Donik Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Będą, ale jeśli się boisz to spróbuj na początek od wewnętrznej strony felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vezyrek Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil199333 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Moje felgi po umyciu szamponem wyglądają tak. Czy dało by rade jakoś je ogarnąć ? http://imageshack.com/a/img924/73/AIJEMW.jpg http://imageshack.com/a/img923/6349/xNCyS8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Przede wszystkim porządnie wymyć. Tam jest ciągle pełno metalicznego syfu i pewnie tyle samo smoły/asfaltu. Później wypolerować do połysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 felgi zniszczone ale do odratowania poczytaj trochę forum a na pewno sie dowiesz jak to ogarnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 [ref=#ff3366]kamil199333[/ref], trzeba je po prostu umyć Preparat na smołę (Tar & Glue remover), preparat do zanieczyszczeń metalicznych (deironizer) i musi puścić. Jak to nie pomoże to zostaje ci jeszcze jakiś kwasowy preparat do felg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil199333 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Właśnie te felgi tak wyglądaja bo kiedyś kolega kupił chyba k2 roton i sie zniszczyly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zaraz po rotonie tak wyglądały? Na pewno nie... po prostu nazbierały nowego syfu i są niedomyte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Kupiłem ostatnio rotona bo szukałem zastępcy tugi.Ładnie domył felgi i nic im nie dolega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Panowie czym najlepiej umyć felgi które są w białym plastidipie, nie chciałbym zbyt uszkodzić foli agresywną chemią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 [ref]druhh[/ref], na pewno nie tar&glue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertix Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 ADBL Vampire Liquid Deironizer nic nie zrobił plastidipowi który siedzi od 1,5 roku na przednim zderzaku, więc od siebie mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Polecam rotona, tani i daje rade. Mam na felgach małe czarne kropki, jak smola ale nafta czy środek tar and glue nie daje rady. Czym to zmyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike87 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Od czasu do czasu w moim wypadku wygląda to tak: Psikam APC od ADBL felgę, ruszę pędzelkiem zakamarki, zmywam a później pianuje i szczotką od felg. Wszystko ładnie schodzi pod mocnym strumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 [ref]druhh[/ref], na pewno nie tar&glue Haha, to na pewno Mam rotona ale boje się że zabarwi ogolnie do mycia felg jest ok, ale na dipie nie próbowałem jeszcze, a wole coś sprawdzonego kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Próbowałeś punktowo na wacik właśnie Tar&Glue i dotrzeć? Osobiście kupiłem na takie coś Nielsena T&G ale jeszcze nie było czasu wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Trafiłem na podróbę jakąś ? https://zapodaj.net/7c84d187d0102.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @StreamHD nie działa link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 StreamHD, chyba błąd w druku bo widziałem to już w 2-3 sklepach. Sam środek dawał radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Do mnie dzisiaj przyszedł ADBL Vampire Liquid. Nie miałem wcześniej styczności z tym produktem, więc zobaczymy jak sie sprawdzi na nawoskowanych felgach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolomanolo Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Do mnie dzisiaj przyszedł ADBL Vampire Liquid. Nie miałem wcześniej styczności z tym produktem, więc zobaczymy jak sie sprawdzi na nawoskowanych felgach. U mnie całkiem fajnie odetkał fusso na felgach. Byłem pewien, że po zimie już tam nic nie ma, a tu psik psik, płukanko i kropelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarecky24 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ostatnio kupiłem sobie na próbę Aluchrom od K2, środek z marketu za chyba 8 zł. Wyczyściłem tym felgi i nawet jestem zadowolony z efektów jak za tę cenę. Fajnie usunął zabrudzenia i przy okazji nabłyszczył. Wiadomo, cudów nie ma, ale jeśli ktoś szuka budżetowego środka to polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logic Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Witam serdecznie Do tej pory do mycia felg na bezdotyku używałem rozrobionego 1:5 dimera. Zarówno ja jak i znajomi którzy też go używają bardzo sobie chwaliliśmy to rozwiązanie (środek tani jak barszcz, bardzo skuteczny, do cotygodniowego opłukania według mnie w zupełności wystarcza) felgi czyste (może od razu sprostuję: czyste tzn. po wyjechaniu z bezdotyku felgi wyglądają czysto). Mimo długiego już stosowania (stosuję go już ze 2 lata) nie zaobserwowałem jakichkolwiek skutków ubocznych (zarówno na felgach w lakierze fabrycznym jak i po renowacji i malowaniu proszkowym). Teraz do jednego z aut kupiłem takie felgi (Tomason TN12): Front ramion jest chyba polerowany? (czy też inaczej się to nazywa, poprawcie mnie jeśli się mylę) Mogę je również potraktować dimerem (pH 14)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insemin Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Polecam kupić środek z Shiny Garage super się nim czyści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dnia 29.06.2017 o 11:56, Grzechu23 napisał: Do mnie dzisiaj przyszedł ADBL Vampire Liquid. Nie miałem wcześniej styczności z tym produktem, więc zobaczymy jak sie sprawdzi na nawoskowanych felgach. Sprawdza się dobrze zarówno na nawoskowanych jak i niezabezpieczonych felgach, tylko zapach mnie dobijał. No i wciągająca butelka. Przerzuciłem się na Tugę i IronX Lemon Scent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi