inka26 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 dzięki na pewno wypróbuję, a gdzie mogę to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 inka26, wybacz , ale odpowiedź już dostałaś jak na tacy , na forum jest wielu partnerów . Przed rozpoczęciem przygody z forum zalećam poświęcenie min 1 h na zapoznanie się z podstawami forum ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inka26 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 jak bedę miała chwilkę to sie zapoznam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekJO Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam Panowie mam takie pytanie- co polecicie do mycia felg takiego co tygodniowego, tylko ze szukam preparatu który przede wszystkim będzie można spłukać bez problemu wodą pod niskim ciśnieniem z węza lub opryskiwacza??? W instrukcji większości produktów pisze żeby spłukiwać pod ciśnieniem Z działu testy widze ze Mainz Oblivion daje rade i zastanawia mnie też zielona Tuga. Czy macie jakieś inne propozycję??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wszystkie produkty można spłukiwać wodą bez ciśnienia, byleby jakaś końcówka zraszająca była (a'la prysznic) żebyś się nie zamęczył Ciśnienie po prostu bardzo ułatwia sprawę. Tuga zielona do cotygodniowego mycia da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekJO Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 No właśnie staram się być ostrożny po tym jak Pink APC od SG za pierwszym razem spłukałem obficie z opryskiwacza i zostawiło na oponie spore plamy i odbarwienia. Niestety nie zawsze mam dostęp do myjki więc staram się teraz mocno uważać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo33 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Przy Tudze nie masz się czego obawiać nawet jak przyschnie Ja lecę Tugą całość łącznie z oponami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jak sie zastanawiasz TUGA czy Mainz Oblivion to zdecydowanie TUGA. Sama w sobie nie jest za silna ale tak jak pisal krd do co tygodniowego mycia bdb. Mainz Oblivion mam i jest bardzo delikatny moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekJO Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 polo33, Michael MSTP, wielkie dzięki panowie za konkretne odpowiedzi Kolejne wątpliwości rozwiązane i brniemy w wciągające hobby dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Osobiście mam felgi w polerce i srebrnym rotorze, i myje wyłącznie SG EF wheel cleaner, jak na cotygodniowe, lub częstsze mycie daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 A ja mam szybkie pytanie. Posiadam taką felgę Mycie Tuga a czy ją zabezpieczyć. Występuje lakier jak i goła felga. Jakieś porady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 21 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 prenrzyk, to srebrne z tego co wiem to nie jest goły lakier, a psiknięty bezbarwnym. Traktujesz tą felgę jak każdą inną normalną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Hmm.. bo zastanawiałem się bo w miejscu srebrnym są jak by rowki. Kolega z forum @pawelkoralus pokazywał rapida i tam takie felgi: Traktować tak samo ? Mam zamiar taki wosk ogólnie kupić ? Mothers California Gold Pure Carnauba Wax–Step 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Co tydzien myje takie koło na skodzie superb normalnie pianą, i chemią mocno aktywną kwasową, nic sie nie dzieje, to nie jest gołe aluminium. Nie sprawdzałem tego mothersa, ale kup sobie lepiej hi temp-a od finish care zawsze dobry i sprawdzony przez większosc forum, czy to na felgi czy na lakier . Albo jak masz kase rób odrazu kwarc na fele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Dzięki Będę działał i eksperymentował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Będę działał i eksperymentował Najlepsza droga, ale jeżeli raz dobrze umyjesz i zabezpieczysz felgi to mycie będziesz mógł ograniczyć do samego szamponu lub ewentualnie płynów neutralnych dla zabezpieczenia. Nie ma sensu traktować felgi co każde mycie kwasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mol666 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 @prenrzyk Mam podobne felgi w Capturze, te rowki to pod lakierem jakby po obróbce pozostały. Można nawet kwasem(z rozsądkiem oczywiście ) po nich jechać i nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Dzięki śliczne Myślę że Tuga spełni swoje zadanie, IronX chyba za mocny na tak nowe felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolsblue Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Używał ktoś tego produktu NERTA ATC 100 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukatoni190 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Nie wiem czy kolega booohal go nie używa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Używam ATC300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukatoni190 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolsblue Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Mocno rozcieńczasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Rozcieńczam tyle ile potrzeba. To najmocniejszy kwas jaki miałem w rękach. Nie używam do bieżącej pielęgnacji. A z dziadami się nie bawię i często nie rozcieńczam bo mi się najzwyczajniej w świecie nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolsblue Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ja moje kupilem w takim stanie i muszę domyć do wiosny. Fele puszczają ale wyszedł w jednym miejscu taki kwiatek.Więc zwolniłem nieco tempo i zamówiłem K2 ROTON. Usunąłem to delikatnie papierem ściernym ale to chyba nie jest najlepszy sposób i myślę o ,,włosach murzyna''. I czym to później zabezpieczyć by jako tako wyglądało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi