Łukasz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 WM nie można za bardzo prać i używać wobec nich mocniejszych środków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Różne mirkofibry mają różne temp. prania. Ja mam firmy 3M, to na metce było napisane, żeby prać w temp. 60C (ale nie wiem czy tam nie było 90C, bo metka została usunięta ). Myślę, że pranie w automacie w temp. 30 stopni (program do prania ręcznego) lub 40 stopni (program do tkanin delikatnych) nie wyrządzi mikrofibrze szkody. Jak mam to używam płyn do prania, jak nie mam to proszek. I płyn do płukania też stosuję. [ Dodano: 4 Styczeń 2010, 11:19 ] Czy używał ktoś tych szmatek do polerowania? Mam na myśli te o rzadkim splocie jasnobeżowe i białe. To samo pytanie odnośnie tego aplikatora z mikrofibry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Krótkie pytanko Dzisiaj odebrałem mojego Boblbee od lakiernika i chciałbym nadać mu większej głębi i blasku, bo póki co jest średnio, mam zamiar nałożyć Colli 476, ale może przydałoby się coś jeszcze ? Nie wiem też czy lakier nie jest jeszcze zbyt miękki ... przetarłem plecak parę razy ręką i zostały mikro ryski Plecak jest z ABS'u jeśli ma ot jakieś znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 daj mu się wysezonować, chodzi o lakier na kilka dób w ciepłym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 daj mu się wysezonować, chodzi o lakier na kilka dób w ciepłym. dokładnie, odczekaj trochę, na miękko nie ma co szaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dzięki, poczekam w takim razie kilka dni ...ale co dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 dalej to proste w czasie jak lakier będzie się utwardzał poczytasz forum i wszystkiego się dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 pLaYmAn, to tylko plecak,który zapewne po 2 wyprawach i tak będzie porysowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Thomas: tylko i aż Powiem ci, że przez 9 lat użytkowania nie wyglądał źle, a teraz po polakierowaniu dosłownie nówka sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Dlatego odczekaj, wysezonuj, a potem delikatnie cleanerem i wosk 2 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy M205 Ultra Finishing Polish a M80 Speed Glaze, który polecacie?? czy #80 to 2 w jednym czyli pasta polerska i politura w jednym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy M205 Ultra Finishing Polish a M80 Speed Glaze, który polecacie?? czy #80 to 2 w jednym czyli pasta polerska i politura w jednym ?? #80 jest w technologii DAT i to taki środek cleaner/polish. M105/205 są to produkty nowe i w nowej technologii SMAT. Wg mnie pracuje się nimi lepiej, dają lepsze i szybsze wykończenie niż seria #8x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 chodzi o te rozpadające się cząsteczki i nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 tak w skrócie:) pamiętaj tylko ze #105 i #205 w Polsce są dostępne tylko w galonowych opakowaniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 chodzi o te rozpadające się cząsteczki i nie?? Tak. pamiętaj tylko ze #105 i #205 w Polsce są dostępne tylko w galonowych opakowaniach Niestety taka prawda. Ja swoje mam w 1L - po dwie każdego z nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Łukasz bardzo chętnie odkupie po jednej sztuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 A może się ktoś wypowiedzieć na temat środka do usuwania rys Nigrin Kratzer Entferner.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 aha czyli wyboru i tak niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Łukasz bardzo chętnie odkupie po jednej sztuce Niestety to zasoby własne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witkacy Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 aha czyli wyboru i tak niema Możesz używać produktów z linii konsumenckiej - UC i SwirlX - one też są w tej nowej technologii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 mam SwirlX ale chciałem coś delikatniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 mam SwirlX ale chciałem coś delikatniejszego W tej chwili Megs nie ma nic delikatniejszego w serii detalicznej. Szkoda, bo IMO swietny byl Body Scrub - cleaner mocniejszy od DC1 ale slabszy od SwirlX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 mam SwirlX ale chciałem coś delikatniejszego Weź ScracthX - jest delikatniejszy. W tej chwili Megs nie ma nic delikatniejszego w serii detalicznej. Szkoda, bo IMO swietny byl Body Scrub - cleaner mocniejszy od DC1 ale slabszy od SwirlX. Od najsilniejszego do najsłabszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 kabul, zauwaz, ze porownanie agresywnosci produktow Megsa jest juz troche nieaktualne. Nie dziwne, bo zostalo przygotowanie ponad rok temu przy okazji wprowadzenie produktow z SMAT. ScratchX nie jest juz dostepny w dystrybucji Megsa ani w US, ani w PL - jest za to dostepny jego mlodszy brat ScratchX2.0, ktory jest silniejszy od SwirlX'a. Ps. M80 powinien byc na rowni z M205 a nie po ScratchX1.0 http://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=28407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 http://www.all4auto.pl/meguiars-scratch ... ?cPath=1_3 Skorzystałem z obrazka z forum. Faktycznie kolega źle to przekształcił - powinno byc na równi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi