pavell91 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 [ref]mkr[/ref], dzięki za odpowiedź Na stronce podanej wcześniej w temacie jest nowy model 1050 tst wraz z przesyłką do pl za około 2100zł, mając na uwadze to, że posiada on już dysze rotacyjną to na starcie jest tańszy o praktycznie 600zł od karchera więc się raczej na niego zdecyduję.
mkr Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Uważaj na zakupy poza polską siecią sprzedaży. Gdzieś czytałem o ewentualnych problemach z gwarancją w takim przypadku. Ktoś się na tym przejechał
marcinn998 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Skad te informacje o 5letniej gwaracji Nilfika przewiaja sie na forum? Dzwonilem do przedstawiciela w Lublinie powiedzial mi ze nornalnie “tylko”2 lata gwatacji.
powalla Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 706029 Dzwonilem do przedstawiciela w Lublinie Wychodzi że przedstawiciel jest niedouczony !!! https://www.koelnerpolska.pl/o-nas/aktu ... ek-nilfisk
pavell91 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 [ref]mkr[/ref], po raz kolejny dzięki za dobre info dzwoniłem do kranzle polska i dowiedziałem się, że niby gwarancja obowiązuje ale nic nie obiecują w przypadku gdy będzie mi potrzebna w ich systemie gwarancyjnym wszystko odbywa się przez sklep w którym zakupiliśmy myjkę a wiec w tym przypadku sklep w de. Jednak gdy powiedziałem o cenie jaka jest w de to dowiedziałem się, że cena jest mega dobra i niewykonalna w pl. Tak czy siak mam dostać od nich jutro jakąś ofertę. Duży plus to, że wcale nie odradzano mi karchera 5/15c mówiąc że są to bardzo porównywalne jakościowo myjki i jedynie co to jednak trochę niższa cena kranzle plus 12m wąż oraz lanca dirtkiller w zestawie. Aha no i dowiedziałem się, że te nowy pompy są już w pełni profesjonalne i, że kranzle trochę na tym popłynie ale ze względów marketingowych im się to opłaca bo oni na tej serii i tak praktycznie nie zarabiają, przynajmniej taka jest ich wersja Także temat muszę przemyśleć i z początkiem tygodnia podjąć decyzję bo sezon na detailing już ruszył a u mnie stary, poczciwy jednak już delikatnie szwankujący karcher k 5.000 Jeszcze raz dzięki za pomoc
mkr Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Skad te informacje o 5letniej gwaracji Nilfika przewiaja sie na forum? Dzwonilem do przedstawiciela w Lublinie powiedzial mi ze nornalnie “tylko”2 lata gwatacji. 706029 Dzwonilem do przedstawiciela w Lublinie Wychodzi że przedstawiciel jest niedouczony !!! https://www.koelnerpolska.pl/o-nas/aktu ... ek-nilfisk Ludzie, skąd ta Wasza bezkrytyczna wiara w te "przedłużane " gwarancje Pracowałem przez kilkanaście lat w branży budowlanej i elektronarzędziowej, więc wiem jak to wygląda. Odsetek ich uznawania jest znikomy ! Jednemu się uda a dziesięciu nie. Proponuję wczytać się w warunki takich gwarancji, co one tak naprawdę obejmują !!! Włączcie myślenie. 5 min. lektury wyjaśnia wszystko: Przedłużana 5 letnia gwarancja nilfisk: https://www.leroymerlin.pl/files/produc ... ILFISK.pdf Ostatecznie telefon lub mail do producenta/dystrybutora.
powalla Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 706131 Pracowałem przez kilkanaście lat w branży budowlanej i elektronarzędziowej, więc wiem jak to wygląda. Ja pracuję nadal ... ale pewnie Ty wiesz lepiej ...tyle jak kiedyś było "Przedłużoną gwarancją NILFISK objęte są aluminiowe pompy i silniki (z wyłączeniem szczotek węglowych)" Rozczarowanie jakieś? Ktoś chciałby na pistolet, czy szczotki gwarancję na 5 lat?
mkr Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ja nie wiem lepiej, opisuję po prostu swoje doświadczenia jako handlowca, czyli pośrednika między producentem a klientem. Ale lećmy zatem dalej 2.Przedłużoną gwarancją NILFISK objęte są aluminiowe pompy i silniki (z wyłączeniem szczotek węglowych) tylko w urządzeniach (myjkach) wysokociśnieniowych przeznaczonych do użytku indywidualnego wyłącznie wtedy gdy użytkowanie jest zgodnie z instrukcją obsługi oraz ogólnie przyjętymi zasadami pracy i konserwacji tego typu produktów. 11. NILFISK POLSKA SP. z. o.o. odmówi przyjęcia reklamacji w ramach przedłużonej gwarancji zawsze gdy : dostarczone urządzenie jest brudne , bez osprzętu jaki był dostępny z urządzeniem w chwili zakupu, bez tabliczki znamionowej; usterka wynika z przyczyny innej niż wada produkcyjna bądź materiałowa tkwiąca w urządzeniu; użytkowanie i/lub przechowywanie urządzenia jest niezgodnie z przeznaczeniem i instrukcją obsługi; dostarczone dokumenty ze względu na ich stan nie pozwalają na identyfikację czasu i miejsca sprzedaży, tj. wystąpiła wada lub niezgodność związana z dokumentami sprzedaży urządzenia m.in. brak dowodu zakupu, niewypełniona karta gwarancyjna, stwierdzi się wady powstałe w wyniku uszkodzeń mechanicznych, chemicznych lub termicznych urządzenia i wyposażenia; uszkodzenia powstaną przy przeciążeniu urządzenia , w wyniku stosowania niewłaściwej lub wadliwej instalacji elektrycznej uszkodzenia spowodowane są zalaniem podzespołów elektrycznych dowolnymi cieczami; u szkodzenia powstanąw związku z brakiem wykonywania niezbędnych i zalecanych czynności konserwacyjnych; uszkodzenia powstaną w wyniku zasilania urządzenia brudną i zanieczyszczoną wodą, zostaną wykryte naprawy, przeróbki i ingerencje w urządzenie przez osoby nieuprawnione. Trochę za dużo tych ale, nieprawdaż? Dodane po 15 minutach 26 sekundach: [ref]mkr[/ref], po raz kolejny dzięki za dobre info dzwoniłem do kranzle polska i dowiedziałem się, że niby gwarancja obowiązuje ale nic nie obiecują w przypadku gdy będzie mi potrzebna w ich systemie gwarancyjnym wszystko odbywa się przez sklep w którym zakupiliśmy myjkę a wiec w tym przypadku sklep w de. Jednak gdy powiedziałem o cenie jaka jest w de to dowiedziałem się, że cena jest mega dobra i niewykonalna w pl. Tak czy siak mam dostać od nich jutro jakąś ofertę. Duży plus to, że wcale nie odradzano mi karchera 5/15c mówiąc że są to bardzo porównywalne jakościowo myjki i jedynie co to jednak trochę niższa cena kranzle plus 12m wąż oraz lanca dirtkiller w zestawie.Aha no i dowiedziałem się, że te nowy pompy są już w pełni profesjonalne i, że kranzle trochę na tym popłynie ale ze względów marketingowych im się to opłaca bo oni na tej serii i tak praktycznie nie zarabiają, przynajmniej taka jest ich wersja Także temat muszę przemyśleć i z początkiem tygodnia podjąć decyzję bo sezon na detailing już ruszył a u mnie stary, poczciwy jednak już delikatnie szwankujący karcher k 5.000 Jeszcze raz dzięki za pomoc Nie ma za co Dzięki za konkretny wpis. Pochwal się za czas jakiś, co kupiłeś i jak się sprawuje
coza Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Czy ma znaczenie w jakim kierunku przepływa woda, przez zewnętrzny filtr wody do myjki ciśnieniowej? Większość zdjęć jakie widziałem pokazuje filtr zamontowany bezpośrednio do myjki. Natomiast z filtrem, który kupiłem jest instrukcja montażu na kraniku i dopiero wąż biegnący do myjki. A to oznacza, że we wspomnianych przypadkach jest inny kierunek przepływu. Podpowie ktoś?
powalla Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Może byś tak pokazał ten filtr, czy mamy wróżyć?
coza Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jak robiłem zdjęcie dopiero zobaczyłem, że jest tam strzałka jednoznacznie określająca kierunek. Czyli jednak musi być montowany do kranu.
dezerter_sdz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Powiedzcie czy Karcher hd 5/15c z lat 2011-2013 będzie miał ceramikę, czy dopiero seria hd 6? Warto dać za używane hd5/15c 1600 złotych? Warto dopłacić do bębna i do serii hd6/13c? Jutro się wybieram po myjke i nie wiem na co zwrócić uwagę. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Fanatyk19 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Panowie szybka pomoc , zdecydowałem się na Nilfiska za waszymi radami, już prawie dziś kupiłem C120, lecz w ostatniej chwili zauważyłem dziś promocję na alledrogo C125.7.6 X-TRA za 419 zl z bebnem. Brać ?? Podam numer aukcji 6775403312 , myślę ze dobrą promocją i warto kupić ? Chyba będzie lepsza niż C120 , bo ciśnienie na lepsze ?
booohal Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 707311 Warto dać za używane hd5/15c 1600 złotych? Ja dałem 1500zł za 2014r z bębnem.
dezerter_sdz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 707311 Warto dać za używane hd5/15c 1600 złotych? Ja dałem 1500zł za 2014r z bębnem. Gdzie kupiłeś? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
booohal Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Linkowałem Ci chyba wcześniej. MK Tech Marek Kurp Powiedz, że kolega z forum polecił co kupował HD 5/15C.
dezerter_sdz Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Linkowałem Ci chyba wcześniej.MK Tech Marek Kurp Powiedz, że kolega z forum polecił co kupował HD 5/15C. Tak. Teraz pamiętam. Dzięki. Nie wiesz czy duża jest różnica pomiędzy seria hd5 a hd6? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
booohal Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Niestety. Ale on Ci pewnie wyjaśni. Dodane po 1 minucie 32 sekundach: Ogólnie pierwsza cyfra to przepływ wody x 100,a liczba po ukośniku to ciśnienie x 10. HD 5/15 = 500ltr przepływu i 150 bar HD 6/17 = 600ltr przepływu i 170 bar itd.
Krysstian Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 A ktoś może posiada z detailkinga - http://maszynyparowe.com/category/myjki ... snieniowe/ ? Podobno są bardzo dobre, a szukam czegoś żeby kupić ale porządnego a nie żeby padło po chwili
Fanatyk19 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Panowie szybka pomoc , zdecydowałem się na Nilfiska za waszymi radami, już prawie dziś kupiłem C120, lecz w ostatniej chwili zauważyłem dziś promocję na alledrogo C125.7.6 X-TRA za 419 zl z bebnem. Brać ?? Podam numer aukcji 6775403312 , myślę ze dobrą promocją i warto kupić ? Chyba będzie lepsza niż C120 , bo ciśnienie na lepsze ?Ktoś doradzi? bo w tym temacie jestem zielony
analyzer64 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłupiałem już czytając ten temat. Mam 1600zł na myjkę i chcę nią myć: - samochód (kompakt, jeśli ma to jakieś znaczenie), więc chcę pianownicę, dotychczas mordowałem się ręczną, ale z tego co przeczytałem to te dodawane do zestawu są marnej jakości, więc z czasem wpadnie PA albo Techkar. - kostkę brukową, około 300mkw To będą podstawowe zadania tej myjki. Od tygodnia kręciłem się wokół K5 Full Control, tej w linku poniżej: https://myjki.com/8-dom-i-ogrod/5211-k- ... 46208.html Ta szczotka T-Racer nadaje się do kostki? Dobrze doczyści? Na stronie Nilfiska nie potrafię się odnaleźć, ale w powyższym sklepie w podobnej kwocie wyskakuje mi całkiem ciekawy Nilfisk: https://myjki.com/8-dom-i-ogrod/4430-x- ... 23767.html Na plus dla Nilfiska 5 letnia gwarancja. Na Kranzle mnie nie stać
coza Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Ja też byłem zdecydowany na zakup myjki Karcher K5 Full Control. Jednak po przeczytaniu całego wątku, zdecydowałem się na zakup Nilfisk E 140.3-9 PCAR X-TRA. (Kupowałem jakieś dwa tygodnie temu na mall.pl w cenie 1299,-. Teraz jak zaglądałem jest nieznacznie drożej). Co do samej myjki jestem bardzo zadowolony. Dzisiaj myłem taras wykładany białymi płytami typu Toscania. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Cały czas nie mogę wyjść z podziwu jak pięknie ta myjka doczyściła wszystkie zabrudzenia i usunęła mech. Przy okazji sam odpowiedziałem sobie na wcześniej zadane pytanie co do czasu pracy. Całość zajęła mi około dwóch godzin. Myjka nawet się nie zająknęła. Jak na moje potrzeby zakup trafiony w dziesiątkę. Z tego miejsca chciałbym wszystkim pięknie podziękować za opinie w tym wątku, które zdecydowanie pomogły mi podjąć decyzję.
pavell91 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Aktualizuję sytuację z wyborem myjki Zdecydowałem się na kranzle 1050 tst którą posiadam już od tygodnia. Myjka jest świetna, jej wykonanie robi wrażenie, mając na uwadze jej wyposażenie tj bęben na wąż, 12m zbrojonego wężą plus lanca dirtkiller w zestawie cena za myjkę takiej jakości jest bardzo dobra. Nie kupiłem myjki w niemczech ponieważ dostałem super propozycję od kranzle polska i nie było sensu kombinować Gdyby ktoś był zainteresowany to do czwartku/piątku mogę załatwić 1050tst oczywiscie model 2017 z poprawioną pompą za 2300 zł już z wysyłką. Pozdrawiam i dzięki za pomoc w wyborze myjki
Bouli Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Hej, chce kupić myjkę do około 500zl. Użytek prywatny do mycia 2 samochodów (duży sedan i spory SUV) + jakieś lekkie prace wokół domu. Pożyczyłem od sąsiada Karchera K2 z biedry i oprocz tego że ciężko tym porzadnie oplukac samochód to byla ok ale jednak chciałbym coś mocniejszego Na początku chciałem Parkside'a potrm mi przeszło i zainteresowałem się Lavorem bo to znana firma, potem jak przechodzilem przez kolejne strony tego wątku to stety niestety mi przeszło i ewoluowało w kierunku najpierw B&D a potem chyb juz finalnie w kierunku Nilfiska. Waham się jednak pomiędzy C120 a C125 Znalazłem na allegro na aukcja wera serwis C120.7-6 albo C120.6 extra ze szczotką patio za 429 i 469pln ale potem trafiłem na aukcje samego Allegro (aukcja nr 6775403312) Nilfiska C125.7-6 za 419... Tylko jakieś dziwne bo 1500w i 460l/h plus to że nie ma jej na stronie producenta. Co byście doradzali? A moze jednak B&D bo w casto ze szczotką patio jest za 398. Pianownicy w budżet nie wliczam bo wiem że muszę dokupic PA jeśli chce mieć coś porządnego. Dodatkowo pytanie odnośnie gwarancji Nilfiska. Część aukcji np wery ma 5lat a część 2 od czego to zależy? Trzeba się gdzieś zarejestrować?
Hep Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Cześć, mam zamiar kupić myjkę ciśnieniową ale mam też najwyraźniej problemy z twardą wodą... Jak umyje auto ręcznie pod domem po spłukaniu zostają potem białe zacieki. Na bezdotykowej używam programu "nabłyszczanie" (z tego co wiem woda to zdemineralizowana) i wtedy jest ok. Czy wbudowany w myjkę filtr załatwi sprawę? Jeśli nie to co mogę zrobić? Jeśli chciałbym spłukiwać wodą zdemineralizowaną to chyba sporo bym jej potrzebował co chwilę...
Rekomendowane odpowiedzi