Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cleaner Duragloss 652 -> IPA -> SRP -> wosk Mothers SynWax ?

Być może się mylę (człowiek całe życie się uczy), ale to już jest chyba przerost formy nad treścią... Chociaż - jeżeli ma się dużo czasu i środków do wykorzystania, można robić jeszcze bogatsze kombinacje... :shock:

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ale że co :mrgreen:

Albo AG SPR albo wosk? Ale syntetyk dłużej poleży na lakierze i jeszcze utrwali (chyba) efekt działania AG SRP niż samo SRP bez wosku.

• Moderator
Opublikowano

8szymon8, samo SRP poleży Ci ze trzy tygodnie.

SRP to słaby podkład pod wosk i nie wydłuży Ci czasu "leżenia". Jeśli szukasz długodystansowego zawodnika to wypróbuj któregoś z wariantów:

- cleaner pod sealant + sealant

- cleaner + IPA + sealant

Opublikowano

Dzięki :good: W takim razie mam jasność.

Najwyżej spróbuję poeksperymentować i jakiś fragment zrobię po mojemu :kox:

Opublikowano
...

Najpierw mycie -> glinki brak (robiłem 2 miesiące temu) -> cleaner Duragloss 652 -> IPA -> SRP -> wosk Mothers SynWax ?

Będzie ok?

...

Po co IPA po cleanerze?Ja bym po DG#652 nakładał wosk.

Opublikowano
...

Najpierw mycie -> glinki brak (robiłem 2 miesiące temu) -> cleaner Duragloss 652 -> IPA -> SRP -> wosk Mothers SynWax ?

Będzie ok?

...

Po co IPA po cleanerze?Ja bym po DG#652 nakładał wosk.

Ja również! :-)

Opublikowano
Lecą wam krople do środka przy otwartej szybie po rain x

Zasada jest taka, że jak otwierasz okno to pada do środka. Jak zamknies to rainx bardzo dobrze je odpycha.

O co kaman ostatnio w tym dziale :dontknow:

• Moderator
Opublikowano
O co kaman ostatnio w tym dziale

Chyba gdzieś w czeluściach internetu jest konkurs - "Kto zada najdziwniejsze, najbardziej irracjonalne pytanie na forum KA."

Widać do wygrania są fajne nagrody, bo niektórzy bardzo mocno się starają :mrgreen:

Opublikowano

rychu, :lol:

Coś czuję, że będziecie mieli Panowie zieloni co robić, tyyyle nagród do rozdania, nieograniczona ilość, do tego dodam, że ładny karminowy kolorek. :song:

Opublikowano
Zróbcie mnie moderatorem, proszę :evil::evil:

Masz mój głos :D

Mój też ;) Chociaż przyznam, że fajnie czasami poczytać takie pytania :mrgreen:

A do rzeczy...

Przeglądając filmiki na YT zauważyłem, że dużo osób szlifuje przednie reflektory przy pomocy maszyny. Czy są jakieś małe krążki typu 3M trizact, które będą nadawały się do szlifowania plastiku? Na filmikach widać, że efekty są bardzo dobre, a cała operacja trwa znacznie krócej niż przy ręcznym szlifowaniu papierami o kilku różnych gradacjach.

Dragon's Breath czy Iron Off??

Opublikowano
Lecą wam krople do środka przy otwartej szybie po rain x ?

A to zależy przy jakim rodzaju deszczu jeździsz. Według klasyka kina

...w Wietnamie było zawsze gdzie iść. I zawsze coś do roboty. Pewnego dnia zaczęło padać i nie przestało przez 4 miesiące. Doświadczyliśmy każdego możliwego rodzaju deszczu. Były małe kapuśniaczki i wielkie ulewy. Deszcz zacinający z boku i taki, co padał jakby z dołu w górę. Kurczę, lało nawet w nocy.
Opublikowano
Witam czy wyczyścić felgi chromowane? mogę myć jakimś produktem SG lub jakąś pastą do chromu

np. produktem do czyszczenia felg chromowanych też takie cuda są na rynku dostępne :)

Opublikowano

Cześć . Posiadam liswy pomalowane w półmacie , czy mogę je traktować woskiem , czy musi być jakiś specjalny ? :)

Opublikowano

Mam zamiar zabezpieczyć autko na zimę.

MEGS UC (ręcznie)------> cleaner PB Pro Polish-----> FK1000P------> BSD po każdym myciu

Czy taka kanapka ma szansę przetrwać zimę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.