Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

co będzie lepsze do fabrycznie malowanych srebrnych wewnętrznych plastików w Civic'u UFO 2007 rok: PB Natural Look, Natural Shine Protectant z Megs'a czy może Zymol Detail Wax ?

Czy roztwór APC 1:10 będzie odpowiedni do takich plastików czy profilaktycznie dać np.: 1:15-20, żeby nie uszkodzić tej farby ?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Najpierw powiedz jakiej firmy masz to APC, jedne są mocniej skoncentrowane inne mniej...

Co do lakierowanych elementów - ja u siebie np. typowo lakierowane elementy zabezpieczam woskiem Zymol Carbon, a resztę Natural Lookiem.

Panowie ma ktoś takie felgi fordowskie jak na zdj. ? https://goo.gl/photos/4xdT2hSckYZdpoFw5

Potrzebuję wymiary kapselków bo brat kupił alusy bez nich a są różne rozmiary i rodzaje i nie wiadomo jakie kupić.

W1Michal, uzywasz go jak kazdy qd ale moze sie zdazyc ze wypracowanie bedzie wymagalo wiekszej uwagi (pozostawanie smug.) .

Dodam od siebie, aby na ciemne lakiery nie aplikować bezpośrednio na lakier - mogą powstać plamy. Ja aplikowałem na gruby ręcznik WWL Aladdin i wypracowywałem na lakierze i dopolerowywałem mf typu terry/glaze.

Dodane po 1 minucie 1 sekundzie:

Re: RE: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

Panowie ma ktoś takie felgi fordowskie jak na zdj. ? https://goo.gl/photos/4xdT2hSckYZdpoFw5

Potrzebuję wymiary kapselków bo brat kupił alusy bez nich a są różne rozmiary i rodzaje i nie wiadomo jakie kupić.

W poniedziałek mogę sprawdzić na firmie...pewnie takie mamy.

ma ktoś porównanie między systemem Rupes BigFoot a pracą na rotacji np. na pastach KochChemie? Rupki takie drogie i cena chyba do czegoś zobowiązuje, a chce zakupic nowa maszyne bo pracuje byle silverka ze stabilizacją i czuje że czasowo cięcia i ogólnie praca nad lakierem trwa baaardzo długo.

Panowie czy Wam odmrażacze (mam sonaxa) strasznie brudzi boczne szyby jak popsikam. Ściągnę to co pozostało , pojawiają ogromne zacieki i mazy po krótkim czasie . No chyba że coś źle robię ?

Ja tak miałem jak na szybach osadził się kurz, drobiny ziemi itp. a nad ranem pojawia się szadź. Po odmrożeniu zrobiła się mieszanka niezłego syfu :/ Poza tym używam ściągaczki do szyb, jakieś zacieki zostają ale bez szału.

Gardor, jest jeszcze ważnie gdzie trzymasz odmrażacz. Jak na noc w aucie na mrozie to bardziej tłusty na szybach jest niż gdy przyniesiesz ze sobą z domu. Takie moje obserwacje, bo używam odmrażaczy różnych marek od kilku zim. Jeszcze co do mazania to ja ściągam gumową częścią skrobaczki i często przecieram ją w mikrofibrę by właśnie nie uwalić całego auta tym co spływa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.