manio49 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Pewnie że możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wooke Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Czy plastilak/plastidip (guma w sprayu) można malować lakierem samochodowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 nie jestem specem w tym temacie ale wątpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deredas Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Czy ktoś używał środka marki Tenzi - Magic Foam ? Opis ze stronki tenzi: Neutral Magic Foam Clear to wysoce skoncentrowana pH-neutralna, gęsta piana bezpieczna dla wszystkich powierzchni Twojego auta. Produkt został zaprojektowany w celu zapewnienia bezpiecznego i efektywnego mycia aut zabezpieczonych zarówno woskami jak i powłokami kwarcowymi i ceramicznymi. Unikalna formuła Neutral Magic Foam Clear sprawia, iż preparat jest w stanie bez problemu usunąć drogowe zabrudzenia bez obaw o uszkodzenie drogich i delikatnych elementów wykończenia karoserii. Wyjątkowy, intensywny wiśniowy zapach uprzyjemni każde mycie. Jeśli tak to proszę o opinie na temat tego środka. Interesuje mnie czy jest wart swojej ceny... piana Tenzi Car Max jest bardzo dobra jak dla mnie ale ciekawy jestem czy ten Magic Foam nie byłby jeszcze lepszy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 deredas, viewtopic.php?p=618627#p618627 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wooke Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Panowie, czy takie combo nie będzie gryzło się nawzajem - cleaner DJ Lime Prime ew. SG Paint Cleaner+ (do kupienia) - wosk DJ Purple Haze (mam) - QD SG Morning Dew na zmianę z Dodo Juice (mam) Mam jeszcze Prima Amigo ale chciałbym coś ściernego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_1991 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam. Krotkie pytanie :-) Ile czasu zajmuje wam wypranie i wyczyszczenie plastikow w aucie ? Mi zajmuje to ok 7h i wydaje mi sie to troche duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Panowie, czy takie combo nie będzie gryzło się nawzajem - cleaner DJ Lime Prime ew. SG Paint Cleaner+ (do kupienia) - wosk DJ Purple Haze (mam) - QD SG Morning Dew na zmianę z Dodo Juice (mam) Mam jeszcze Prima Amigo ale chciałbym coś ściernego. Lime Prime + Purple + Morning Paint Cleaner+ + Purple + Morning Witam. Krotkie pytanie :-) Ile czasu zajmuje wam wypranie i wyczyszczenie plastikow w aucie ? Mi zajmuje to ok 7h i wydaje mi sie to troche duzo a co jeśli napiszę Ci, że mi to zajmuje 8h wszystko zależy co robisz i jak to robisz jednym to zajmuje kilka godzinek a innym trochę dłużej sam zdecyduj czy wszystko zrobiłeś tak abyś był zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam. Krotkie pytanie :-) Ile czasu zajmuje wam wypranie i wyczyszczenie plastikow w aucie ? Mi zajmuje to ok 7h i wydaje mi sie to troche duzo Zazwyczaj mi wychodzi 8-9h, bywało że siedziałem i 12h - to też zależy od wielkości pojazdu, ilości pracy przy nim, to czy demontujemy plastiki itd. Ja mam w zwyczaju demontować kratki, lampki bo denerwuje mnie kiedy wszystko jest brudne, a w środku kratek czy lampek czarno albo kurz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hshadow14 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Czy "przeskakiwanie" wycieraczek po Glaco z Soffta jest normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie. Szukałbym problemu w szybie, albo w piórach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Albo w mocowaniu ramion, czy nie ma luzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenzDriver Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Moja ręczna pianownica Mesto Foamer trochę słabo pianuje, czy można pianować wąskim strumieniem, a potem rozprowadzić środek np. rękawiczką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Cały proces pianowania polega na tym żeby zmyć najgorsze zabrudzenia zanim dotknie się lakier żeby go nie porysować, więc twój pomysł nie ma żadnego sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenzDriver Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Kurczę, mogłem kupić lepszą pianownicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagood Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Czy to będzie dobre połączenie? - cleaner DJ Lime Prime (mam) - wosk Meguiars #16 lub POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX BLUE (mam oba) - QD SG Morning Dew lub ADBL QD1 ,który kupić? Przed nałożeniem wosku myć auto jeszcze raz? dzięki za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Przed nałożeniem wosku myć auto jeszcze raz? po cleanerze nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżepetto Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ma ktoś może dojście do katalogu cześci forda ? Szukam numeru " stabilizatora" tylnego do Mondeo mk3 kombi, produkcja październik/listopad 2000 r. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Napisz na forum mkp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegies Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 @dżepetto Tu szukałeś? http://eucatparts.com/?action=cat_ford Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżepetto Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 @dżepettoTu szukałeś? http://eucatparts.com/?action=cat_ford Poszedła PW, ale jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegies Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 @dżepettoTu szukałeś? http://eucatparts.com/?action=cat_ford Poszedła PW, ale jeszcze raz dzięki nie ma problemu, puściłem parę linków na PW, może coś znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Czy pad wykończeniowy 3M niebieski Ultrafina pod Menzernę 3500 dobrze się sprawdzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubszmyt Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 czy apc adbl do podsufitki o stezeniu 1:25 bedzie okey ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Panowie, mam szybkie pytanie. Przymierzam się do korekty bordowego lakieru w vag'u. Lakier w stanie przyzwoitym pojedyncze grubsze rysy + trochę swirli (była korekta 2 lata wstecz). Do dyspozycji mam rotacje i DA komplet padów menzerny 400, 2500, 3500. Jako że plan jest na szybką akcję chciałbym zrobić korektę w 2 etapach? Np. Futro z fg400 i coś na DA. Co sądzicie? Macie jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi