Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Co polecacie do wyczyszczenia deski rozdzielczej w Mercedesie w211? Pianka Soft Clean byłaby dobra niestety się skończyła.

Warto inwestować w płyn do opon czy po prostu myć odpowiednio rozcieńczonym ludwikiem?

:wallbash: Do deski - APC gotowe, lub koncentrat do rozcieńczenia (już trylion razy poruszany temat), lub dedykowany środek czyszczący, np. SG IC. A po myciu opon Ludwikiem polecam pastę do butów na wykończenie... Mareczek720 - po co zadajesz pytania, na które na forum jest fuuuuuull odpowiedzi ?

Panowie, mam problem z pianownicą Epoca, wlałem 30ml piany Snow Foam od SG, na 1.5l wody, niestety piana wychodzi bardzo punktowa, nie jest to rozprysk.

Uzyskuje taki rozprysk jak w 20sek. filmu, co może być nie tak ? Pianownica nie była nowa, kupiona od użytkownika z forum.

Witam!

Mam pytanko- jestem w trakcie polerki sprzętu budowlanego i FG400 na futrze jest trochę słabawa... :wallbash:

Dlatego czy może ktoś polecić coś mocniejszego ale równie przyjemnego w pracy?.. :ad:

Myślę nad Kochem HEAVY CUT 8.2 lub Megiem Ultra Cut 105?...

Witam!

Mam pytanko- jestem w trakcie polerki sprzętu budowlanego i FG400 na futrze jest trochę słabawa... :wallbash:

Dlatego czy może ktoś polecić coś mocniejszego ale równie przyjemnego w pracy?.. :ad:

Myślę nad Kochem HEAVY CUT 8.2 lub Megiem Ultra Cut 105?...

Menzerna SHC 300, Meguiar's M101.

Co polecacie do wyczyszczenia deski rozdzielczej w Mercedesie w211? Pianka Soft Clean byłaby dobra niestety się skończyła.

Warto inwestować w płyn do opon czy po prostu myć odpowiednio rozcieńczonym ludwikiem?

:wallbash: Do deski - APC gotowe, lub koncentrat do rozcieńczenia (już trylion razy poruszany temat), lub dedykowany środek czyszczący, np. SG IC. A po myciu opon Ludwikiem polecam pastę do butów na wykończenie... Mareczek720 - po co zadajesz pytania, na które na forum jest fuuuuuull odpowiedzi ?

Dobra, dzięki. Po prostu nie wiedziałem jaki środek da porównywalny efekt.

Posiada może ktoś Endurance Gel do opon Megsa?Dobry efekt wizualny i jakiś czas dłużej wytrzyma niż zwykły spray do opon Megsa Hot Shine?

53599267.jpg

A żeby nie było offa to odsyłam do tego topicu viewtopic.php?t=5336

624817 Posiada może ktoś Endurance Gel do opon Megsa?Dobry efekt wizualny i jakiś czas dłużej wytrzyma niż zwykły spray do opon Megsa Hot Shine?

Nie ma tu chyba takiego, co by go kiedyś nie miał albo nie miał na oponach :D

Z drugiej mańki, nic nie poleży długo na źle przygotowanej powierzchni...

Co do SHC 300 to jest dość znaczna różnica w porównaniu z FG400?..

Jak dla mnie różnica nie jest jakaś przepastna pomiędzy nimi jeśli chodzi o cięcie. Za to w wykończeniu FG400 jest sporo lepsza.

Hejoo Panowie jakiś czas temu pisałem o mojej e46 i problemach w polerowaniu :D o tuż dostałem obszerną informacje pasty, gąbki itp ale pokusiło mnie bo wygrzebałem faracelle g3 plus biały pad i dalej mi zostają koliste rysy po polerce :o mam wrażenie gdy ładnie pasta zmatowi zaczynam wykańczać robią się te koliste rysy co lepsze zauważyłem ze od mikrofibry robią tez się ryski albo już mi na mózg pada heh na wykończenie kombinacja pomarańczowy i czarny pad plus megs ultime polish i swirl różne kombinacje a efekty te same generalnie chciałem tylko oczyścić lakier delikatnie pod wosk i powłokę ale to wygląda okrutnie pierwszy raz spotkałem sie z takim problemem :< macie może jeszcze jakieś rady ? 399aa00b7c7d62d9med.jpg

patrykBmw95 - czy element (elementy), z którym/i masz problem, były lakierowane, czy to oryginalny lakier (w co wątpię) ? W ubiegłym roku miałem problem z wtórnie lakierowanym zderzakiem Toyoty Verso. Przy lakierze pracowałem zestawem Megs'a 105-205. Ze zderzakiem nie mogłem sobie poradzić - zostawały holo mimo kombinacji miękkich padów z M205. Z racji, że z finiszu miałem pod ręką jeszcze tylko trochę CarPro Reflect Super Fine, spróbowałem tej pasty na finiszowym, czarnym padzie LC - wyszło idealnie :good: Nie wiem, czy sprawdziłoby się to w Twoim przypadku - myślę jednak, że warto spróbować.

mam pytanie ktoś miał styczność z pastą K2 TURBO ? :) kolega zakupił i sie nachwalić nie może, nic sie nie odzywałem bo może i daje rade na starszych twardych lakierach, musze kiedyś zobaczyć to jego arcydzieło czy hologramy zostawia, rysy usuwa podobno super :D co najlepsze ma właściwości zabezpieczające więc to AIO :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.