MyaS Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 9 godzin temu, Szurszur1 napisał: To nie jest parkside tylko galaxy bez zwijanego węza i 150 czyli pewnie gdzieś 90 bar, wiec wole dołożyć to 100zł do galaxy 180 Uwierz mi że ten bęben do zwijania węża w zasadzie jest zbędny. Gdzieś na innym forum chyba, sporo ludzi na to narzekało i potwierdzało moje słowa. 9 na 10 razy kiedy zwijam myjkę i sprzątam po sobie, to wąż zawijam wokół myjki, bo zawijanie go na bęben jest karkołomnym zadaniem, podczas którego uruchamiają się wszelakiej maści dość mocne słowa Przy najbliższej okazji myślę że nawet odkręcę ten bęben, bo tylko wadzi. Jest za mały, a wąż jest za sztywny. Przy 150 barach podanych przez producenta, będziesz miał 110 roboczego. Teoretycznie zawsze zawyżają o te 25% Czyli przy Galaxy 180 powinieneś uzyskać między 130, a 140 bar.
Szurszur1 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 13 godzin temu, MyaS napisał: Uwierz mi że ten bęben do zwijania węża w zasadzie jest zbędny. Gdzieś na innym forum chyba, sporo ludzi na to narzekało i potwierdzało moje słowa. 9 na 10 razy kiedy zwijam myjkę i sprzątam po sobie, to wąż zawijam wokół myjki, bo zawijanie go na bęben jest karkołomnym zadaniem, podczas którego uruchamiają się wszelakiej maści dość mocne słowa Przy najbliższej okazji myślę że nawet odkręcę ten bęben, bo tylko wadzi. Jest za mały, a wąż jest za sztywny. Przy 150 barach podanych przez producenta, będziesz miał 110 roboczego. Teoretycznie zawsze zawyżają o te 25% Czyli przy Galaxy 180 powinieneś uzyskać między 130, a 140 bar. galaxy ma 120 o nie, serio ten bęben nic nie warta? ciężko faktycznie owinąć na nim wąż potwierdza reszta ? też tego nie używacie, jak to jest To nie jest tak ze jak myjemy to rozwijamy ile nam potrzeba a potem skrecic, bez wyciągania weza z bębna?
Jaku Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 co sądzicie o niej? silnik elektryczny to dobry wybór? https://allegro.pl/oferta/mocna-myjka-cisnieniowa-lavor-r180-2500w-turbo-xxl-7827875826?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OWJjYjJhOTEtZDlmYi00OWJhLWFlYjEtNWNiOWJlZTBkMmM5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c1292c8f-ce5d-4b5d-8d07-c4e239326462
Jaku Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz 4
Strus Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Wyszukiwarki kolega raczył użyć ? https://kosmetykaaut.pl/search/?q=lavor 1
mkr Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 7 minut temu, Jaku napisał: jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz Kolego grzeczniej proszę. Na dwóch ostatnich stronach jest mnóstwo informacji na temat tożsamych urządzeń, na forum aż od nich kipi. Nie che się poświęcić pół godziny na czytanie? 1
inmar Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Czy w karcherach też ciężko zawija się wąż na bęben ? Z tego co czytałem okazuje się,że niektóre mają elastyczne węże inne sztywne i jak tu trafić na ten elastyczny ? .Mam najmniejszego Karchera K2,tam jest sztywny wąż i niezbyt to wygodne.Wydaje się,że bęben do zwijania to super sprawa. Mam na oku dwa modele i nie wiem na który się zdecydować,,może ktoś wskaże lepszą propozycję ?. Za Waszą radą pianownicę już mam,techkar,ale przy K2 praktycznie nie działa. https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-karcher-k5-full-pianownica-xxxl-7180208466 https://allegro.pl/oferta/karcher-myjka-cisnieniowa-k5-t-350-aluminiowa-moc-7169588558
powalla Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Zwijacz jest OK ale jeśli wąż niejako z niego wychodzi tzn. jeśli jego podłączenie jest w środku bębna , bo jeśli podłączenie węża ciśnieniowego jest poza zwijaczem/bębnem, to żeby nawinąć wąż na bęben będziesz zmuszony do odpinania go własnie od myjki gdyż inaczej nie da się kręcić bębnem
zainak Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 W dniu 7.03.2019 o 18:32, Szurszur1 napisał: galaxy ma 120 o nie, serio ten bęben nic nie warta? ciężko faktycznie owinąć na nim wąż potwierdza reszta ? też tego nie używacie, jak to jest To nie jest tak ze jak myjemy to rozwijamy ile nam potrzeba a potem skrecic, bez wyciągania weza z bębna? Rozwijasz ile chcesz, nie musisz całości. Pamiętać trzeba że zwijamy wąż po wcześniejszym zrzuceniu ciśnienia z układu. Znam asów co zwijają na ciśnieniu a wąż jest wtedy sztywny jak drut 3 godziny temu, inmar napisał: Czy w karcherach też ciężko zawija się wąż na bęben ? Z tego co czytałem okazuje się,że niektóre mają elastyczne węże inne sztywne i jak tu trafić na ten elastyczny ? .Mam najmniejszego Karchera K2,tam jest sztywny wąż i niezbyt to wygodne.Wydaje się,że bęben do zwijania to super sprawa. Mam na oku dwa modele i nie wiem na który się zdecydować,,może ktoś wskaże lepszą propozycję ?. Za Waszą radą pianownicę już mam,techkar,ale przy K2 praktycznie nie działa. https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-karcher-k5-full-pianownica-xxxl-7180208466 https://allegro.pl/oferta/karcher-myjka-cisnieniowa-k5-t-350-aluminiowa-moc-7169588558 No K2 pianownicy nie pociągnie, za mało podaje wody. Co do K5 to w drugim linku zauważ że myjka nie ma bębna, o ile właśnie Ci chodzi o ten element konieczny w wyposażeniu nowej myjki . Jeśli mówimy o bębnie/zwijaczu na wąż ciśnieniowy to wg mnie jest to zbędny bajer. Po pewnym czasie użytkowania zaczyna przeciekać na złączach no i to powoduje dodatkowy koszt ewentualnej naprawy. Jak wcześniej z kolegów zauważył, że najzwyczajniej w zasadzie wąż owijamy wokół myjki i gitara A i ta myjka z drugiego linka, jak w sumie w opisie zaznaczono że legendarna, to bardzo dobry i popularny sprzęcik .
powalla Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 9 minut temu, zainak napisał: Pamiętać trzeba że zwijamy wąż po wcześniejszym zrzuceniu ciśnienia z układu 11 minut temu, zainak napisał: Znam asów co zwijają na ciśnieniu a wąż jest wtedy sztywny jak drut Jak zwiniesz wąż na bęben jak wąż jest przypięty do myjki? Tego się nie da zrobić!
zainak Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 4 minuty temu, powalla napisał: Jak zwiniesz wąż na bęben jak wąż jest przypięty do myjki? Tego się nie da zrobić! No nie spotkałem Karchera z bębnem gdzie wąż miałby być nakręcony poza nim samym. Chyba że się mylę
mkr Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 A propos bębnów. Może filmik rozjaśni co nieco Przy okazji obszerny test praktyczny lavora 165 bar/250 bar na turbo lancy, sporo osób pyta o myjki tej firmy. 1
zainak Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @mkr NIe no rzeczywiście Takiej lipy w Karcher-ach nie ma . Lavor się nie spisał tym pseudo bębnem ale marketing działa i klientów zachęca.
inmar Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Szukając K5 w opisach są jeszcze oznaczenia T250,T350,co one oznaczają ?
lipabad Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Witam.Posiadam myjkę Vax ma ona osprzęt Lavor i chciałbym wymienić wąż (łączący myjkę z lancą) bo orginalny jest tak sztywny,żę skręca sie i ciężko go odwinąć a jak myję 3 auta na raz to dostaję nerwicy przez to.Możecie mi polecić jakiś,który będzie miękki i odpowiedni do tej myjki? Dzięki z góry z odp
Szurszur1 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 16 godzin temu, zainak napisał: Rozwijasz ile chcesz, nie musisz całości. Pamiętać trzeba że zwijamy wąż po wcześniejszym zrzuceniu ciśnienia z układu. Znam asów co zwijają na ciśnieniu a wąż jest wtedy sztywny jak drut No K2 pianownicy nie pociągnie, za mało podaje wody. Co do K5 to w drugim linku zauważ że myjka nie ma bębna, o ile właśnie Ci chodzi o ten element konieczny w wyposażeniu nowej myjki . Jeśli mówimy o bębnie/zwijaczu na wąż ciśnieniowy to wg mnie jest to zbędny bajer. Po pewnym czasie użytkowania zaczyna przeciekać na złączach no i to powoduje dodatkowy koszt ewentualnej naprawy. Jak wcześniej z kolegów zauważył, że najzwyczajniej w zasadzie wąż owijamy wokół myjki i gitara A i ta myjka z drugiego linka, jak w sumie w opisie zaznaczono że legendarna, to bardzo dobry i popularny sprzęcik . w lavor rozwijasz ile chcesz, ale jest tak że podłączyć można przewód pistoletu i jednoczesnie operować zwijaniem węża, czy trzeba cały ściągnąć żeby pracować?
inmar Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 3 godziny temu, mkr napisał: Model t-racera Kurcze,nie kumam tej odpowiedzi.Za dużo tych K5 i nie mogę się zdecydować. Ps.Przystawka do powierzchni płaskiej.
zainak Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @Szurszur1 Nie ma znaczenia dla samej myjki podczas pracy ile go rozwiniesz. Część może zostać na bębnie.
inmar Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Tu jest film z K4 i pokazują jak się zwija,pewnie w K5 jest identycznie ? https://www.slet.pl/jaka-myjke-cisnieniowa-kupic-do-domu/
mkr Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 W dniu 9.03.2019 o 15:34, Jaku napisał: co sądzicie o niej? silnik elektryczny to dobry wybór? https://allegro.pl/oferta/mocna-myjka-cisnieniowa-lavor-r180-2500w-turbo-xxl-7827875826?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OWJjYjJhOTEtZDlmYi00OWJhLWFlYjEtNWNiOWJlZTBkMmM5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c1292c8f-ce5d-4b5d-8d07-c4e239326462 Kolego albo trollujesz albo podlecz psychę nieco. W odpowiedzi na Twoje zapytanie poradziłem Ci przejrzenie ostatnich dwóch stron- źle. Wkleiłem niezależny test z podobną maszynką-też źle. Będziesz minusował wszystkie moje posty, które znajdziesz na tym forum? Mam to zgłośić do moderatora?
edek86 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 W przyszłym tygodniu w lidlu będzie myjka Parkside za 400zł 1
inmar Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Czy regulacja mocy w myjce ma jakieś przydatne znaczenie przy myciu auta ? Wydaje się,że im mocniejsza tym lepsza i po to kupujemy mocniejsze modele.
Rekomendowane odpowiedzi