Kaszpirowsky Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam, co będzie lepsze do fabrycznie malowanych srebrnych wewnętrznych plastików w Civic'u UFO 2007 rok: PB Natural Look, Natural Shine Protectant z Megs'a czy może Zymol Detail Wax ? Czy roztwór APC 1:10 będzie odpowiedni do takich plastików czy profilaktycznie dać np.: 1:15-20, żeby nie uszkodzić tej farby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Najpierw powiedz jakiej firmy masz to APC, jedne są mocniej skoncentrowane inne mniej... Co do lakierowanych elementów - ja u siebie np. typowo lakierowane elementy zabezpieczam woskiem Zymol Carbon, a resztę Natural Lookiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpirowsky Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 APC jest z ValetPro - Classic All Purpose Cleaner. Co do tych elementów lakierowanych są one takie półmatowe o strukturze podobnej do szczotkowanego aluminium więc może ten PB by podszedł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Panowie ma ktoś takie felgi fordowskie jak na zdj. ? https://goo.gl/photos/4xdT2hSckYZdpoFw5 Potrzebuję wymiary kapselków bo brat kupił alusy bez nich a są różne rozmiary i rodzaje i nie wiadomo jakie kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Któryś produkt typu antypara jest najlepszy czy jeden grzyb co wezmę? Na boczne szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Panowie Wosk ADS ArtDeKotsos ktoś testował? Może ktoś coś o nim powiedzieć? Bo ze zdjęć w internecie można wywnioskować że "robi robotę" . Wart Zakupu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 cannonn, miałem carpro i teraz gyeon i lepiej wspominam carpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 czy można używac Reload'a na lakier bez powłoki tak jak np woski w sprayu ? jak aplikacja ? są jakieś ceregiele przy polerowaniu czy nie ma kłopotów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 cannonn, miałem carpro i teraz gyeon i lepiej wspominam carpro no to zamówione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 cannonn, rownież polecam z carpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 W1Michal, uzywasz go jak kazdy qd ale moze sie zdazyc ze wypracowanie bedzie wymagalo wiekszej uwagi (pozostawanie smug.) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 W1Michal, uzywasz go jak kazdy qd ale moze sie zdazyc ze wypracowanie bedzie wymagalo wiekszej uwagi (pozostawanie smug.) . Dodam od siebie, aby na ciemne lakiery nie aplikować bezpośrednio na lakier - mogą powstać plamy. Ja aplikowałem na gruby ręcznik WWL Aladdin i wypracowywałem na lakierze i dopolerowywałem mf typu terry/glaze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietlikk Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Czy ktoś coś wie o forumowym partnerze "centrumblasku.pl". Bo coś ich nie widzę w dziale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Dodane po 1 minucie 1 sekundzie: Re: RE: Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5 Panowie ma ktoś takie felgi fordowskie jak na zdj. ? https://goo.gl/photos/4xdT2hSckYZdpoFw5Potrzebuję wymiary kapselków bo brat kupił alusy bez nich a są różne rozmiary i rodzaje i nie wiadomo jakie kupić. W poniedziałek mogę sprawdzić na firmie...pewnie takie mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Przypomnij się na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 mam lamerskie pytanie dotyczące Tricolora - on jest "trójfunkcyjny", jest jakoś podzielony że mozna przekładać strony ? bo dziś tak patrze na niego i aplikatory mają dwie strony a on ma jak sama nazwa wskazuje 3 opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 tricolor bo trzy kolory inna nazwa to german i nie oznacza to że jest tylko dla niemców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 czas wytrzezwiec po sylwku...troche zle przeczytałem opis stąd mi sie uzmysłowiło że ma on 3 rodzaje struktury. Są dwa CG i Monster Shine, są jakies róznice ? który lepszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 ma ktoś porównanie między systemem Rupes BigFoot a pracą na rotacji np. na pastach KochChemie? Rupki takie drogie i cena chyba do czegoś zobowiązuje, a chce zakupic nowa maszyne bo pracuje byle silverka ze stabilizacją i czuje że czasowo cięcia i ogólnie praca nad lakierem trwa baaardzo długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Czy glinka 100g Valetpro Yellow wystarczy na cabrio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Czy glinka 100g Valetpro Yellow wystarczy na cabrio? Na 10x cabrio ? Powinna No chyba że szczury to trochę mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Panowie czy Wam odmrażacze (mam sonaxa) strasznie brudzi boczne szyby jak popsikam. Ściągnę to co pozostało , pojawiają ogromne zacieki i mazy po krótkim czasie . No chyba że coś źle robię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Panowie czy Wam odmrażacze (mam sonaxa) strasznie brudzi boczne szyby jak popsikam. Ściągnę to co pozostało , pojawiają ogromne zacieki i mazy po krótkim czasie . No chyba że coś źle robię ? Ja tak miałem jak na szybach osadził się kurz, drobiny ziemi itp. a nad ranem pojawia się szadź. Po odmrożeniu zrobiła się mieszanka niezłego syfu Poza tym używam ściągaczki do szyb, jakieś zacieki zostają ale bez szału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Gardor, jest jeszcze ważnie gdzie trzymasz odmrażacz. Jak na noc w aucie na mrozie to bardziej tłusty na szybach jest niż gdy przyniesiesz ze sobą z domu. Takie moje obserwacje, bo używam odmrażaczy różnych marek od kilku zim. Jeszcze co do mazania to ja ściągam gumową częścią skrobaczki i często przecieram ją w mikrofibrę by właśnie nie uwalić całego auta tym co spływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostryziom Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jak wyzej, u mnie tak samo- trzymany w samochodzie, zimny zostawia na szybach (zwłaszcza bocznych) tlustawy nalot, zacieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi