alberto Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Jestem pod ogromnym wrażeniem. Można powiedzieć, taka kobieta to skarb!
Justyna Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Można wiedzieć gdzie, jak i ile kosztuje dorobienie takiego kluczyka? sam pilot to 250 zł w ASO, tylko trzeba wiedzieć jaki kupić, bo nie każdy moduł obsługuje a pusty grot z jego obudową to jakieś 30 zł + dorobienie grota według starego kluczyka 25 zł Jestem pod ogromnym wrażeniem. Można powiedzieć, taka kobieta to skarb!
Justyna Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Tolek ostatnio robi kilometry a latka szybko mijają, więc trzeba było wymienić świece, przewody i cewkę zapłonową... No więc jedziemy do serwisu, a w zasadzie pod serwis Nowe części A, że były lekko przykurzone to na szybko QD w akcji Następnie zdejmujemy osłonę silnika, wypinamy listwę wtrysków oraz wypinamy przewody ze świec oraz wykręcamy świece. Tu porównanie nowej i starej świecy wszystkie stare wykręcone Stara cewka zapłonowa jeszcze w aucie, więc według niej wpinamy nowe przewody do nowej cewki Tu już bez cewki Tak wyglądała stara A tu nowa już na miejscu. Przewody do świec jeszcze niepodpięte Wszystko działa, więc można było wrócić do domu, a niedługo wymiana paska klinowego wielorowkowego i napinacza Do następnego. Pozdrawiam
coobah Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Justyna, daj spokój! Jak mogłaś dopuścić do tego, aby ta stara cewka była taka brudna Tego się po Tobie nie spodziewałem!
Justyna Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 coobah, no cóż wszystko się brudzi, a nie będę co chwila myć silnika poza tym i tak była do wymiany to się nią nie przejmowałam Sam silnik i skrzynia też wymaga doczyszczenia i odmalowania, ale to za jakiś czas....
coobah Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 No właśnie chciałem delikatnie zaznaczyć, że ten silnik nie wygląda na silnik Tolka... Aż dziw bierze, że Ciebie to w oczy nie razi A na nową cewkę poszło jakieś zabezpieczenie kwarcowo-ceramiczno-kwantowe czy tylko przetarcie tym różowym szamponem do włosów z jednego ze zdjęć?
Borek Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Justyna, ja podziwiam i doceniam Twoją pasję, ale hmm czy na prawdę wymiana cewki to coś co zasługuje na taki opis i blisko 30 zdjęć? popłynęłaś
Administrator AreK Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Borek, niedługo wymiana pasków ;-)
kamilgt Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mógłbym prosić jeszcze zdjęcie starych świec ale od drugiej strony ? Robiłaś to w ASO Seata?
Moderator rychu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Sam silnik i skrzynia też wymaga doczyszczenia i odmalowania, ale to za jakiś czas.... Czekam z niecierpliwością na relację. Oczywiście mycie i malowanie będzie poprzedzone wymontowaniem z auta
Justyna Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Aż dziw bierze, że Ciebie to w oczy nie razi no właśnie razi, ale na razie są inne priorytety, a silnik na szczęście jest prawie cały zakryty plastikowymi osłonami, więc rzadko tam zaglądam A na nową cewkę poszło jakieś zabezpieczenie kwarcowo-ceramiczno-kwantowe czy tylko przetarcie tym różowym szamponem do włosów z jednego ze zdjęć? to jest QD megsa a poza tym na razie nic, bo i tak będzie potem zabezpieczane razem z całym silnikiem Justyna, ja podziwiam i doceniam Twoją pasję, ale hmm czy na prawdę wymiana cewki to coś co zasługuje na taki opis i blisko 30 zdjęć? popłynęłaś relację wklejałam też na forum STC, więc wkleiłam i tu,, bo to temat ogólnie o aucie i wszystko co go dotyczy. Borek, niedługo wymiana pasków ;-) tak, ale z tego fotek tu nie będzie spokojnie Robiłaś to w ASO Seata? tak w ASO Justyna napisał/a: Sam silnik i skrzynia też wymaga doczyszczenia i odmalowania, ale to za jakiś czas.... Czekam z niecierpliwością na relację. Oczywiście mycie i malowanie będzie poprzedzone wymontowaniem z auta tak cały silnik i osprzęt będzie wyjęty a silnik pewnie rozłożony i wymienione wszystkie uszczelki, sprzęgło w skrzyni itp.
gruby_RS Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 tak cały silnik i osprzęt będzie wyjęty a silnik pewnie.... ...pewnie forum nie jest na to gotowe - tylko bywalcy spotów będą mieli nieco łatwiej Ehhhhh, też bym zmienił jakąś cewkę i świece. Tylko ja mam 5..... przebiję?
Moderator rychu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 tak cały silnik i osprzęt będzie wyjęty a silnik pewnie rozłożony i wymienione wszystkie uszczelki, sprzęgło w skrzyni itp. Ja żartowałem, ale widzę że Ty nie
§Pablo Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 możę jutro relacja z tankowania
Justyna Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 §Pablo, nie podoba się to nie oglądaj. To jest temat o moim aucie i o wszystkim co z nim związane. Inni takie rzeczy wstawiają do "co dziś zrobiłeś.." ja po prostu wstawiam do mojego tematu i tyle. Zdjęcia typowo detailingowe są na 1 i 16 stronie. Pewnie za jakiś czas też takowe się pojawią ze ściągania morki i innych rzeczy, chyba że wszystko umrze śmiercią naturalną, bo jak wiadomo życie się różnie układa i za chwile może się wszystko zmienić o 180 stopni.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Justyna nie denerwuj się temat jest mega dobry,aż żałuję że znam go już na pamieć. Może kup sobie jakieś stare auto i zacznij od nowa proszę
piotto0 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Justyna nie denerwuj się temat jest mega dobry,aż żałuję że znam go już na pamieć. Może kup sobie jakieś stare auto i zacznij od nowa proszę oo właśnie
bgs Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Macie kobietę na forum czynnie uczestniczącą w jegoż życiu... ,dodatkowo posiadającą wiedzę teoretyczną i praktyczną oraz chęci i zapał... Krzych farta ma... Nie "denerwujcie" Justyny... ,kłania się mentalność narodowa... ,uczepić się…
Pan Miyagi Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Justyna, w Twoim wydaniu z przyjemnością oglądam nawet smarowanie cewki siuwaksem A tak serio to faktycznie temat o Tolku więc wolnoć Tolku w soim domku.
Moderator krd Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Krzych farta ma... Do kazdego nieznajomego Krzysztofa mowisz Krzychu?
Rekomendowane odpowiedzi