Tuptuś Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2023 @Cerberus Wychodzi na to że to są takie same myjki. Jeśli parametry Tobie odpowiadają to bierz tańszą.
Cerberus Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2023 Porównałem dla potomnych. Różnica między PHD 170 C2 zielona vs PHD 170 B2 żółta C2 zielona ma mniejsze białe sitko wkładane do środka w króciec przyłącza wody oraz posiada dodatkowo z boku prowadnicę węża wysokociśnieniowego. B2 żółta ma większe białe sitko w wystającej na zewnątrz przeźroczystej osłonie przykręconej do króćca przyłącza wody. Akcesoria i elementy obudowy wyglądają identycznie. Parametry takie same. C2 zieloną zakupiłem nową w promocji za 399 zł 24.06.2023, a data produkcji jest 09/2022 B2 żółtą zakupiłem nową w promocji za 549 zł 06.06.2023, a data produkcji jest 08/2021 więc pojedzie na zwrot. W sklepie internetowym Lidl, C2 zielona wyceniona jest wyżej bo na 799 zł, a B2 żółta na 749 zł. 3
Tuptuś Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 @Cerberus No i super porównanie. Na Twoim miejscu to jednak bym dodatkowo zastosował filterek zewnętrzny. 1
Piotr1107 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 Serdecznie witam i dziękuję za wszystkie wypowiedzi o myjkach! Jedyne miejsce w necie z taką ilością informacji Po długiej lekturze wybór padł na VERTIGO PRO 2800W 160bar, już dziękuję za pomoc Z opisu wynika, że "zestaw zawiera: Pistolet mosiężny, Lanca metalowa z szybkozłączem mosiężnym, Wąż wysokociśnieniowy zbrojony 10 m, Lanca turbo i Lanca regulowana" - no i już Przydała by się np. szczotka do kostki brukowej. Mogę pożyczyć oryginał Karchera (Karcher padł ) Tyle, że ponoć potrzebne są złączki, w marcu były jakieś linki do Techkaru - chyba nie działają. Poproszę o poradę. Szukać oryginału Lavor lub złączki i szczotki innej firmy?
Tuptuś Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 Szczotka patio cleaner do Lavora to wydatek 140 - 180 PLN. Pasują też od Parkside. Na pewno w Techkar mają różne przejściówki, a najlepiej to zadzwonić do nich. Ja jednak kupił bym szczotkę na własność, nie lubię pożyczać bo mam złe doświadczenia. 1
Piotr1107 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 23 godziny temu, Piotr1107 napisał(a): Po długiej lekturze wybór padł na VERTIGO PRO 2800W 160bar, już dziękuję za pomoc No i d.... "przepraszamy brak na stanie wrócimy pieniądze" Chyba zostanie Vertigo 28 tylko co z tą głowicą ? A może znacie coś wartego uwagi do 2000 zł ? Zastosowanie amatorskie, kostka auto, kawałek elewacji itp.
Tuptuś Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 @Piotr1107 Zerknij tu https://wera-serwis.pl/sklep/myjki-hobby/826-myjka-cisnieniowa-lavor-pro-7.html 1
Piotr1107 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2023 18 godzin temu, Tuptuś napisał(a): @Piotr1107 Zerknij tu https://wera-serwis.pl/sklep/myjki-hobby/826-myjka-cisnieniowa-lavor-pro-7.html Dokładnie ta wybrana 1
kapelan84 Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 Po przeczytaniu wielu wypowiedzi, opinii, testów zdecydowałem się na zakup myjki Lavor Vertigo 26. Dowiedziałem się, że warto dokupić bardziej elastyczny wąż oraz przyłącze do węża zasilającego. Zamierzam jeszcze dokupić pianownicę. Do rzeczy. Czy ta myjka nie jest zbyt zaawansowana dla mnie i dla moich potrzeb? Będę mył 2-3 aut w tygodniu. Żadne inne prace(przynajmniej na chwilę obecną) nie będą nią wykonywane. Dużo dobrego czytałem też o Alu Flex Strong X7. Warto doplacić prawie drugie tyle do Vertigo? Z góry dzięki za podpowiedź.
zeea Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 @kapelan84 niedawno sam kupiłem tego lavora. Jestem bardzo zadowolony. W pakiecie sporo dysz, ale korzystam tylko z jednej. No i dokupiłem pianownice PA. Żałuję tylko że zdecydowałem się na zakup tak późno 2
Tuptuś Opublikowano 2 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2023 @kapelan84 Na pewno będziesz zadowolony i w zupełności wystarczy do Twoich potrzeb, ale już w tej myjce masz głowicę aluminiową choć przy takim użytkowaniu to wystarczy na lata. Mnie osobiście to zniechęca ten bajerek w postaci elektronicznej regulacji, im prostsza tym lepsza.
grechut Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2023 Karcher K4 w dobrych pieniądzach na allegrodays - 13591499530 1
imola33 Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 Co do 600 zł? Karcher k3 czy parkside? Zależy mi na bezawaryjności i gęstej pianie z PA, do spłukiwania wystarcza mi ciśnienie Karchera K2 (który po wczorajszym pochwaleniu go, że nie zepsuł się przez 15 lat użytkowania... wyzionął ducha )
Tuptuś Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @imola33 Jeśli budżet masz ograniczony to bierz Parkside z serii PHD 170, ale pianownicę trzeba dokupić osobno. Były jakieś promocje więc coś może upolujesz. Poszukaj jeszcze sobie w necie Lavor alu flex strong x7, ale to już trochę droższa.
imola33 Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2023 @Tuptuś PA mam. Po prostu mój 15 letni Karcher K2 niespodziewanie wyzionął ducha, a naprawa wyjdzie drożej niż nowa myjka. Wspomniałeś o Lavorze, znalazłem coś takiego: LAVOR STARGATE 180. Kojarzysz może, czym się ona różni od wspomnianego przez ciebie modelu? Wygląda, jakby bebechy były te same, tylko zapakowane w nowsze opakowanie
Tuptuś Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @imola33 parametry mają podobne, z tym że Lavor alu flex strong x7 ma bajerek w postaci elektronicznej regulacji mocy. Bierz tańszą, a przejściówkę do pianownicy dokupisz np w firmie Techkar.
Adzio Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Witam Gdzieś tu widziałem kiedyś post o myjce ciepłowodnej, ale teraz nie mogę się go dokopać. Mianowicie czy jest sens kupowania czegoś za około 5k ? https://www.myjki-lavor.pl/index.php?p217,lavor-myjka-cisnieniowa-indukcyjna-cieplowodna-z-podgrzewaniem-wody-rio-1108-145-bar-450l-h-2300wCzy taki lavor spełni swoje zadanie czy wyrzucenie kasy w błoto? Cisnienie ma mniejsze niż vertigo 28.Choruje na ciepłowodna już jakiś czas i chciałbym się dowiedzieć co sensownego można kupić i ile trzeba za coś dobrego wyłożyć? Niekoniecznie interesują mnie jakieś dziwne opcje dodtakowe, żeby w razie czegoś potem ktoś mi to naprawił :D Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
pablo15005 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @Adzio powiem Ci tak. Ciepła woda robi robotę Mam stare karchery k6 po wymianie pompy, ciśnienie jest odczuwalne i w tamtym sezonie kupiłem stare hs855 na ciepłą wodę które ma słabe ciśnienie. Mycie aut po ptasich żółtych odchodach jest różnicą w ciul na korzyść ciepłej wody. Zapordane wnęki smarem syfem, Vasco na 30min, płukanie ciepłą wodą pod ciśnieniem i bezdotykowo masz czysto Gość od którego brałem już mi nawijał temat że ma ma serwisie jakaś nowa myjkę bo jakiś cymbał wlał czysty dimer do niej i zjadło bebechy... Zrobi ją i będzie do wzięcia i pewnie ja wezmę Jak masz budżet warto myśleć o ciepłej wodzie...a jakiegoś kombajna na siłę nie chce bo mnie zje prąd, wystarczy "popierdolka" i już robi robotę
Adzio Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 No to ten Twój hs855 ma ciśnienie 110 bar i 400l/min , gdzie ten lavor odpowiednio 145 i 450 za 3.5k Nie wiem czy tutaj juz uderzać w karchera czy zostać przy lavorze :DBardzo dziękuję Ci za podpowiedz, może ktoś jeszcze doradzi jakiś model Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Tuptuś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @Adzio ta myjka ma pracować zawodowo, czy tylko do własnych potrzeb typu 4 auta w miesiącu i raz w roku 100m kostki, jakieś mebelki ogrodowe i elewacja na domku?
Adzio Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 W sumie to zawodowo. Rozkręcam się póki co powoli w sumie, a nie wiem co warto kupić żeby nie wtopić.Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Tuptuś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Adzio Uważam że zaproponowana przez Ciebie myjka będzie za delikatna do zawodowego ciorania. Chyba że budżet masz ograniczony to na początek będzie służyć, ale kiedy biznes ruszy to ta myjka nie nadąży.
Adzio Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @TuptuśTak myślałem w sumie czy taka maszyna sens. Czyli rozumiem, że lepiej zostać przy vertigo niż pchać kasę w myjkę tylko dla ciepłej wody.Podpowiedział byś proszę jakich minimalnych wartości w specyfikacji szukać w takim razie ?Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Tuptuś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @Adzio Jak chcesz na bogato to kup minimum Kranzle 1050tst, troszkę taniej to Lavor Vertigo 28 na mosiężnej głowicy pompy, a jak budżetowo, aby zacząć przygodę i zarobić na dobrą myjkę ciepłowodną to bierz Parkside PHD 170 i spokojnie z 2-3 lata ciorania powinna wytrzymać. A jak padnie w okresie gwarancji to Lidl wymieni na nową.
Adzio Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Powiedz proszę jeszcze, bo Kranzle 1k droższy mimo troszkę gorszej specyfikacji w stosunku do Vertigo 28. Czy większą cena Kranzle jest spowodowana tym że jest lepiej wykonana, mniej awaryjna ? Czy jest lepszy serwis i dostępność części? Czy po prostu Vertigo podaję zawyżane wartości specyfikacji swojego produktu ? Podpowiesz może jeszcze jakiś model myjki tzw 'minimum' na ciepła wodę w którą można by było zainwestować ? Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi