pablo.see Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Taka akcja wczoraj była w MediaExpert. Niestety kod nie obniżał ceny w koszyku. Jakby działał to już by ta myjka szła w moje ręce.
Rafał_RW Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Witajcie! Panowie i Panie co sądzicie o myjce STANLEY FATMAX 30. Czy ktoś posiada, używa ma jakieś wnioski? Rozważam jeszcze niebieskiego BOSCHA model 5-75X ale jest trochę droższy i drozsze akcesoria. Potrzebuje myjkę do domowego użytku (samochód, raz w roku kostka, może elewacja) ale chciałbym jakiś "porządniejszy" sprzęt z regulacją ciśnienia, metalową lancą (taki fetysz ) i bębnem do zwijania. Jeśli już wyprodukowałem posta to powiedzcie czy słyszeliście o myjkach z podwójną pompą (???) produkuje je Stanley i Black&Decker cena w granicach 1000 zł. Czy to może działać czy to tylko marketing. Z góry dzięki za wszystkie informacje.Pozdrawiam
777i Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Cześć wszystkim. Szukam myjki do 1000zł i byłem zdecydowany na K5 1.180-633.0 za niecały tysiąc, ale widzę że niektórzy tutaj polecają Nifilsk C138.1-8, gdzie w 1000zł zmieściłbym się z akcesoriami. Jak duża różnica jest między samymi myjkami, ktoś coś podpowie?
xadamx Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2019 Po wielu przemyśleniach i wybieranych opcjach dzisiaj zakupiłem używanego Karchera K7.710. Najlepsze jest to, że porównałem go dzisiaj z Karcherem 570 i ten stary maluch naprawdę daje radę.
tajmus Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2019 Panowie czy ten model kranzle https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-kranzle-1050-ts-130-bar-mosiezna-8274122249?item=8274122249 to jest ta stara wersja gdzie występował problem z przycinającym zaworem?
largo Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Cześć, Czy używał ktoś myjki Bosch GHP 6-14 Professional? Na papierze wygląda bardzo dobrze: mosiężna pompa, dobry przepływ wody, duże ciśnienie robocze., zwijany wąż w oplocie stalowym. Na papierze niby lepsza nawet niż Kranzle 1050 TST, nad którą również się zastanawiam. Cenowo też zbliżone. Pytanie jak to wygląda w użytkowaniu?
xadamx Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Zależy do czego chcesz tej myjki i jakie masz warunki do jej używania. Ja obecnie mam K7 ale już wiem, że następną za jakiś czas i raczej już dożywotnią będzie HD1090. Jednak nie jest to myjka dla każdego -400V i silnik ponad 8kW. Ale za to myjką można śmiało po kilka godzin bez przerwy śmigać mając do dyspozycji ciśnienie 230bar i 1000l/h. Bosch - chyba mało kto to kupuje bo większość albo Karchera, Kranzla albo inne marketowe. Także może być kiepsko z uzyskaniem opinii na jej temat
largo Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Standardowy użytek domowy (2 auta osobowe , kostka, elewacja, ogrodzenie, mycie narzędzi) i pod 230V. Chciałem kupić coś porządnego, żeby od razu była dożywotnio i żeby to "dożywotnio" nie oznaczało za 3 lata zaraz po końcu gwarancji Ta Boscha zainteresowała mnie ze względu na duży przepływ wody (650 l) i rzekomą jakość wykonania ("professional"), ale jak wiadomo - papier zniesie wszystko, więc byłem ciekaw opinii jak to działa w praktyce. Kranzle 1050 niby ok,ale daleko do serwisu, a jakiekolwiek dodatki są dosyć drogie. Niby poprawili przycinający się zawór, i modele po 2017(?) już nie powinny mieć tego problemu, ale wiadomo czy się nie trafi jakiejś sztuki odkurzonej z magazynu? Nilfisk P160 też mógłby być problem z dostępem do serwisu i części po gwarancji. K7 odrzuciłem ze względu na alu pompę (w sklepach nie widziałem już starych modeli z mosiężną), natomiast porządny HD przekracza budżet. Tak więc jak widać niby wybór jest duży, ale każda myjka ma plusy i minusy (a patrząc opinie w internecie na temat konkretnego modelu to niekiedy są skrajne), a wydając ~2300 zł na myjkę raczej mało kto chciały taką kasę wtopić w ładnie przedstawionego bubla.
xadamx Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Może poszukaj używanej? W Łodzi masz gościa, który handluje używkami i ma ciekawy model HD650 (mosiądz). Możesz podjechać i przetestować. Ja u niego kupiłem swoją K7. https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-karcher-hd-650-7678069804
Rafał_RW Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 Largo ja też szukam czegoś ok. 2 k (użytek domowy ja u Ciebie), myślałem o Boschu 5-75X, ciekawy jest także Stanley FATMAX 30 (cały zestaw to kwota 2k, w tym mosiężna pompa, silnik indukcja, regulacja ciśnienia itp.), ale docelowo zdecyduję się chyba na K7 Flex z różnych względów. Mam jeszcze chwilę więc się zastanowię(bedę kupował prawdopodobnie w listopadzie). Masz rację wybór duży ale jak się bliżej przyjrzysz to jednak nieco ograniczony. jeśli coś kupisz daj znać. Pzdr
Gerry Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 Witam, stoję przed dylematem kupna pierwszej myjki cisnieniowej. Planowalem wydać na to 1000 zl, ale ze wole kupować raz a dobrze upatrzylem sobie Stihla R130 Plus za 1300 zl. I mam takie pytanie czy używał ktoś z zacnego grona tej myjki? Może sie ktoś podzielić jak sie sprawuje? Chce także dokupić do niej pianownice PA. A może ktoś doradzi tej cenie cos lepszego? Przeczytałem ten wątek jak zresztą i wiele innych dokładnie, ale naprawdę ciężko sie zdecydować tym bardziej ze bedzie to moja pierwsza myjka. Za sugestie typu "po co Ci taka, kup X za 400" po dziękuje. Zależy mi na solidnej i trwałej myjce, która bedzie służyła mi do mycia max 3 razy w tygodniu, a nie chce kupować za chwile lepszej, ponieważ na przyszłe lato będzie juz mała osobka która skutecznie uszczupli mi budżet na dopieszczanie auta. Dzięki i pozdro
mkr Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 W dniu 17.09.2019 o 08:15, tajmus napisał: Panowie czy ten model kranzle https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-kranzle-1050-ts-130-bar-mosiezna-8274122249?item=8274122249 to jest ta stara wersja gdzie występował problem z przycinającym zaworem? Tak. W dniu 20.09.2019 o 15:31, largo napisał: Standardowy użytek domowy (2 auta osobowe , kostka, elewacja, ogrodzenie, mycie narzędzi) i pod 230V. Chciałem kupić coś porządnego, żeby od razu była dożywotnio i żeby to "dożywotnio" nie oznaczało za 3 lata zaraz po końcu gwarancji Ta Boscha zainteresowała mnie ze względu na duży przepływ wody (650 l) i rzekomą jakość wykonania ("professional"), ale jak wiadomo - papier zniesie wszystko, więc byłem ciekaw opinii jak to działa w praktyce. Kranzle 1050 niby ok,ale daleko do serwisu, a jakiekolwiek dodatki są dosyć drogie. Niby poprawili przycinający się zawór, i modele po 2017(?) już nie powinny mieć tego problemu, ale wiadomo czy się nie trafi jakiejś sztuki odkurzonej z magazynu? Nilfisk P160 też mógłby być problem z dostępem do serwisu i części po gwarancji. K7 odrzuciłem ze względu na alu pompę (w sklepach nie widziałem już starych modeli z mosiężną), natomiast porządny HD przekracza budżet. Tak więc jak widać niby wybór jest duży, ale każda myjka ma plusy i minusy (a patrząc opinie w internecie na temat konkretnego modelu to niekiedy są skrajne), a wydając ~2300 zł na myjkę raczej mało kto chciały taką kasę wtopić w ładnie przedstawionego bubla. Eksploatacja Kranzle serii 1050 jest tania, tak samo jak akcesoria do niej. Wyboru dokonałbym pomiędzy Kranzle a Nilfiskiem.
tajmus Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 3 godziny temu, mkr napisał: Tak. Eksploatacja Kranzle serii 1050 jest tania, tak samo jak akcesoria do niej. Wyboru dokonałbym pomiędzy Kranzle a Nilfiskiem. Ktory Nilfisk?
largo Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2019 @Rafał_RW finanlnie zakupiłem kranzle 1050 TST, bo dłuższy przewód w oplocie, bęben na wąż itd. Niestety mnie wyszło ~2,3 kPLN + 150 PLN na PA. Jeżeli chcesz się zmieścić w 2kPLN i nie zależy Ci na powyższych to możesz spróbować kranzle 1050 TS. Jeszcze na pianownicę będzie Przy Nilfisk-u P160 trzeba jeszcze wziąć pod uwagę przepływ wody, bo są 2 różne (570 i 650 litrów). @Gerry Niektórzy w zbliżonej cenie podawali myjki Lavora (Tormenta 28 albo Vertigo 28) - możesz zerknąć dla porównania.
jedrek1980 Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 Szukam myjki do użytku prywatnego tylko do mycia auta dwa razy w miesiącu.Chcialbym też pianownice. Ktoś używa takiego sprzętu i czy można do tego dobrać lepszą pianownice? https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-nilfisk-c-125-7-aluminiowa-pompa-7205663507
Lukasek13 Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 W dniu 25.09.2019 o 01:25, Gerry napisał: Witam, stoję przed dylematem kupna pierwszej myjki cisnieniowej. Planowalem wydać na to 1000 zl, ale ze wole kupować raz a dobrze upatrzylem sobie Stihla R130 Plus za 1300 zl. I mam takie pytanie czy używał ktoś z zacnego grona tej myjki? Może sie ktoś podzielić jak sie sprawuje? Chce także dokupić do niej pianownice PA. A może ktoś doradzi tej cenie cos lepszego? Przeczytałem ten wątek jak zresztą i wiele innych dokładnie, ale naprawdę ciężko sie zdecydować tym bardziej ze bedzie to moja pierwsza myjka. Za sugestie typu "po co Ci taka, kup X za 400" po dziękuje. Zależy mi na solidnej i trwałej myjce, która bedzie służyła mi do mycia max 3 razy w tygodniu, a nie chce kupować za chwile lepszej, ponieważ na przyszłe lato będzie juz mała osobka która skutecznie uszczupli mi budżet na dopieszczanie auta. Dzięki i pozdro Witam Używam tej myjki (re130) od prawie roku. W porównaniu do K5 to przepaść,sąsiad ma i był zdziwiony że jest aż tak duża różnica szczególnie w jakości wykonania, wężu, pistolecie no i przede wszystkim w ciężarze. Stihl jest ok. 10 kg cięższy. Jeśli chodzi o parametry to obie myjki są porównywalne pod względem ciśnienia. Jedyna rzecz jaka mnie w niej denerwowała to za długa lanca,ale rozwiązałem to za 45 zł dokupując krótką dysze. W zestawie jest też pianownica daje radę ale nie jest to PA z pełną regulacją. Ogólnie polecam używam jej kilka razy w tygodniu. PS. Warto dopłacić do wersji plus aby zwijać wygodnie węża na bęben.
Gerry Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 2 godziny temu, Lukasek13 napisał: Witam Używam tej myjki (re130) od prawie roku. W porównaniu do K5 to przepaść,sąsiad ma i był zdziwiony że jest aż tak duża różnica szczególnie w jakości wykonania, wężu, pistolecie no i przede wszystkim w ciężarze. Stihl jest ok. 10 kg cięższy. Jeśli chodzi o parametry to obie myjki są porównywalne pod względem ciśnienia. Jedyna rzecz jaka mnie w niej denerwowała to za długa lanca,ale rozwiązałem to za 45 zł dokupując krótką dysze. W zestawie jest też pianownica daje radę ale nie jest to PA z pełną regulacją. Ogólnie polecam używam jej kilka razy w tygodniu. PS. Warto dopłacić do wersji plus aby zwijać wygodnie węża na bęben. Zakupilem 3 tygodnie temu ta myjke w wersji plus. I faktycznie dosyc ciężka, ale nie jest to jakas wada bo fajnie stabilnie stoi, lanca rzeczywiście troche za długa, a pianownice PA zamówilem w ten sam dzien a możesz podrzuvic jakiś link do tej krótszej dyszy?
Lukasek13 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Nie powiedziałem że jej ciężar to wada ,wręcz przeciwnie skoro jest ok.10 kg cięższa to wyobraź sobie z czego K5 jest zrobiona? Poniżej link do końcówki lancy trzeba podać model myjki aby dobrali dyszę: https://allegro.pl/oferta/mini-lanca-dysza-krotka-do-myjki-nilfisk-stihl-re-7937525660?utm_medium=app_share&utm_source=facebook A jak sprawuje się PA w stosunku do tej gratisowej z zestawu?
Gerry Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Godzinę temu, Lukasek13 napisał: Nie powiedziałem że jej ciężar to wada ,wręcz przeciwnie skoro jest ok.10 kg cięższa to wyobraź sobie z czego K5 jest zrobiona? Poniżej link do końcówki lancy trzeba podać model myjki aby dobrali dyszę: https://allegro.pl/oferta/mini-lanca-dysza-krotka-do-myjki-nilfisk-stihl-re-7937525660?utm_medium=app_share&utm_source=facebook A jak sprawuje się PA w stosunku do tej gratisowej z zestawu? O dziękuje bardzo niebo a ziemia powiedzialbym. Zresztą nawet facet przy zakupie w salonie Stihla szczerze przyznał ze on nie nazwalby tego pianownica uzuzywam AB Magifoam a wychodziło z tej stihlowskiej takie nie za geste mleko. Nie mam za dużego doświadczenia bo wczesniej uzywalem ADBL Yeti z ręczna pianownica Epoca, ale warto wydać te pieniądze zeby kupić PA
xadamx Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 7 godzin temu, Lukasek13 napisał: Poniżej link do końcówki lancy trzeba podać model myjki aby dobrali dyszę: https://allegro.pl/oferta/mini-lanca-dysza-krotka-do-myjki-nilfisk-stihl-re-7937525660?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Jak miałbym kupić tę końcówkę to wolałbym kupić taki pistolet Sam go kupiłem i powiem, że fabryczna lanca w karcherze k7 to zabawka w porównaniu do tego pistoletu. Po prostu te dysze robią mega robotę.
maybach_exelero Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Witam a ja tak z innej beczki Karcher k4 compact czy oprócz chemii dedykowanej przez karchera można wężykiem tym do zasysania chemii z sitkiem podawać chemie innych producentów która by się nadawała do mycia regularnego np. zamiast piany bo raczej piany tym nie pociągnie ? bez obawy o awarie myjki.
mariusz5891 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Koledzy mam taki problem z myjką Nilfisk C120, miał ktoś podobnie? Wcześniej myjka działała bezproblemowo przez 2 lata...
mkr Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 mariusz, po prostu czeka Cię zakup nowego pistoletu. W tej klasie myjek to dość częsta przypadłość i jest raczej nienaprawialny.
zjavix Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 WItam, koledzy poszukuję myjki w kwocie 300-400 zł. Do tego chcę dokupić pianownicę. Wybór padł na greenworks g30 (coś jak greenworks 1500). Na amerykańskich stronach polecają bardziej niż karchera. Pompa alu reszta też spoko. Czy ktoś używał myjek greenworks ? W Polsce raczej mało znane ale podobno bardzo solidne. Pytanie jeszcze czy ktoś używał parkside 110 z lepszą pianownicą ? Za 170 zł teraz w lidlu więc się zastanawiam czy do moich potrzeb akurat ta nie będzie wystarczająca. Widziałem wcześniej w temacie że koledzy mieli problemy z robieniem dobrej piany parksidem 110 z pianownicą ale chyba do końca temat się nie rozstrzygnął czy wina pianownicy czy myjki. W grę nie wchodzi nic innego niż te dwie myjki. Kwestia tego czy parkside 110 daje radę, jeśli tak to biere jego, jeśli nie to greenworks.
Rekomendowane odpowiedzi