Bartek1985 Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2022 Vikan Rim Cleaner Large testował może już ktoś
PawelRDM Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2022 Mała Daytona jest mała. A duża wchodzi pod zacisk bez problemu nawet w 17” bajka jest ta szczotka
Pimps Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2022 Od 2013 roku używam dużej EZ czerwonej i małej i tutaj duża praktycznie wiele się wizualnie nie zmieniła no i robi robotę cały czas dobrze. Mała czerwona wygląda już marnie ale od roku wcale z niej nie korzystam bo mam inne felgi i tutaj nie jest mi potrzebna. Ale też rok temu zakupiłem taki sam zestaw czyli dużą i małą w kolorze niebieskim i dokupiłem jeszcze niebieską bo tylko taka występuje tę do mycia nadkoli o nazwie GO EZ. Mała leży nie używana ale duża niebieska na chwilę obecną czyli od roku cały czas w rotacji gdyż jakoś mi się nią lepiej pracuje od czerwonej. Jest to różnica niewielka ale jednak jest i dla mnie jest na plus. Mam jeszcze Wheel Woolies Kit i tutaj ta największa szczota mało wygodna i bardzo ciężka jak nabierze wody i rzadko z niej korzystałem a gdzieś zaczęła się wysnuwać z niej już ta nić z której jest zrobione. Z małych nie korzystam bo za bardzo nie ma gdzie i tutaj w przypadku grila wolę pędzelek choć czasami tą najmniejszą z zestawu używam, ale to czasami. Konkludując moim zdaniem szczotki Daytona/EZ to mistrzostwa jeżeli chodzi o pracę i jej efekt i o jakość wykonania. Mimo ich nie za niskiej ceny kupujemy raz i mam narzędzie na lata. 3
janekbossko Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 Właśnie przyszła mi EZ duża. Rozpakowana i…wyglada tragicznie. Wiem że sporo z Was ma ją, wiec pytanie czy to wróci do swojej pierwotnej postaci czy reklamować… Szczotka za 150 zł
Mumins Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 @janekbossko norma w tych szczotkach. Musiałbyś zobaczyć jaki naleśnik mi przyszedł zamiast Daytony ;) Polej ciepłą wodą, poudawaj chwilę księdza świecącego jajka i będzie idealna.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 3 1
penkus5 Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 @janekbossko Namocz ją i odwieś do wysuszenia, wszystko wróci do normy 1 1
Pimps Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 @janekbosskoTak jak Koledzy wcześniej napisali, można wsadzić do wiadra z ciepłą wodą na 10-15 minut, potem pobawić się w kropidło i tak odwiesić aby nie dotykała ściany i się super rozłoży. 1
Mumins Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 Do dzisiaj pamiętam jaką awanturę chciałem chłopakom z Shining Car zrobić po odpakowaniu przesyłki, ale szybko mnie sprowadzili na ziemię trochę szkoda, że producent nie pakuje jej w taki twardy plastik jak robią to inne firmy, ale chociaż jest z korzyścią dla planety 1
Maciej WTN Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 Szukam małej szczotki do felg, mam Ez, ale nie zawsze miesci się miedzy zacisk a felge. Co polecicie?
janekbossko Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2022 Masz mniejsza i większa EZ?
Maciej WTN Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 17 godzin temu, janekbossko napisał: Masz mniejsza i większa EZ? Tak.
Moderator Domel Opublikowano 9 Września 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 20:09, Bartek1985 napisał: Vikan Rim Cleaner Large testował może już ktoś Dziś ją macałem w GlossFactory: 4
kazyPL Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @Domel Bardziej miękka od EZ Detail Brush czy mi się tylko tak wydaje? To jest nylonowe włosie?
Moderator Streat Opublikowano 11 Października 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 W dniu 4.10.2022 o 13:25, kazyPL napisał: @Domel Bardziej miękka od EZ Detail Brush czy mi się tylko tak wydaje? To jest nylonowe włosie? Jest miększa bo ma znacznie mniej włosie do tego trzeba czesciej nabierac szamponu/produktu od ez bo ma mniej włosia ale ogolnie bardzo fajna szczotka mam i uzywam poki co i jestem z niej zadowolony
kazyPL Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 @Streat Właśnie myślę czy brać tego Vikana, czy dopłacić do EZ Detail. Obecnie używam wheel woolies, ale mam te same felgi co Ty, JR28 i mnie już szlag czasem trafia przy ich myciu.
Moderator Streat Opublikowano 12 Października 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 jest podobna ale lepiej sie myje EZ/daytona jednak vikan mocno nie odstaje 1
gprzesniak Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 Prawda , Vikan robi zacne akcesoria. Mam ich szczotkę i co prawda kończy swój żywot, ale działałem ją naprawdę przez kilka lat. Patrząc na to jak wygląda stosunek ceny do jakości to Vikan wypada w tej kwestii fantastycznie.
rudi0018 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 @gprzesniak @Streat @kazyPL O tym Vikanie mówicie? 12484536013
Moderator Streat Opublikowano 12 Października 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 @rudi0018 tak
rudi0018 Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 @Streat A od K2 szczotka jest sporo gorsza od wyżej wymienionych? Bo wymiarami jest podoba do Vikana.
alexander.p Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 @Streat A od K2 szczotka jest sporo gorsza od wyżej wymienionych? Bo wymiarami jest podoba do Vikana. Z tej K2, po dwóch myciach zrobił mi się wycior! Kosztowała naście zł, A mogłem dobry 4pak kupić Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka
Moderator Streat Opublikowano 12 Października 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 1 godzinę temu, alexander.p napisał: Z tej K2, po dwóch myciach zrobił mi się wycior! 2x ogólnie K2 jakościowa mega słaba, podobna co nie oznacza że taka sama. Osobiście jakbym miał wybrać między K2 a vikan to zdecydowanie vikan. Czy vikan jest 2x gorszy od daytony pewnie nie a cena mocno zachęca osbiscie używam aktualnie vikan i nie zauważyłem oznak zużycia a parę razy już nią myłem
Przem@S Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 Pytanie do znafców Nie mam możliwości w swoim super wielkim mieście obejrzenia/sprawdzenia odpowiedniej szczotki do felg , więc liczę na pomoc Którą zaproponujecie do mycia tego wzoru felgi?
krzygaj Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 @Przem@S do wnętrza to daytona, a na zewnątrz, to ja bym atakował pędzelkiem work stuff albino (te białe) Niestety nie podpowiem Ci czy daytona zwykła czy mini - ja u siebie mam zwykłą, z mini nie miałem styczności
MikeLBN Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 @Przem@S Od wewnątrz https://www.moje-auto.pl/produkty/moje-auto-detailer-szczotka-do-mycia-felg-wheel-woolies/ i do frontów https://k2.com.pl/produkty/k2-szczotka-do-mycia-recznego 1
Rekomendowane odpowiedzi