ghost Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Moim skromnym zdaniem położenie wosku na powlokę na pewno wiele nie da, na pewno przyczyni się do poprawy nastroju posiadacza samochodu. Niestety mylisz się kolego, nie poprawi nastroju, wręcz przeciwnie, wosk na powłoki nie pomaga a szkodzi powłoce i lakierowi. Większosć powłok kwarcowych i podobnych wchodzi w reakcję z poduktami naftowymi. Efekt reakcji to degradacja powłoki oraz często paradoksalnie lakieru. A z założenia mamy chronić. Wiele firm oprócz okresu utwardzania dla powłok daje w notatkę żeby nie nakładać wosku. Żeby nie być gołosłownym np. w tym dokumencie dla linii produktowej soft99 jest tabelka składu każdego wosku, w większości są pochodne nafty. Tu też jest i sama wzmianka dotycząca uszkodzenia lakieru: If the car has a professional quartz coating on the surface, wax may damage the paint źródło: http://soft99.pl/Soft99ProductsCatalogue2016.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubix9417 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Witam, nie mogę zdecydować się na powłokę, ogółem autko było całe malowane w wrześniu, nie tyle zależy mi na błysku czy hydrofobowosci a o zabezpieczeniu przed rysowaniem. Czy ktoś mógłbyś coś polecić ? Myślalem nad Gtechniq C1... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ktos stosowal produkt od Dodo FUTURE ARMOUR ? Na jednym z zagranicznych forum cieszy sie ogromnym powodzeniem,to niby cos miedzy powloka a sealentem,trzyma do 4 miesiecy,aplikacja prosta jak QD i mozna uzyc jako jedyne zabezpieczenie lub nalozyc na inne zabezpieczenie powloka lub wosk,u nas prawie nie znany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atik Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Czy ktoś nakładał powłokę ceramiczną K2 GRAVON? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw525tds2 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam zastanawiam się na położeniu na lakier spray sealant jakieś opinie porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]bmw525tds2[/ref] - poczytaj: viewforum.php?f=223 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw525tds2 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 wiem ale interesuje mnie dwa nanolex spray sealant lub postaff cc water gold spray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 MirekGTS - hmmm, na lakier niepozbawiony defektów, nie aplikowałbym powłoki, troszkę szkoda towaru, lepiej pójść w jakiś fajny wosk jest ich masa, dobre przygotowanie przed woskiem i będziesz zadowolony Ja wiem czy szkoda. Zależy jak bardzo cenisz bezobsluvosc auta,według mnie to największa zaleta powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jaka powloka na folie (nie matowa). Folia nie ma zadnej membrany samoczyszczacej itp. Budzet bez ograniczen ale powloka musi byc dostepna dla szarego kowalskiego Czy moze kazda powloke mozna aplikowac na folie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luuki19 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czy ktoś nakładał powłokę ceramiczną K2 GRAVON? Stosunkowo mało popularna powłoka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2 Auto jak nowe Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Czy ktoś nakładał powłokę ceramiczną K2 GRAVON? Stosunkowo mało popularna powłoka.. Od niedawna można zobaczyć test naszej powłoki na SWAGTV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luuki19 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Oglądałem w powlokach najważniejsze to testu dlugodystansowe a tych brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek1 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A co myślicie o TAC system 70% Quartz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nie mam zrobionej polerki wiec zamiast Tac system 70% używam moonlighta tej samej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć, mam nadzieję, że mi doradzicie. Muszę zabezpieczyć nowe auto (grafitowe Audi) i nie wiem na jaką powłokę się zdecydować. Najważniejsza jest łatwość aplikacji i wytrzymałość - co polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jeżeli ma być łatwo to Geyon Mohs , jeżeli wytrzymałe do UNC-r . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autoskop.pl Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Czy ktoś nakładał powłokę ceramiczną K2 GRAVON? Pierwszy raz nakładałem powłokę w zeszłoroczne wakacje na swoje auto, oprócz tego na kilka innych aut. Jeżeli masz pytania dot. K2 Gravon pisz śmiało. Dodane po 55 sekundach: Czy ktoś nakładał powłokę ceramiczną K2 GRAVON? Pierwszy raz nakładałem powłokę w zeszłoroczne wakacje na swoje auto ( czyli grubo przed wprowadzenie do oficjalnej sprzedaży), oprócz tego na kilka innych aut. Jeżeli masz pytania dot. K2 Gravon pisz śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luuki19 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Prosimy o szczera opinie. Jak z odpychaniem wody - mycie auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Sorry ale K2 kojarzy mi się z jakąś tandeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 [ref]luuki19[/ref], z tego co zapowiadała, będą następne filmy dotyczące trwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jeżeli ma być łatwo to Geyon Mohs , jeżeli wytrzymałe do UNC-r . A to mohs nie jest wytrzymaly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witam mam na oku 3 powłoki : Gtechnic c1 Tac system quartz shine Liquid elements eco shield Ktòrą z nich byście polecili ewentualnie coś innego co poleży chociaż rok z odpowiednim dbaniem i konserwacją . Przebieg niewielki między 5-10 tyś rocznie. Będzie to moja 1 powłoka i chciałbym aby była stosunkowo łatwa w aplikacji i uniwersalna (lakier,szyby,plastiki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elucidate Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Help, lakier metalizowany Candy Red, która Waszym zdaniem powinna byc lepsza. Przebieg do 20k rocznie. Jakie są róznice? Natryskowa, wielowarstwowa, trzyskładnikowa powłoka ceramiczna 9H++ OptiCoat Professional+GlossCoat czy Modesta BCxx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Znajomy nałożył powłokę ceramiczna 4nano rock i pod światło widać u niego drobne rysy , czy tak powinno być ? Czy może źle przygotowany lakier ? Mówiono ze miał dobrze utrzymany lakier i robili mała korektę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex450 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Help, lakier metalizowany Candy Red, która Waszym zdaniem powinna byc lepsza. Przebieg do 20k rocznie. Jakie są róznice? Natryskowa, wielowarstwowa, trzyskładnikowa powłoka ceramiczna 9H++ OptiCoat Professional+GlossCoat czy Modesta BCxx? Modesta BC do wyboru wg sił portfela , moim zdaniem Z brzegu opisy wersji tu na przykład - https://www.pielegnacjaaut.pl/uslugi,modesta.html tu też coś znajdzie się z inform - https://www.facebook.com/ModestaPolska/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi