atvmmz Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 A po co dawać mu leżeć? Dajesz cleaner na szczoteczkę i czyścisz, potem zbierasz mikrofibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 planuje nawoskować nadwozie woskiem naturalnym Meguiar's no.16 a profile drzwi, ranty, klapę bagażnika która ma nierówny kształt i ogólnie miejsca do których dotarcie woskiem twardym jest trudne potraktować woskiem syntetycznym w płynie Meguiar's Quick Wax. Wosk syntetyczny na profile drzwi bedzie nakładany około 40h pózniej niż Meguiars no.16. Czy wosk syntetyczny gdyby gdzieś poleciał na powierzchnie już nawoskowaną (Meguiar's no.16) nie wyrządzi jej żadnej krzywdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 planuje nawoskować nadwozie woskiem naturalnym Meguiar's no.16 a profile drzwi, ranty, klapę bagażnika która ma nierówny kształt i ogólnie miejsca do których dotarcie woskiem twardym jest trudne potraktować woskiem syntetycznym w płynie Meguiar's Quick Wax. Wosk syntetyczny na profile drzwi bedzie nakładany około 40h pózniej niż Meguiars no.16. Czy wosk syntetyczny gdyby gdzieś poleciał na powierzchnie już nawoskowaną (Meguiar's no.16) nie wyrządzi jej żadnej krzywdy? bez obaw, żadnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Czym rozprowadzić Poorboy's Natural Look po desce rozdzielczej. Którą mikrofibrę wybrać z tego sklepu: http://www.dercar.pl/aplikatory-c-32_33.html ? Tu znalazłem najtaniej Poorboy's. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Najwygodniej będzie aplikatorem z MF, małe, poręczne a z kieszonką nie musisz się martwić, że upadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Czy ktoś ma porównanie clenarow Dodo i Shiny mGarage? Druga sprawa jakim padem najlepiej nakładać go na lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Jeśli chcesz nakładać ręcznie to tricolor/żółte słoneczko Megsa, jeśli chcesz nakładać maszynowo to czarny finiszowy pad (może być karbowany lub gładki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Potrzebuje wosk/detailer w sprayu do ciemnych lakierów, mocno przyciemniający lakier. Morning Dew, Beads Spray, QD+ od PB przetestowane - dla mnie słaby efekt. W ostateczności wosk w standardowej postaci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procent Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 U mnie troche af finale przyciemnial.a najmocniej sonax wosk na mokro.obydwa Cie zadowola przyciemnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duke Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Czy ktoś kojarzy po południowo-zachodniej części Warszawy -> Ursus, Włochy, Piastów, Pruszków, Brwinów, Milanówek, Grodzisk myjnię automatyczną bezdotykową? Nie mogę takiego cuda znaleźć przez Google, w USA byłem na takiej z 8 lat temu, szukam takiej u nas, same Karchery tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu11 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Liquid Elements SMOOTH CLAY TOWEL czy Liquid Elements Clay Pad ???Co lepsze,skuteczniejsze,bezpieczniejsze do ręcznej pracy na lakierze mazdy?Czy wytrzymałość tych dwóch produktów jest podobna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manios Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Potrzebuje wosk/detailer w sprayu do ciemnych lakierów, mocno przyciemniający lakier. Morning Dew, Beads Spray, QD+ od PB przetestowane - dla mnie słaby efekt. W ostateczności wosk w standardowej postaci... A P40 od CG? Ewentualnie Synthetic Spray Wax od Megs-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 chciałbym zakupić zestaw do testów/nauki polerowania maszynowego polerką obrotową (będę to robił na starych elementach pochodzących z różnych aut), czy taki zestaw past/gąbek będzie odpowiedni: Fg400, Pf2500, Sf4000; pady 3M(150mm): zielony, żółty, niebieski, czarny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 chciałbym zakupić zestaw do testów/nauki polerowania maszynowego polerką obrotową (będę to robił na starych elementach pochodzących z różnych aut), czy taki zestaw past/gąbek będzie odpowiedni: Fg400, Pf2500, Sf4000; pady 3M(150mm): zielony, żółty, niebieski, czarny?? Lepsze sa pady 135 mm. Wygodniej się na nich pracuje Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 chciałbym zakupić zestaw do testów/nauki polerowania maszynowego polerką obrotową (będę to robił na starych elementach pochodzących z różnych aut), czy taki zestaw past/gąbek będzie odpowiedni: Fg400, Pf2500, Sf4000; pady 3M(150mm): zielony, żółty, niebieski, czarny?? dokładnie zacznij od padów 135mm dodałbym jeszcze do nauki futro i cięcie gwarantowane wiele sklepów ma fajne zestawy z pastami Menzerna oraz padami różnych marek, u nas też mamy zestaw z padami Royal Pads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 no właśnie pady chciałem 3M ponieważ firma, w której pracuje handluje tym towarem i taniej nigdzie ich nie dostanę.. i na stanie mamy 150 albo 75.. no ale skoro 135 będą lepsze to poszukam takich.. ale generalnie zestaw (pomijając wielkość padów) jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Jako paste finishowa zamiast Menzerny SF 4000 wez sobie Kocha Anitholograma . Wystepuje w małych opakowaniach, jest znacznie przyjemniejszy w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 no właśnie pady chciałem 3M ponieważ firma, w której pracuje handluje tym towarem i taniej nigdzie ich nie dostanę.. i na stanie mamy 150 albo 75.. no ale skoro 135 będą lepsze to poszukam takich.. ale generalnie zestaw (pomijając wielkość padów) jest ok? 75 mm też się przydadzą na miejca o małych powierzchniach. Np slupki drzwidrzwi Wysłane z mojego P6-U06 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 75 mm też się przydadzą na miejca o małych powierzchniach. Np slupki drzwidrzwi to wiem na razie jak napisałem, ma być to zestaw na początek, do "nauczenia się" na luźno leżących elementach wytarganych z lakierni brata docelowo (tak za rok myslę ) zestaw się powiększy na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 czy benzyna bezołowiowa rozpuszcza wosk ? b oblałem błotnik i nie wiem czy od nowa woskować czy coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 nadwozie nowoskowane Meguiars#16 (to jest wosk naturalny czy hybryda?) czy po umyciu samochodu (zwykłe ręczne mycie szamponem nie usuwającym wosku) można na lakier nałożyć Meguiars Ultimate Qucik Wax? czy lepiej skorzystać z jakiegoś Qucik Detailera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Możesz spokojnie uzywać UQW wzmocni leżący na aucie wosk a praca z tym produktem jest naprawde łatwa i przyjemna. Co do tego jakiego rodzaju to wosk, to rzeczywiscie nie ma na stronie nic napisane, ja bym sklanial sie jednak w kierunku tego ,ze to hybryda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 z tego co wyczytałem qucik detailer może być stosowany na lekko brudne auto w celu szybkiego odświeżenia np. mamy odpicowane auto na zlot. jedziemy i wiadomo po drodze coś kurzu siądzie i wtedy psikamy Quick Detailerem i cieszymy się pięknym wyglądem. Ale w przypadku większości użytkowników (gdzie priorytetem jest ochrona lakieru niż efektowny wygląd) do odświeżenia lakieru bardziej skłaniałbym się do Qucik Wax.Po umyciu i wysuszeniu gdy auto jest czyste w celu "polepszenia" ochrony lakieru (na którym jest wosk) wychodzi że lepiej nałożyc Quick Wax niż Quick Detailer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Kolego popatrz tu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 czytałem ten wątek. troszeczkę zamętu robi informacja że wosk oparty na polmierach/silikonach może zmywać/osłabiać działanie wosków naturalnych. Meguiars#16 jest hybryda czyli de facto nie wiadomo jak to z sobą współgra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi