Kuka Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2023 @Domel Raczej rysy od szczotki odpadają, będzie trzeba raz na jakiś czas się bardziej postarać Jakieś konkretne rękawice do mycia felg i ten tajemniczy wheel wollies? Z rękawic fx protect Shaggy mini wash mitt i work stuff hurricane znalazłem. Wheel wollies masz na myśli Booski Car Care Woolies Wheel Brushes czy jeszcze coś innego? Akurat tego booskiego wygoglowalem szukając Twoje hasło. Jest jeszcze Work Stuff Squally Wheel Brush jeśli dobrze kombinuję. Jeśli będzie trzeba wezmę rękawice i szczotkę, żeby zrobić to porządnie.
Moderator Domel Opublikowano 15 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2023 19 godzin temu, Kuka napisał(a): Jakieś konkretne rękawice do mycia felg Kwestia dobrania: 19 godzin temu, Kuka napisał(a): wheel wollies? Przerobiłem ich dużo i jest to trochę ciężki temat - dobrać sobie pod felge. Zajrzyj do lokalnego sklepu detailerskiego lepiej, żeby sobie przymierzyć 1
maciuspala Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Podpowiedźcie .... Felgi jak gruz to piana, iron, kwas 1:10 i raczej schodzi.... Felgi średni gruz piana, iron powinno zejść Felgi zadbane a budne używam Bilberry z Valet Pro lub Cleantle Wheel&Tire ale to raczej produkty o neutralnym pH Skoro środek do czyszczenia gumy i opon jest mocno zasadowy, środek do felg też mocno zasadowy to czemu to są inne produkty? Czy zawierają one jakieś inne dodatki czy po prostu producenci tym samym sobie produkty mnożą?
AndrewZS Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Mnożą, choć pewnie może się zdarzyć, że jakieś tam różnice w dodatkach między produktami są, ale substancje czynne takie same. Wspomniany Celantle ma Wheel & Tyre Cleaner, czyli kompleksowo myjesz całe koło. Akurat korzystam i jestem zadowolony. Równie dobrze można myć APC. 1
DasNiko Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Podejrzewam, że zostanę za to zjedzony, ale używam Rotona Pro - nie mam jakichś delikatnych felg, zacząłem niedawno przygodę z detailingiem, no i nie mam u siebie powłoki ochronnej - powiem Wam, że ten Roton miło mnie zaskoczył. To jest jedyny produkt chemiczny z K2, którego używam (no, jeszcze Alaska, ale to do odmrażania szyb ). Rotona wypracowuję pędzelkiem, potem spłukuję, jeśli nie zszedł cały brud, to powtarzam proces. Po pierwszym myciu auta po zakupie już widziałem wielką różnicę i widziałem, że dawno nie były myte - póki co na plus. Generalnie nie wpierdzielam się od razu w najdroższe kosmetyki, tylko zaczynam od średniej półki - to jest jak z butami do biegania. Po co mi buty za krocie, skoro dopiero zaczynam biegać? Tak jak buty, chemia za mnie auta nie umyje, trzeba umieć wykorzystać potencjał. 2
SerowyCheetos Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca @DasNiko Mam nadzieję że używasz tego rotona tylko sporadycznie? Jeśli nie to zmień nawyk i do bieżącego czyszczenia felg używaj na przykład skoncentrowanego excede ultimate wheel cleaner lub innego tego typu środka 2
Marcin Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Stosował ktos z Was ten produkt - Prostaff Tire & Wheel Cleaner Spray CC Water Gold 700 ml ? to jakas zasada bo racze nie kwas ?
grechut Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja Właśnie skończył mi się Excede UWC. Coś równie dobrego i bezpiecznego możecie polecić?
imola33 Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja @grechut Koch GS budżetowo albo na bogato BH Surfex. Autofoam/Touchless też się nadadzą 2
dpniemczyk Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja @grechut ja mam Exceede, Clenatle Tire&Wheel, znajdzie się też Kiurlab do felg, ale ostatnio też spróbowałem Moje Auto Detailer X-Neon Pro i też fajnie myje. Na bez dotyku jednym produktem ogarniesz wszystko . 1
Putkowski07 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Opublikowano 19 Maja Polecam Fresso wheeel Cleaner miło się nim pracuje. Sam się nie bujam najczęściej wjeżdżam kwasem by przyspieszyć ale do zakurzonych fresso fajny zapach umila
Marcin Opublikowano 24 Maja Zgłoś Opublikowano 24 Maja W dniu 16.05.2024 o 13:37, dpniemczyk napisał(a): @grechut ja mam Exceede, Clenatle Tire&Wheel, znajdzie się też Kiurlab do felg, ale ostatnio też spróbowałem Moje Auto Detailer X-Neon Pro i też fajnie myje. Na bez dotyku jednym produktem ogarniesz wszystko . I jak oceniasz ten Moje Auto ? dobry profukt ? on jest tak jak Exceede to regularnego stosowania ?
dpniemczyk Opublikowano 24 Maja Zgłoś Opublikowano 24 Maja @Marcin jak dla mnie dobry produkt, na bezdotyku ogarnie i felgi i opony. Ale fakt ani felgi ani opony zapuszczone nie są. Do bieżącego stosowania jak najbardziej dobry produkt. 1
Marcin Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja 13 godzin temu, dpniemczyk napisał(a): @Marcin jak dla mnie dobry produkt, na bezdotyku ogarnie i felgi i opony. Ale fakt ani felgi ani opony zapuszczone nie są. Do bieżącego stosowania jak najbardziej dobry produkt. Kupiłem, użyłem, super myje nawet bez dodatkowego pedzelkowania itp, spryskać , odczekać a potem duże ciśnienie z lancy. I te spojrzenia innych na myjni, ze kola zielone
Moderator Domel Opublikowano 6 Czerwca Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca Zachęcony dalej: Pojechałem sprawdzić sobie czy da się użyć tego sonaxa na mokro Juz nie musicie sprawdzać Zdecydowanie produkt nie do tego celu Nie ma piany totalnie, za bardzo to to nie czysci Bo po osuszenia dmuchawą zostałe białe naloty jak po typowym APC na oponie, ale felgi domył z kurzu i wzmocnił hydro na oponie Nie mniej jednak lepei robi robote na "cucho" z mikrofibra niz na mokro https://streamable.com/ylurkp 3
Rekomendowane odpowiedzi