turzol Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 czy Meguiar's AllSeason Dressing można używać do opon?? Mozna jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Swissvax, Zymol, Dodo, Collinite, Poorboy's, CG itd. to producenci wosków. Czy możecie wymienić innych znanych i cenionych na świecie producentów, którzy są u nas mniej znani i mniej dostępni. Może jakieś konkretne woski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Mniej u nas znane ale chwalone za granicami woski Lusso , Victoria Wax , FinishKare, R222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Turzol dzięki! p.s. może u nas wkrótce się pojawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator CleanerFreak Opublikowano 29 Listopada 2009 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Mniej u nas znane ale chwalone za granicami woskiLusso , Victoria Wax , FinishKare, R222 Aristoclass, Caramba Edel Wachs, Petzoldt´s Premium, Wolfgang Fuzion Estade Wax Special - prawie cała lista wosków i zdjęcia opakowań są TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Dzięki CleanerFreak, może i u nas wkrótce się pojawią i myślę, że z czasem będą pełne asortymenty firm już obecnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 To kogoś od nas studio? Bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Nadaje się taka lampa? Wiadomo do czego. http://www.allegro.pl/item831138140_lam ... yette.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 To zależy. czy światło skupione, czy rozproszone. Bo może się okazać, że na lakierze wyjdzie kilkanaście punktów świetlnych o malutkiej średnicy... wtedy z...... będzie swirsli wydać, każdy osobno.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Obrazek To kogoś od nas studio? Bardzo ładnie. to jest siedziba meguiars w Koninie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 taa to auto goscia z wolfsgruppe i culstyle, to sesja reklamowa megs'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Czy zamiast IPA można zastosować preparat którego skład na 100 g wchodzi 25g etanolu(94%) i 35 g 1-propanolu? Nie zawiera on aldehydów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 co do IPA to można szukać go w sklepach z profesjonalna "chemią" dla fryzjerów jest używany do pielęgnacji włosów jako właśnie środek odtłuszczający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 IPA? Instytut Pomocy Automaniakom? Tak należy ten skrót tłumaczyc? A, już wiem, sorki International Polish Associations Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 A jest coś co można użyć zamiast IPA? i czy po AG SRP warto użyć czegoś przed woskiem czy od razu kłaść i nie martwić się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nOx Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 IPA aplikuje się po polerce aby usunąć pozostałości olejków mineralnych i innych zbędnych składów po polewaniu , gdybyśmy go zaaplikowali na glaze czy czy choćby sealatn jak SRP mógł by naruszyć jego warstwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PN Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Krist, po AG SRP (to przede wszystkim cleaner) kładziesz wosk i nie martwisz się IPA, jak pisał nOx, zeżre Ci AG SRP. Jak już, to IPA przed AG SRP. Po AG SRP a przed woskiem (ale uwaga - NIE sealantem) możesz rozważyć położenie jakiegoś glaze/odżywki (np DC2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SM Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Krótko. Mam zamiar dzisiaj umyć auto. Powiedzcie mi, czy gorąca woda z myjki nie rozpuści wosku lub sealanta? Na aucie mam GC uzupełniane UQW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metys Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 zależy co to znaczy gorąca. Jeśli do ok. 40 stopni to nic nie powinno się stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Krótko. Mam zamiar dzisiaj umyć auto. Powiedzcie mi, czy gorąca woda z myjki nie rozpuści wosku lub sealanta? Na aucie mam GC uzupełniane UQW. Nie, goraca woda z myjki nie zrobi nic złego nałoZonemu wczesniej woskowi. Za to krzywdę moze mu wyrządzić agresywany szampon lub taka też piana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Po AG SRP a przed woskiem (ale uwaga - NIE sealantem) możesz rozważyć położenie jakiegoś glaze/odżywki (np DC2) A czemu to? Pytam bo chciałem w przyszłości sprawdzić kombinację SRP-> DC2-> EX-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PN Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 DC2 (jak i wiele innych odżywek/glaze'ów) ze względu na swój skład może powodować trudności ze związaniem się selantów. Jednym z nielicznych Glazów, o którym czytałem, że "chodzi" pod sealanty to CG Acrylic Shine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCK Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 szybkie pytanie - nie mogę nic znaleźć. Nie mam pianownicy. Chce umyć auto przygotowując pod pełen proces. To co najpierw myje je APC np. Megsa, potem szamponem również np. Megsa (oczywiście na dwia wiadra, rękawicami etc.) - dokładne suszenie i wjeżdżam na glinkowanie ?? APC wymyje wcześniejsze woski i nie uszkodzi lakieru ?? Czy lepiej umyć szamponem a czyszczenie zostawić glince ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 spłucz myjką, umyj koła, potem leć APC, szczególnie starannie domyj jakimś miękkim pędzelkiem plastiki, uszczelki, grill, zawiasy, spłucz, umyj szamponem i rękawicą i bierz się za glinkowanie! większość osób suszy przed glinkowaniem, u mnie jest z tym różnie, jak tak raz nie. aha, żeby doprecyzować: apc opryskaj całe auto np. z opryskiwacza ogrodowego z pompką, jeśli nie masz pianownicy, natomiast użyj go zamiast piany, nie wcieraj go w lakier, tylko zostaw, żeby sam rozpuśił gruby brud, a w tym czasie tym samym APC myj uszczelki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCK Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 julian, a jak długo może zostać APC na lakierze ?? Rozcieńczać go jakoś (ten od Megsa) ?? Dużo go mam pryskać ?? Koła też mogę umyć tym APC ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi