Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Różne mirkofibry mają różne temp. prania. Ja mam firmy 3M, to na metce było napisane, żeby prać w temp. 60C (ale nie wiem czy tam nie było 90C, bo metka została usunięta :o ).

Myślę, że pranie w automacie w temp. 30 stopni (program do prania ręcznego) lub 40 stopni (program do tkanin delikatnych) nie wyrządzi mikrofibrze szkody.

Jak mam to używam płyn do prania, jak nie mam to proszek. I płyn do płukania też stosuję.

[ Dodano: 4 Styczeń 2010, 11:19 ]

Czy używał ktoś tych szmatek do polerowania? Mam na myśli te o rzadkim splocie jasnobeżowe i białe.

szmatkil.jpg

To samo pytanie odnośnie tego aplikatora z mikrofibry?

microfibral.jpg

Opublikowano

Krótkie pytanko ;)

Dzisiaj odebrałem mojego Boblbee od lakiernika :-] i chciałbym nadać mu większej głębi i blasku, bo póki co jest średnio, mam zamiar nałożyć Colli 476, ale może przydałoby się coś jeszcze ? Nie wiem też czy lakier nie jest jeszcze zbyt miękki ... przetarłem plecak parę razy ręką i zostały mikro ryski :/ Plecak jest z ABS'u jeśli ma ot jakieś znaczenie.

dscf3051q.jpg

dscf3055.jpg

Opublikowano
daj mu się wysezonować, chodzi o lakier na kilka dób w ciepłym.

dokładnie, odczekaj trochę, na miękko nie ma co szaleć.

Opublikowano

czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy M205 Ultra Finishing Polish a M80 Speed Glaze, który polecacie??

czy #80 to 2 w jednym czyli pasta polerska i politura w jednym ??

Opublikowano
czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy M205 Ultra Finishing Polish a M80 Speed Glaze, który polecacie??

czy #80 to 2 w jednym czyli pasta polerska i politura w jednym ??

#80 jest w technologii DAT i to taki środek cleaner/polish. M105/205 są to produkty nowe i w nowej technologii SMAT. Wg mnie pracuje się nimi lepiej, dają lepsze i szybsze wykończenie niż seria #8x.

Opublikowano
chodzi o te rozpadające się cząsteczki i nie??

Tak.

pamiętaj tylko ze #105 i #205 w Polsce są dostępne tylko w galonowych opakowaniach :/

Niestety taka prawda. Ja swoje mam w 1L - po dwie każdego z nich :-]

Opublikowano
aha czyli wyboru i tak niema :(

Możesz używać produktów z linii konsumenckiej - UC i SwirlX - one też są w tej nowej technologii.

Opublikowano
mam SwirlX ale chciałem coś delikatniejszego
W tej chwili Megs nie ma nic delikatniejszego w serii detalicznej. Szkoda, bo IMO swietny byl Body Scrub - cleaner mocniejszy od DC1 ale slabszy od SwirlX.
Opublikowano
mam SwirlX ale chciałem coś delikatniejszego

Weź ScracthX - jest delikatniejszy.

W tej chwili Megs nie ma nic delikatniejszego w serii detalicznej. Szkoda, bo IMO swietny byl Body Scrub - cleaner mocniejszy od DC1 ale slabszy od SwirlX.

megs_385.jpg

Od najsilniejszego do najsłabszego.

Opublikowano

kabul, zauwaz, ze porownanie agresywnosci produktow Megsa jest juz troche nieaktualne. Nie dziwne, bo zostalo przygotowanie ponad rok temu przy okazji wprowadzenie produktow z SMAT. ScratchX nie jest juz dostepny w dystrybucji Megsa ani w US, ani w PL - jest za to dostepny jego mlodszy brat ScratchX2.0, ktory jest silniejszy od SwirlX'a.

Ps. M80 powinien byc na rowni z M205 a nie po ScratchX1.0

http://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=28407

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.