

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Słuchajcie. A jak na tle Shiny Garage Back2Black, Gyeon Tyre czy Nielsena wypadają farby do opon sprzedawane na Alle...

Mam na myśli np.

1. KONSERWANT do opon ATS-BLACK

2. Farba Impregnat do Opon 1L Stix-Black

3. Konserwant FARBA DO OPON ECO BLACK

Czy da się je jakoś odnieść, porównać do Sg, Gyeona czu też to jest całkiem inna piłka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie odnośnie opon.

a)co lepsze do regularnego mycia opon?

ADBL Tire & Rubber czy Cleaner Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner?

b)co lepsze do regularnego zabezpieczenia opon aby zachowały świeży wygląd i ochronę jak najdłużej?

SOFT99 TIRE BLACK WAX 170G czy Meguiars Endurance Gel?

Opublikowano
a)co lepsze do regularnego mycia opon?

ADBL Tire & Rubber czy Cleaner Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner?

Moim zdaniem oba są porównywalne, choć gdzieś tu na forum jest test, gdzie chyba SG okazał się nieco lepszy.

b)co lepsze do regularnego zabezpieczenia opon aby zachowały świeży wygląd i ochronę jak najdłużej?

SOFT99 TIRE BLACK WAX 170G czy Meguiars Endurance Gel?

Endurance.

Opublikowano
Pure Tire Cleaner + Nielsen Brillance :good:

Popieram, sam używam, ale do regularnego mycia opon rozrabiam SG PTC w stosunku 1:2.

Opublikowano

Ja używam Koch Plast Star, bardzo ładne wykończenie satynowe i nie schodzi po pierwszym deszczu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Używałem do opon farby ECO BLACK 1l, bardzo łatwa aplikacja, wydajna, super wygląd, opona jakby miekksza. Ale używałem tylko po sezonie do opon które miały leżakować.

Czy używał ktoś tego typu farb zamiast typowych "nabłyszczaczy" o których jest wątek? Czy faktycznie nie szkodzi, konserwuje?

Opublikowano

Ja chyba nie odważyłbym się traktować moich opon farbą. Sztuka nic nie mówi na ten temat i moim skromnym zdaniem jest to wynalazek dla handlarzy. Opona ma być czysta a nie upieprzona jakąś farbą, której skład (pewnie jakieś rozpuszczalniki) może zaszkodzić gumie. Dressingi bazują na silikonie i nie brudzą opony na czarno, więc nie ma mowy o jakimkolwiek szkodliwym działaniu. Ja jestem na nie.