przemas22 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Posiadam także obie i struktura wydaje się bardzo podobna. Mi jednak pracuje się lepiej Megsa gdyż Temchem jest płaska, a Megsa jest wyższa jak by zklejona z dwuch. Przez co lepiej dopasowauje się do powierzchni. Prałem obie gabki 3 razy i narazie obie przetrwały bez problemu
MetalMagnes Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Evo, jeśli chodzi o strukturę aplikatorów piankowych Megs i Temachem to praktycznie to samo, jedyna różnica jest w grubości;-) Natomiast jeśli chodzi o aplikatory z mikrofibry, to najbardziej delikatne (w dotyku) są: Megs Even Coat, biały Temachem z gumką i bawełniany Temachem. Następnie niebieski Temachem i żóty CarPlan (oba są bardzo podobne). Ale to moja opinia. Tak naprawdę wszystko wyjdzie w pracy i praniu;-) Łukasz, dzięki Teraz w ofercie Temachem pojawił się biały z kieszonką. I wolałbym go zamiast tego dużego niebieskiego. Ten niebieski jest jak ,,buła". Ale może znajdzie zastosowanie do dużych powierzchni. Tylko pewnie chłonie bardzo dużo środka. Z drugiej strony Even Coat Megsa też do ułomków nie należy;-) Wszystko tak naprawdę wyjdzie w użytkowaniu;-) I jeszcze porównanie grubości. Kolejność taka jak poprzednio (punkty 1-7). I zdjęcia struktury: Piankowy Megs Piankowy Temachem Megs Even Coat Bawełniany Temachem Niebieski Temachem Żółty CarPlan Biały Temachem z gumką
kabul Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Moim zdaniem Even Coat jest idealnym aplikatorem mikrofibrowym - bardzo go lubię. Z piankowych oprócz meg'sa mam jeszcze Optimum (też zrobiony z dwóch gąbek z powietrzem pomiędzy) oraz Duragloss Mf/Pianka ale jeszcze nie testowałem. Muszę sobie zakupić jeszcze Zaino Bawełniany.
Artur Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 A do czego używacie padów bawełnianych?
MetalMagnes Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 A do czego używacie padów bawełnianych?Mają takie samo zastosowanie jak aplikatory z mikrofibry. Kwestia wyboru;-)
kuflik Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 A do czego używacie padów bawełnianych? Do cleanerów:)
Gość Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 SRP lepiej nakładać gąbką czy aplikatorem mikrofirowym?
Artur Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 A do czego używacie padów bawełnianych? Do cleanerów:) A czy są w tym zastosowaniu lepsze niż te z MF?
Administrator CleanerFreak Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 A do czego używacie padów bawełnianych? Do cleanerów:) A czy są w tym zastosowaniu lepsze niż te z MF? Tak
Artur Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Czy przeznaczenie aplikatorów można podzielić tak jak poniżej? cleanery - bawełna odżywki, np. BH - MF woski - pianka szyby - MF plastiki (wewn. i zewn.) - MF benzyna ekstrakcyjna - MF IPA - MF opony - gąbka (specjalny do opon)
kuflik Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 szyby - MF plastiki (wewn. i zewn.) - MF Ja plastiki robię pianką, jakoś tak mi wygodnie:) Dodatkowo szyby, jeśli są w miarę czyste to po prostu pryskam NXT i przecieram MF, jeśli są brudne to pryskam, czyszczę padem piankowym i dopiero MF.
Łukasz Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Czy przeznaczenie aplikatorów można podzielić tak jak poniżej? Można też tak cleanery - bawełna odżywki, np. BH - MF / pianka woski - pianka / niektóre dłońmi szyby - MF / pianka aczkolwiek do szyb to wystarczy ręcznik z mikrofibry plastiki (wewn. i zewn.) - MF / pianka benzyna ekstrakcyjna - MF IPA - MF opony - gąbka (specjalny do opon)
Artur Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 a jaki aplikator do: - sealantów - quick detailerów
kuflik Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 - sealantów -tak samo jak wosk- quick detailerów bez aplikatora, tylko mf
julian Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 - sealantów -tak samo jak wosk to zależy, czasem lepsze są specyficzne z mikrofibry
Moderator rychu Opublikowano 1 Czerwca 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Właśnie dostałem żółty aplikator MEGUIARS i zauważyłem że strona z napisem ma troszkę inną strukturę niż bez napisu czego na zdjęciach w internecie nie widać Czy to ma jakieś znaczenie którą stroną się nakłada? Ta bez napisu wygląda na mniej chłonną. Kupiłem tyko próbkę wosku i dlatego pytam bo mi jej szkoda na testy
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ma taką samą strukturę - po pierwszym jego czyszczeniu/praniu/myciu będzie to samo
Moderator rychu Opublikowano 1 Czerwca 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Dzięki za cynk
Gość Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Pytanko?Ktory aplikator żółty Meg'sa czy aplikator CG bardziej pasują do Megs #16
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Września 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 ARTUR F, Bez różnicy jakiej firmy kupisz ważne żeby był gąbkowy (oby nie Cutting), z mikrofibry albo bawełny także nałożysz wosk ale warstwa będzie grubsza, a przy tym wosku cienka warstwa to podstawa żeby praca była przyjemna
kamkru Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 A środki typu SRP/WD/BH lepiej rozprowadzają i rozpracowywują sie przy użyciu aplikatora z pianki czy mikrofibry?
Gość Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Bez różnicy jakiej firmy kupisz ważne żeby był gąbkowy (oby nie Cutting), z mikrofibry albo bawełny także nałożysz wosk ale warstwa będzie grubsza, a przy tym wosku cienka warstwa to podstawa żeby praca była przyjemnaDzieki.Ale chodzilo mi ktory pasuje średnica do puchy?
turzol Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Bez różnicy jakiej firmy kupisz ważne żeby był gąbkowy (oby nie Cutting), z mikrofibry albo bawełny także nałożysz wosk ale warstwa będzie grubsza, a przy tym wosku cienka warstwa to podstawa żeby praca była przyjemnaDzieki.Ale chodzilo mi ktory pasuje średnica do puchy? CG WAP jest idealnie spasowany do puchy Megsa #16 i moim zdaniem dużo wygodniejszy w użyciu niż aplikator żółty Meguiars
Rekomendowane odpowiedzi