D@ViD Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 @psemo widziałem ostatnio na youtube kolesia "krolblasku" czy jakos tak heheh nakładał własnie płatkiem kosmetycznym jakiś wosk w mleczu od Tenzi
Pepiko Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie no płatkiem to za cienki jestem
Fredi88 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Ja nakładam zawsze "słoneczkiem". Padami z MF ogólnie nie przepadam pracować. Możesz jeszcze spróbować ADBL soft interior pad. Też jest spoko
dawid.md Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 Ja polecam Swissvax Wax Pad. bardzo fajnie sie nim pracuje
Peter92 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 A co sądzicie o aplikatorze Flexipads 2 stronny aplikator?
Gozdziu23 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 W dniu 31.03.2017 o 21:59, Fredi88 napisał: [ref=#ff3366].r.[/ref], wybór mam... kupię megsa albo jakieś inne jak będę przelotem w PL W każdym razie dzięki za opinię. Do opon akurat kształt mi nie pasuje. Wolę coś w kształcie kostki. Szczerze? bardzo sobie chwale te sonaxowe aplikatory, zobacz tylko który rodzaj, gdyż sa aplikatory z około 2015 roku gdzie nie było na nich wybitego loga sonax i te sa słabszej jakości, ale dalej moim zdaniem przewyższają one megs'a, nie wiem, ja przy wosku duzego nacisku nie na aplikator nie wywieram, aby cos sie odkształcało albo było w nich nie wygodne, no i są pełne w środku, a nie puste No i są drugie te aktualne z połowy 2017 gdzie mają wybite logo sonax i te są już bardziej czerwone oraz grubsze EDIT: łooo panie ale odkop coś źle kliknąłem w posta i przerzuciło mi na stare strony, a myślalem że to aktualne 12 godzin temu, Peter92 napisał: A co sądzicie o aplikatorze Flexipads 2 stronny aplikator? Jeden do cleanera drugi do wosku fajna opcja W dniu 7.11.2017 o 11:10, david2888 napisał: @psemo widziałem ostatnio na youtube kolesia "krolblasku" czy jakos tak heheh nakładał własnie płatkiem kosmetycznym jakiś wosk w mleczu od Tenzi Pewnie ceramic wax i pomyslał że trzeba aplikowac jak powłoke
Fredi88 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 7 godzin temu, Gozdziu23 napisał: EDIT: łooo panie ale odkop coś źle kliknąłem w posta i przerzuciło mi na stare strony, a myślalem że to aktualne No trochę... jak się pewnie domyślasz kupiłem już kilka od tamtego czasu mimo wszystko dzięki. Spróbuję tych sonaxowych też przy okazji.
Gozdziu23 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 2 godziny temu, Fredi88 napisał: No trochę... jak się pewnie domyślasz kupiłem już kilka od tamtego czasu mimo wszystko dzięki. Spróbuję tych sonaxowych też przy okazji. Polecam tez zrobić zakup tych https://pl.aliexpress.com/item/Marki-10-Paczka-Lucullan-Ultra-Dzie-a-Rafinowany-Piana-Aplikator-Auto-Care-Narz-dzia-G-bka/32834932129.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1KxYCz Są dobrej jakości, takie jak ten sonax 1generacji, pełne w srodku, nie robią się takie płaskie i cienkie po kilku użytkowaniu, nic się nie dzieje po praniu, nie oddają barwnika w pralce. Picuś glancuś i pizdeczka 3 godziny temu, Peter92 napisał: do cleanera twardszą stroną? http://autonablask.pl/produkt/flexipads-tri-color-aplikator-3-kolory-twardszy-od-germana/ Mówisz o czymś takim ? Twardzą cleaner i wszystkie mleczka, pasty polerskie Miękką woski i płyny zabezpieczające :)
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 15 minut temu, Gozdziu23 napisał: Polecam tez zrobić zakup tych Biere nawet fajne 1
Kozaa Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 A czy ktoś używa do nakładania wosków aplikatorów piankowych zamiast gąbkowych, np. od SG? Tak samo bezpieczne jak gąbki?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Lutego 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Dla mnie mistrz tylko cena ok 15zł nie jest mega kusząca 1
Master kecav Opublikowano 12 Lutego 2018 Master Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 3 godziny temu, Kozaa napisał: A czy ktoś używa do nakładania wosków aplikatorów piankowych zamiast gąbkowych, np. od SG? Tak samo bezpieczne jak gąbki? Nie bardzo wiem co dla Ciebie jest pianką, a co gąbką . SG, wg. mojej wiedzy ma dwa aplikatory i oba to gąbki, z tym, że ten zielony jest chyba trochę twardszy (tak wnioskuję bo osobiście go nie mam). Zapewne oba spełniają swoją rolę i nie sądzę aby któryś miały by być jakoś niebezpieczny dla lakieru. Używam różnych aplikatorów o różnej twardości i wszystkie są (jak to ująłeś) bezpieczne 1
Fredi88 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 1 godzinę temu, e36ace napisał: Dla mnie mistrz Rzeczywiście super. Gdzie jest dostępny? Żółtki jeszcze tego nie sklonowały?
Kozaa Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 @kecav Zastanawiałem się czy jest różnica między pianką a gąbką mimo różnych nazw dlatego dla pewności zapytałem. Dzięki za odpowiedź!
ghost Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Tu masz przykładowo kilka aplikatorów: Soft99, K2, Chemical Guys Pro Durafoam, Liquid Elements, Flexipads, Bilt Hamber. Kwestia osobistych preferencji. 1
Gozdziu23 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Dla mnie soft rysuje lakier te delikatne i te takie srednie.
D@ViD Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 a co sądzicie o aplikatorach K2 ??? Czy lepiej coś innego kupić do smacowania ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Fajne aplikatorki to ufo badz flexipads
ghost Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 2 godziny temu, david2888 napisał: a co sądzicie o aplikatorach K2 ??? Czy lepiej coś innego kupić do smacowania ? Za 2zł sztuka na pewno nic lepszego w PL nie kupisz. Nie są szorstkie jak najtańsze chińskie. K2 są jakby z 2 płatów zgrzanych ze sobą i puste w środku. Jeżeli budżet uciska to swoje zrobią ale... Jeżeli masz kilka pln więcej. To Liquid Elements za 6zł możesz brać śmiało. Pianka jest jednolita, bardziej zbita i grubsza, aplikator jest zdecydowanie stabilniejszy. Bdb stosunek jakości do ceny. Bilt Hamber bardzo dobry aplikator do wosków łatwo nakładających się, tych śliskich lub oleistych. Np. SV, BH, Blackfire. Cena około 12pln. Chemical Guys Pro Durafoam, duży i stabilny, pewnie się trzyma, pianka zbita a jednocześnie miękka. Minusem jest cena około 20pln.
D@ViD Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 kupiłem sobie jesienią takie aplikator, ale jeszcze nie uzywałem co sądzicie ? http://autonablask.pl/produkt/royal-pads-hand-applicator-wax/
Fredi88 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 25 minut temu, ghost napisał: Liquid Elements Mam je również i też polecam. Warto dołożyć te kilka zł
kursien Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 @david2888 Jednak mam inny i nie mogę go polecić jest mały miękki i źle mi się nim nakłada woski http://autonablask.pl/produkt/shiny-garage-green-devil-appliactor-miekki/ Dla mnie najlepszy jest UFO z tych co mam
D@ViD Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 niby dla SG wykonała to firma Royal Pads ale ciekawe czy się różnią przekonam się na wiosnę ja woskowałem do tej pory auta aplikatorem "słoneczko" - cieńki - niskobudżetowy. Na początku mi to było obojętne, ale za którymś autem stwierdziłem ze mało wygodne to jest.
Grzechu23 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 13 godzin temu, Gozdziu23 napisał: Dla mnie soft rysuje lakier te delikatne i te takie srednie. No właśnie dostałem na święta pod choinkę pierwszy wosk z softt99 Kiwami, otwieram puszke a tam ten ich aplikator. Biorę do ręki i kurde mówie co on taki twardy i szorstki. Jak tym woskować auto Nie miałem jeszcze okazji nim nakładać wosku, ale nie wiem czy po korekcie na początku sezonu nie użyje czegoś innego. Może właśnie polecanego jak Liquid Elements
Rekomendowane odpowiedzi