paperson Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 @MichałES jest to kwas o pH 2, więc raczej od czasu do czasu na szczury. Do regukarnego mycia lepiej kup ExCede UWC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałES Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 @paperson mam UWC, zastanawiałem się czy np. jak ściągnę letnie felgi czy takim kwasem po całym sezonie je nie potraktować bo czasem widzę ,że UWC jakby nie domywało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 CleanTech Clean Wheel czy nadaje się do regularnego mycia felg ??Ja UWC od excede zdradziłem dla właśnie Clean Wheel'a. 1:20 wystarcza do regularnego mycia.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 @MichałES w takim wypadku jak najbardziej tak Przy częstszym stosowaniu rozrabiałbym go tak jak pisze @Adaszek96, choć dla mnie kwasy nie mają codziennego zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Października 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 27 minut temu, MichałES napisał: CleanTech Clean Wheel czy nadaje się do regularnego mycia felg ?? @cleantechco doradził mi 1:20 i tak testuje. I w tej kombinacji do mycia regularnego sprawdza mi sie bez problemu (link) Myśle, że w kombinacji 1:30 a nawet 1:40 będzie jak UWC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałES Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Mnie ostatnio strasznie wkurza wychodzaca rdza i co z tego ze umyje felgi jak zaraz ta rdza pojawia się na ramionach felg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 @MichałES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Testuję, sprawdzam sobie dalej różne wheel cleanery. Dziś zrobiłem miksturę ADBL APC PRO 25 ml na 500ml opakowanie mini shakera. Zapach mocny, intensywny umila pracę, domywanie tylko lekko zabrudzonych felg - tygodniowy osad drogowy bez problemu schodzi już przy oprysku. Więc APC do takiego typu zabrudzeń - jak najbardziej ok. Zobaczymy jak da sobie radę przy mocniejszym filtrze. Ktoś juz sprawdzał ? Porównywał do Exceede, ValetPro, SG EF etc etc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendrek1975 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Kupiłem ExceDe Ultimate Wheel CleanermExceDe Ultimate Wheel Cleaner rozrabiam 1:30 i żadnej śmierdzącej tugi już nie chcą widzieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 @jendrek1975 zgadzam się Ew raz na miesiąc czy dłuższy okres psikanac jakimś ironem i tyle Zero smrodu a przyjemność z mycia felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 7 minut temu, Gesiu_15 napisał: Zero smrodu a przyjemność z mycia felg Znam tylko dwa deirony które nie śmierdzą. MP Concept BLEEDING RIM Temachem Iron Out Ten drugi jeszcze nie testowałem na felgach ale zapach ma bardzo przyjemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 7 godzin temu, Domel napisał: MP Concept BLEEDING RIM Temachem Iron Out Plus Angelwax Revelation - nie śmierdzi, a wręcz pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Iron x LS, Soft 99 ITWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 18 godzin temu, Domel napisał: Znam tylko dwa deirony które nie śmierdzą. MP Concept BLEEDING RIM Temachem Iron Out Ten drugi jeszcze nie testowałem na felgach ale zapach ma bardzo przyjemny 11 godzin temu, Eidos71 napisał: Plus Angelwax Revelation - nie śmierdzi, a wręcz pachnie Panowie, Cartec - pachnie jagódkami 53 minuty temu, Adaszek96 napisał: Iron x LS, Soft 99 IT Soft99 wali. Serio tak ciężko jest napisać pełne nazwy produktów? Jak się tutaj dopiero zarejestrowałem i widziałem te wszystkie "BM", "IT", "MD" i inne "IQD", to mi ręce opadały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Z butelki owszem, podczas aplikacji nie śmierdzi.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam. Chciałbym zakupić produkt do regularnego mycia felg aluminiowych i po przeczytaniu kilkudziesięciu ostatnich stron tego tematu zwrócił uwagę na mnie ExceDe Ultimate Wheel Cleaner. Jakie ma on pH? czy jest bezpieczny do regularnego mycia felg w stężeniu 1:20-1:30? Czy jest bezpieczny dla twardego wosku na felgach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Producent podaje 1:4 nawet. Ja korzystam z 1:10 regularnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy jest bezpieczny dla twardego wosku na felgach? Jest bezpieczny. Bierz śmiało. Przelewam już drugi litr w stężeniu przeważnie 1:10 / 1:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Jeszcze myślałem na tenzi en-jee ale z tego co wyczytałem jest mocno zasadowy. Jeśli mielibyście wybierać między exede a tenzi to bez porównania exede? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Jeszcze myślałem na tenzi en-jee ale z tego co wyczytałem jest mocno zasadowy. Jeśli mielibyście wybierać między exede a tenzi to bez porównania exede? TakWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 1 godzinę temu, rudi0018 napisał: Jakie ma on pH? nudzi mi się, więc proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 No tak jak to jest, jest bezpieczny dla wosku czy nie? Po teście widać, że mocna zasada i bądź tu mądry, a chce bezpiecznego produktu do regularnego mycia felg a jak wiemy mocne zasady i mocne kwasy nie są bezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rudi0018 , jak widać będzie podgryzać, osobiście latam na 1:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czysty wlałeś na papierek czy rozrobiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @maciek-drummer , przecież na filmiku napisane jest 1:10, czysty ma ph12-13, 1:10 ph10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi