W1Michal Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 hmm ciekawe w taki razie od czego to zależy. Po jakim czasie go polerować od nałożenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupujefocusa Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Szybkie pytanie : Jak dużo Wam schodzi ValetPro black to the future na komplet 4 opon w aucie + parę plastików zewnętrznych ? Bo nie wiem czy kupić tester 50ml czy całą puszke 250ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Co polecacie do wyczyszczenia deski rozdzielczej w Mercedesie w211? Pianka Soft Clean byłaby dobra niestety się skończyła. Warto inwestować w płyn do opon czy po prostu myć odpowiednio rozcieńczonym ludwikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos10 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Czy szampon adbl PRO wystarczy zeby usunac fusso coat 12 months po zimie i moc aplikowac nowy wosk ? ( oczywiscie cleaner do tego ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 624740 oczywiscie cleaner do tego Więc nawet ten adbl możesz pominąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 powalla, nie pisz tak nigdy, bo ktoś przeczyta to tak na szybko i potraktuje cleanerem brudne auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Co polecacie do wyczyszczenia deski rozdzielczej w Mercedesie w211? Pianka Soft Clean byłaby dobra niestety się skończyła.Warto inwestować w płyn do opon czy po prostu myć odpowiednio rozcieńczonym ludwikiem? Do deski - APC gotowe, lub koncentrat do rozcieńczenia (już trylion razy poruszany temat), lub dedykowany środek czyszczący, np. SG IC. A po myciu opon Ludwikiem polecam pastę do butów na wykończenie... Mareczek720 - po co zadajesz pytania, na które na forum jest fuuuuuull odpowiedzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Dobra, dzięki. Po prostu nie wiedziałem jaki środek da porównywalny efekt. Posiada może ktoś Endurance Gel do opon Megsa?Dobry efekt wizualny i jakiś czas dłużej wytrzyma niż zwykły spray do opon Megsa Hot Shine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czym czyścić roletę bagażnika? Mam zacieki z deszczowej wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czym czyścić roletę bagażnika? Mam zacieki z deszczowej wody. ja u siebie poleciałem ADBL APC 1:20 i na to poszedł Nielsen Finesse i dało spokojnie rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czym czyścić roletę bagażnika? Mam zacieki z deszczowej wody. ja u siebie poleciałem ADBL APC 1:20 i na to poszedł Nielsen Finesse i dało spokojnie rade Dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Panowie, mam problem z pianownicą Epoca, wlałem 30ml piany Snow Foam od SG, na 1.5l wody, niestety piana wychodzi bardzo punktowa, nie jest to rozprysk. Uzyskuje taki rozprysk jak w 20sek. filmu, co może być nie tak ? Pianownica nie była nowa, kupiona od użytkownika z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paviarotti Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 DBS, filce sprawdzałeś czy nie zapchane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak107 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witam! Mam pytanko- jestem w trakcie polerki sprzętu budowlanego i FG400 na futrze jest trochę słabawa... Dlatego czy może ktoś polecić coś mocniejszego ale równie przyjemnego w pracy?.. Myślę nad Kochem HEAVY CUT 8.2 lub Megiem Ultra Cut 105?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingKong Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witam!Mam pytanko- jestem w trakcie polerki sprzętu budowlanego i FG400 na futrze jest trochę słabawa... Dlatego czy może ktoś polecić coś mocniejszego ale równie przyjemnego w pracy?.. Myślę nad Kochem HEAVY CUT 8.2 lub Megiem Ultra Cut 105?... Menzerna SHC 300, Meguiar's M101. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak107 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Znaczy się megsa to właśnie 101 miałem na myśli- mój błąd.. Co do SHC 300 to jest dość znaczna różnica w porównaniu z FG400?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Co polecacie do wyczyszczenia deski rozdzielczej w Mercedesie w211? Pianka Soft Clean byłaby dobra niestety się skończyła.Warto inwestować w płyn do opon czy po prostu myć odpowiednio rozcieńczonym ludwikiem? Do deski - APC gotowe, lub koncentrat do rozcieńczenia (już trylion razy poruszany temat), lub dedykowany środek czyszczący, np. SG IC. A po myciu opon Ludwikiem polecam pastę do butów na wykończenie... Mareczek720 - po co zadajesz pytania, na które na forum jest fuuuuuull odpowiedzi ? Dobra, dzięki. Po prostu nie wiedziałem jaki środek da porównywalny efekt.Posiada może ktoś Endurance Gel do opon Megsa?Dobry efekt wizualny i jakiś czas dłużej wytrzyma niż zwykły spray do opon Megsa Hot Shine? A żeby nie było offa to odsyłam do tego topicu viewtopic.php?t=5336 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 624817 Posiada może ktoś Endurance Gel do opon Megsa?Dobry efekt wizualny i jakiś czas dłużej wytrzyma niż zwykły spray do opon Megsa Hot Shine? Nie ma tu chyba takiego, co by go kiedyś nie miał albo nie miał na oponach Z drugiej mańki, nic nie poleży długo na źle przygotowanej powierzchni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Co do SHC 300 to jest dość znaczna różnica w porównaniu z FG400?.. Jak dla mnie różnica nie jest jakaś przepastna pomiędzy nimi jeśli chodzi o cięcie. Za to w wykończeniu FG400 jest sporo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roost Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jaką fibrę polecanie do QD i docierania wosku? Myślałem nad Gyeon BOA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykBmw95 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Hejoo Panowie jakiś czas temu pisałem o mojej e46 i problemach w polerowaniu o tuż dostałem obszerną informacje pasty, gąbki itp ale pokusiło mnie bo wygrzebałem faracelle g3 plus biały pad i dalej mi zostają koliste rysy po polerce mam wrażenie gdy ładnie pasta zmatowi zaczynam wykańczać robią się te koliste rysy co lepsze zauważyłem ze od mikrofibry robią tez się ryski albo już mi na mózg pada heh na wykończenie kombinacja pomarańczowy i czarny pad plus megs ultime polish i swirl różne kombinacje a efekty te same generalnie chciałem tylko oczyścić lakier delikatnie pod wosk i powłokę ale to wygląda okrutnie pierwszy raz spotkałem sie z takim problemem :< macie może jeszcze jakieś rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Prickbortem pryskać na brudne auto spłukać i umyć czy najpierw umyć osuszyć prysnąć prickbortem i spłulać ? auto ni8e myte dość długo, błota na nim nie ma ale wiadomo jaki osad zostaje po zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Jak jest warstwa brudu to najpierw bym umył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 patrykBmw95 - czy element (elementy), z którym/i masz problem, były lakierowane, czy to oryginalny lakier (w co wątpię) ? W ubiegłym roku miałem problem z wtórnie lakierowanym zderzakiem Toyoty Verso. Przy lakierze pracowałem zestawem Megs'a 105-205. Ze zderzakiem nie mogłem sobie poradzić - zostawały holo mimo kombinacji miękkich padów z M205. Z racji, że z finiszu miałem pod ręką jeszcze tylko trochę CarPro Reflect Super Fine, spróbowałem tej pasty na finiszowym, czarnym padzie LC - wyszło idealnie Nie wiem, czy sprawdziłoby się to w Twoim przypadku - myślę jednak, że warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 mam pytanie ktoś miał styczność z pastą K2 TURBO ? kolega zakupił i sie nachwalić nie może, nic sie nie odzywałem bo może i daje rade na starszych twardych lakierach, musze kiedyś zobaczyć to jego arcydzieło czy hologramy zostawia, rysy usuwa podobno super co najlepsze ma właściwości zabezpieczające więc to AIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi