wezy Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Mam pytanie. Korektę miałem robioną na wiosnę i lakier ogólnie jest w dobrym stanie ale pod słońce już widać małe swirle. Czy położenie Prima Amigo -> PB Black Hole -> PB Nattys Red zamaskuje je w jakimś stopniu? Na długie trwałości jakoś mi nie zależy, bardziej zalezy mi na wyglądzie.
Grzechu23 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Tak, zamaskuje. Możesz śmiało nakładać.Prima Amigo nie używałem, ale słyszałem że jest w swoim działaniu zbliżony do BH od Poorboya.
kamykmm Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Prima Amigo używałem praktycznie przez całe lato aż do ostatniego mycia auta, jeśli chodzi o maskowanie drobnych rysek, przyciemnienie lakieru to sprawdza się bardzo dobrze, ale bardzo obniża trwałość wosku, latem 4-5tyg i wosk znikał (fakt że był to wosk typowo letni), teraz w sezonie deszczowym po 2,5 tyg praktycznie nie było śladu, ale sam look na duży plus
Eidos71 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Moim zdaniem kanapka z dwóch produktów o praktycznie tym samym działaniu/przeznaczeniu to przerost formy nad treścią. Amigo to politura z właściwościami delikatnie ściernego cleanera, Black Hole podobnie (z tym, że właściwości czyszczące BH opierają się na chemii, a nie składnikach ściernych) - kładąc BH na Amigo usuniesz część wypełniaczy Amigo i uzupełnisz je wypełniaczami z BH. To - wg mnie - taka niepotrzebna robota dla samej roboty. Osobiście zdecydowałbym się na jeden z tych produktów i byłby to Amigo - znam/używam oba te produkty i uważam, że przy zbliżonym optycznym efekcie finalnym ich użycia (subiektywnie twierdzę, że Amigo daje lepszy efekt), Amigo jest trwalszą bazą pod wosk/sealant, niż BH.
Grzechu23 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Ja zrozumiałem to tak że kolega pytał który z nich będzie najlepszy do zamaskowania rysek, a nie czy nałożenie tych 3 na raz będzie ok.Jeśli tak to faktycznie taka kanapka nie ma sensu.
wezy Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Czyli Amigo i na to jakiś wosk naturalny, bo chyba zrezygnuję z PB Natys Red, za duży jak na dwa samochody. Podobno Dodo Juice Purple Haze (tester) też całkiem ciekawy, ale widziałem też sampler Zymola Carbon i nie wiem na co się zdecydować, bo nie wiem jak Zymol będzie leżał na Amigo, a zależy mi jednak na tym zamaskowaniu rys.
Moderator psemo Opublikowano 10 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zymole bardzo dobrze leżą na Prima Amigo.
Fredi88 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Black hole dostał małe baty od Autoglanz supernova przy tak niewielkim nakładzie pracy takie maskowanie rys... Dobry temat jak ktoś lubi okłamywać sam siebie
ghost Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 5 godzin temu, Fredi88 napisał: Black hole dostał małe baty od Autoglanz supernova przy tak niewielkim nakładzie pracy takie maskowanie rys... Dobry temat jak ktoś lubi okłamywać sam siebie Maskowanie niezłe. Ale Autoglanz nie jest dostępny w asortymencie większości polskich sklepów.
RafalB Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Black hole dostał małe baty od Autoglanz supernova przy tak niewielkim nakładzie pracy takie maskowanie rys... Dobry temat jak ktoś lubi okłamywać sam siebie Idealny dla handlarzy autami Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
OsTrY Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 Dobra a teraz takie pytanie. Co sądzicie aby po zrobieniu korekty nałożyć BH przy pomocy DA, dotrzeć MF a na koniec zaaplikować powłokę ceramiczną? Jest sens? Czy już nie kombinować i standardowo korekta-IPA-powłoka?
Eidos71 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2018 15 minut temu, OsTrY napisał: Dobra a teraz takie pytanie. Co sądzicie aby po zrobieniu korekty nałożyć BH przy pomocy DA, dotrzeć MF a na koniec zaaplikować powłokę ceramiczną? Jest sens? Czy już nie kombinować i standardowo korekta-IPA-powłoka? Chyba wiesz, że powłoka tylko na czysty, jałowy lakier - przecież powłoka musi wiązać się z powierzchnią lakieru. BH możesz położyć pod wosk/sealant, ale nie pod powłokę. Poza tym po co, po korekcie, chcesz kłaść na lakier warstwę politury ? Chociaż, jeśli nie szkoda Ci powłoki, możesz spróbować taką kanapkę - na pewno zjedzie Ci ona w przeciągu kilku-kilkunastu tygodni (przy obecnej pogodzie na pewno szybciej).
Staszek1960 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 Moja astra ma sporo swirli ( choć roczna to poprzednik traktował ją na myjni mechanicznej ) . Posiadam już podstawowe materiały , w tym BH . Na masce żony przeprowadziłem próbę ( 10x20 cm) : mycie, glinkowanie , megs UC ręcznie przez około 10 minut , colli 476 . Bez IPA , czyli może ściągnąłem 30-50 % swirli ale wspaniale zamaskowałem . Teraz pytanie ; czy BH zamaskuje tak samo niedoskonałości lakieru? Bo patrząc na filmik : , mój sposób jest o wiele lepszy. Zdaję sobie sprawę że wosk będzie krócej leżał , ale czy różnica w czasie leżenia wosku na karoserii będzie większa po zastosowaniu po UC IPA i BH czy podobna. Jutro przeprowadzę na masce następną próbę : po UC zastosuję IPA , potem PB BH a na koniec colli 476s . Porównam co więcej oszukuje.......
lukasz_byd Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Mi woski na bh słabo trzymały ale look był nieziemski
Staszek1960 Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 5 godzin temu, lukasz_byd napisał: Mi woski na bh słabo trzymały ale look był nieziemski To znaczy ile mniej więcej ? W porównaniu do wersji bez. Połowę czasu jak bez BH !!!
Arkeolowy Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Np. Bez BH 6 miesięcy z BH miesiąc maks
lukasz_byd Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Mi bez BH około 3 miesiące a z BH miesiąc max. Czyli tyle co BH się utrzymalo samo.
Staszek1960 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Czyli nie warta skórka wyprawki jeżeli chodzi o trwałość bo z tego co piszecie to wosk będzie się trzymał na BH miesiąc , dwa. A na UC , bez IPA i BH około 3 . Chociaż ........................ W lato i tak będę kładł wosk raz na miesiąc , góra dwa więc może poświęcę trwałość na korzyść wyglądu ...........
Ryan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2019 odkopie temat , moze sie komus przyda , chociaz tak mnie wciagneło ze tylko jedno zdjecie pacjent A6 C6 czarne uni (Lz9y) z racji tego ze mam do malowania zderzak tył i w sumie cały front , ale to jeszcze nie teraz - a nie mogłem juz patrzec na to auto , to sie wziałem i natarłem black holem IMO wyszlo zajebiscie , tak zajebiscie ze zarzucilem na to fusso zeby chociaz troche to auto w tym stanie przetrwało wiec potestuje ile to wytrzyma i kiedy zjedzie 50/50 po 1 warstwie BH - kladzione dosc grubo 1
Myśliwiec_p Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @Ryan I jak z trwałością Twojej kombinacji po niecałym miesiącu? Nie osłabiły się kropelki na Fusso?
Ryan Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @Myśliwiec_p póki co jest okej , narazie nie widze zeby jakkolwiek osłabiło edit zeby nie byc gołoslownym - z dziś rano 2
kamil598 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 W dniu 28.05.2019 o 20:54, Ryan napisał: @Myśliwiec_p póki co jest okej , narazie nie widze zeby jakkolwiek osłabiło Odkopuje Ile ostatecznie wytrzymała taka kombinacja?
Ryan Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 W dniu 13.11.2019 o 21:48, kamil598 napisał: Odkopuje Ile ostatecznie wytrzymała taka kombinacja? tak około +/- 3 miesiecy
kamil598 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 @Ryan podbijałeś jakimś qd?
Ryan Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 @kamil598 raz mi sie zdarzyło botoxa na to wrzucic ale to juz pod koniec jak widziałem ze powoli znika 1
Rekomendowane odpowiedzi