ghost Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 33 minuty temu, DaV napisał: Szybkie pytanko, na jakie powłoki zwrócić uwagę jeśli szukam duuużej trwałość? Póki co mam na oku Max Protect UNC-R i chyba na to się zdecyduje. tevo s60 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 @DaV UNCr bardzo dobry wybór. Na aucie żony juz 1.5 roku bez uszczerbku. Dodam że nie używałem żadnego qd w tym czasie. Dwa razy myte ADBL shampo pro. Jak już o powlokach mowa. Używał ktoś wipe outa od RRC? Cenowo wychodzi fajnie ale czy jest choć tego warty? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 @ghost a to się da gdzieś kupić? Widzę tylko wersje 10ml ale wolał bym 30ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 34 minuty temu, grabek246 napisał: Używał ktoświpe outa od RRC? Cenowo wychodzi fajnie ale czy jest choć tego warty? Ja używam i jak najbardziej spoko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 26 minut temu, DaV napisał: @ghost a to się da gdzieś kupić? Widzę tylko wersje 10ml ale wolał bym 30ml Pytaj @Tevopoland są partnerami forum gdzie nabyć. Kiedyś było w ofercie mx nowicki, i chyba tu https://www.quickdetailer.pl/index.php?route=product/search&search=S60 Teoretycznie trwałość do 60 miesięcy wg producenta. Cyfry w nazwie sugerują trwałość S06 - półroczny top coat S36 - do 3 lat uniwersalna powłoka S60 - do 5 lat, najtwardsza ich powłoka bazowa Tu masz plakat s60. (Tylko nie patrz na jednostkę twardości MOHS, powaliło im się i nie odróżnili od skali ołówkowej) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Dzięki po raz kolejny za fachową odpowiedź. Uderzę z tym do nich. S36 też brzmi nieźle ale mam ochotę na większe wyzwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Tevopoland Opublikowano 18 Lipca 2019 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Witajcie na naszej stronie z zakładce partnerzy są wymienione sklepy gdzie można kupić produkty Tevo https://www.tevocreations.com.pl/partnerzy Gdybyście potrzebowali więcej informacji proszę piszcie, sorki że dopiero teraz odpisuje ale byliśmy na urlopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 @Tevopoland Na waszej stronie jest błąd w linku do kosmetyki samochodowe sklep.pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Testowałem CarPro Cquartz Lite. Aplikacja banalnie prosta, zaaplikuj, wytrzyj i zapomnij. Nie ma potrzeby czekania można od razu wycierać. Nie robią się zadne mazy, produkt ładnie się rozprowadza i dociera. Specjalnie używałem niskiej jakości mikrofibr o niskiej gramaturze. W sumie to polecam cquartz lite bo potrafi wybaczyć dużo błędów. Z minusów to butelka, otwór wylotowy jest zdecydowanie za duży, po zdjęciu plomby trzeba uważać aby butelka się nie przewróciła bo nakrętka nie zapewnia szczelności. W dodatku leje za mocno i często po palcach. Ja po skończonej pracy zawinałem nakrętkę od wewnątrz folią stretch bo inaczej na 100% dostawać się będzie tam sporo powietrza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Tevopoland Opublikowano 20 Lipca 2019 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 W dniu 19.07.2019 o 21:13, devilsky napisał: @Tevopoland Na waszej stronie jest błąd w linku do kosmetyki samochodowe sklep.pl Dzięki w tygodniu poprawimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Mam na aucie FX Protect Glass Coating, czy warto wrzucać coś poza lub zamiast Top Coata od FXa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisAGC Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Witam. Potrzebuję krótkiej porady. Mianowicie:Na autach mam położonego Gyeon Can Coat. Od czasu do czasu doraźnie, np gdzieś w drodze lub na jakimś zlocie chciałbym przetrzeć lakier jakimś QD po bezdotyku. Nie chcę sztucznie przedłużać żywotności powłoki, nie chce oszukiwać samego siebie, dlatego całego auta tym QD smarować nie zamierzam, ale jednak od czasu do czasu gdzieś trzeba coś przetrzeć.Pytanie:Jaki QD byłby zalecany w moim przypadku? Jakiś dedyk do powłok kwarcowych? Zwykły QD jak do wosków? Mam sporo też Gyeon Cure. Może być tak wspomagać się tym Curem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 @CrisAGC Cure będzie tu w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 @CrisAGC Będę sprawdzał działanie CarPro Ech2O 1:15 na mojej powłoce FX Protec Vision. Może własnie Ech2O byłby QDekiem do takich powłok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Cc water gold ? Hmm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPZ Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 @CrisAGC każdy poleci to co posiada, a że ja akurat mam tester Tevo QD Black Strong to polecam Tenzi powłokę Quartz Coat zaleca wspomagać Tenzi Quartz Spray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Każdy producent powłoki będzie zalecał własny QD (o ile taki posiada w ofercie). Generalnie każdy QD z dodatkiem SiO2 będzie dobry, a najlepszy chyba właśnie wskazany przez @david2888 delikatny roztwór Ech2O, bo jak sam napisałeś 4 godziny temu, CrisAGC napisał: Nie chcę sztucznie przedłużać żywotności powłoki, nie chce oszukiwać samego siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Uwaga uwaga Tak jak mówiłem, tak zrobiłem. Na aucie leży FX Protec Vision C-12 Testowy panel - Tylna klapa. 50/50 lewa strona bez niczego, prawa strona CarPro Ech2O 1:15. P. S. Sory za jakość zdjęć ale już zmrok mnei dopadł. A teraz jestem bezdotykowym myjowcem i kitram się z wiadrami na wieczór. Dla czystej ciekawości sprawdzimy czy jakoś ten QDek wpłynie na powloke Vision. Po aplikacji strona prawa napewno przybrała na śliskość. Jutro spisze stan licznika i uzupełnię ten post. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zastanawiam się nad powłoką do białego lakieru Volvo? Co będzie najlepsze z poniższych?Aqua 9hTevo S36Fx Glasscoating s4hWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Kładłem różne powłoki na białe lakiery i ... różnic wizualnych nie zauważyłem, ot taki kolor nie jest wizualnie wdzięcznym polem do popisu looku , za to w życiu codziennym to czarnym aucie wręcz wybawienie od waterspotów i kurzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki_m Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Tevo S36 polecam. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 No tak, efektowny to ten kolor nie jestŁapanie kurzu i domywanie też mają na podobnym poziomie? Mogę S36 przykryć TopCoatem od FXa? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Witam, jeden z partnerów przyslal mi taka wersje powloki Kisho Si-901. Moje pytanie brzmi, czy to oryginalny produkt? Powiedziano mi, że taka wersje przysłał producent, choc sam takiej nie widziałem, zawsze miałem z czerwoną naklejka. Będę wdzięczny za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Część Idzie sezon, FX Glass coating na mojej Maździe umarł, kilka paneli jest do poprawki, wpadnie lekki one step. Zastanawiam się nad nową powłoka, dość mocno myślę nad Tevo S36, chyba że coś innego możecie polecić? FX dał fajną szklistość i przyciemnienie, fajnie byłoby to zachować, taką głębię i szklistość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Tevo s36 daje mniejsze szkiełko niż glass ale ma lepsze hydro. Zależy tez w jakiej cenie chcesz powłokę. Trzeba tez pamiętać że zarówno glass Fx i Tevo s36 są banalne w aplikacji a to spory plus. A może FX Glass coating a na to fx vision coating to super kanapka ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi