powalla Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 viewtopic.php?f=25&t=843&view=unread#unread
Eidos71 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 W1Michal - myślę, że 100 ml byłoby w zupełności ok (na kilka aut). Jeżeli chciałbyś się pozbyć Spiritz'a, daj mi tylko znać na PW, kiedy mniej więcej go kupiłeś no i oczywiście cenę, za jaką byłbyś skłonny go oddać
jijx Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Polecacie jakiś elastyczny klej? Potrzebuje przykleić jedną rzecz ponieważ już inaczej się nie da tylko potrzebowałbym coś wytrzymałego co nie puści za tydzień.
Mateusz_1991 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Siemanko :-) Mam taki maly problem, mianowicie posiadam polerke rotacyjna i gdy ostatnio sie chcialem zabrac do polerowania (pierwsze kroki) do zaczela mi skakac po masce Teraz co robie zle ? I jeszcze jedno Z racji ze polerka juz swoje lata ma i zastanawialem sie nad kupnem nowej myslalem o polerce DA, podobno lepiej dla poczatkujacych
Moderator krd Opublikowano 6 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Mateusz_1991, skakanie wynika ze złego kąta ustawienia maszyny względem powierzchni - kantowałeś zamiast ją prostopadle prowadzić.
DBS Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Panowie, jakiego stężenia APC używamy do wnętrza ? Mam APC od ADBL . Oraz w jakich proporcjach używamy APC jako pre spray.
pawelpp Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 DBS Tu nic nie piszą ? : viewtopic.php?f=16&t=4364&start=480 Piszą : search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=adbl&t=4364&sf=msgonly&ch=-1
Yachu Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Dzisiaj pierwszy raz użyłem quick detailera - Soft99 Luxury Gloss. Psikałem na powierzchnie w miare równych odstępach i zaraz docierałem fibrą i potem jeszcze kolejny, suchą. Jednak jak wyjechałem z garażu to w świetle dziennym było widać takie tłuste plamy. Trochę udało się to dotrzeć, ale patrząc pod odpowiednim kątem nadal to widać. Co zrobiłem źle? Za dużo naniosłem Luxury Gloss?
KHOT Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Zmień quickdetailer. Spróbuj Autofinesse Finale albo Angelwax QED i nie będziesz wiedział co to znaczy "docieranie quickdetailera".
WaxItCar Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Zmień quickdetailer. Spróbuj Autofinesse Finale albo Angelwax QED i nie będziesz wiedział co to znaczy "docieranie quickdetailera". od razu zmieniać musisz się bardziej przykładać do docierania bądź zmienić mikrofibrę być może za dużo aplikujesz
W1Michal Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 co do finale to zapytam przy okazji - z opisu wynika że ma on carnaube, jak u niego ze zrzutem wody/trwałością ? dobrze kropelkuje czy tak sobie ? bo też róznie czytałem o nim
Mareczek720 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Jaki cleaner i glaze polecacie pod wosk PB natty's red? Słyszałem o Amigo, że sprawdzi się bez problemu.
Kobi Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Potrzebuje szybkiego przypomnienia APC rozpuszczacie ze zwykłą wodą czy demineralizowaną ?
/miodu/ Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Na zewnątrz kranowa, środek może być demineralka, ale nie ma konieczności
waldek415 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Przed położeniem dressingu myje APC rozcieńczony 1:10 i nie za bardzo efekt się utrzymuje coś robię źle ?
Michael MSTP Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Jaki dresing i jakie apc? Co to znaczy ze efekt krótko sie utrzymuje?
waldek415 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 APC od valet pro i POORBOY'S WORLD Bold N Bright Tire po umyciu nie widać efektu a myte wodą pod ciśnieniem
pawelpp Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Hehe, kolego trzeba odrazu pisać, że na OPONY. Za małe stężenie APC. VP do wnętrza stosuję 1:8 Na opony dawałem chyba 1:4 Psikasz, czekasz aż podziała, szczotkujesz, spłukujesz, ewentualnie poprawiasz. Czekasz aż wyschną, nakładasz dresing.
krzychu2805 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 co do finale to zapytam przy okazji - z opisu wynika że ma on carnaube, jak u niego ze zrzutem wody/trwałością ? dobrze kropelkuje czy tak sobie ? bo też róznie czytałem o nim AF Finale kropelki ma przeciętne, z trwałością jest podobnie. Za to świetnie podbija look i nie sprawia żadnych problemów przy aplikacji
jakubszmyt Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 czy którys z dostepnych na rynku szamponów do mycia samochodu jest biodegradowalny?
pawelpp Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Chyba większość jest bio. Kiedyś miałem specyfikację od Shiny Garage Strawberry i był biodegradowalny. Już dawno były z tego co znalazłem: viewtopic.php?f=10&t=217&p=143985&hilit=biodegradowalny#p143985
dominiczek9518 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Czy ktoś używał Mothers Foaming Wash Cleaner i potrafi przyrównać siłą działania do tego same typu produktu z konkurencyjnej firmy?
radek_p14 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Mam dwa pytania. Który zmywacz silikonu kupić do wymywania past polerskich? APP W900 ZMYWACZ UNIWERSALNY BOLL ZMYWACZ SILIKONU I TŁUSTYCH PLAM WURTH ZMYWACZ DO SILIKONU Czy może jakieś innej firmy? Który środek bedzie lepszy do mycia podwozia po zimie w samochodzie osobowym? NERTA TRUCK CLEANER 2000 TENZI TRUCK CLEAN Czy może jakiś inny środek będzie lepszy do mycia podwozia? Środek ten chciałbym nałożyć opryskiwaczem cisnieniowym na podwozie.
Wenega Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Mam dwa pytania. Który zmywacz silikonu kupić do wymywania past polerskich? APP W900 ZMYWACZ UNIWERSALNY BOLL ZMYWACZ SILIKONU I TŁUSTYCH PLAM WURTH ZMYWACZ DO SILIKONU Czy może jakieś innej firmy? . każdy możesz Który środek bedzie lepszy do mycia podwozia po zimie w samochodzie osobowym? NERTA TRUCK CLEANER 2000 TENZI TRUCK CLEAN Czy może jakiś inny środek będzie lepszy do mycia podwozia? Środek ten chciałbym nałożyć opryskiwaczem cisnieniowym na podwozie. generalnie jeden i drugi sobie powinien poradzić, więc wybierz tańszy
Rekomendowane odpowiedzi