Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemek, pozwolisz że ja odpowiem,

A jaka jest konsystencja? Mleko,czy cialo stale jak np colli 476?

w Polsce dostępna tylko w paście w paście

Wtedy taki cleaner wax paste pomoze zlikwidowac swirlsy,troche nawilzy i zabezpieczy lakier?

bez usuwania swirlsów, cleaner wax bodajże nie ma cząstek ściernych

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
bez usuwania swirlsów, cleaner wax bodajże nie ma cząstek ściernych

Nie wiem jak z cząstkami ściernymi, ale ma właściwości bardzo lekko ścierne.

Opublikowano

Przemek, idealny wosk dla początkujących. Moim zdaniem na nieprzygotowanej powierzchni daje lepszy efekt niż osławione colli476 czy colli 845. na przygotowanej idealnie już co innego, ale też nadąża. Jest też dostępny jako mleczko - zwykle jest dołączana mała próbka do zestawu megsa z białą glinką, QD i mikrofibrą ;)

Opublikowano
Jest też dostępny jako mleczko - zwykle jest dołączana mała próbka do zestawu megsa z białą glinką, QD i mikrofibrą ;)

Ta mała buteleczka spokojnie wystarcza na zrobienie dużego auta ;)

Opublikowano
Ta mała buteleczka spokojnie wystarcza na zrobienie dużego auta ;)

dwóch na spokojnie, a wydaje mi się że na 4 wystarczy

Opublikowano
Czy cleaner wax można używać regularnie co miesiąć bez obawy usunięcia zbyt dużej warstwy lakieru?

Jak mocno nie będziesz wcierał to nie powinno być problemu.

Opublikowano

ja myślę, ze nawet jak mocno będziesz wcierał, to nic się nie stanie. To jest wosk oczyszczający lakier a nie pasta polerska! polerująć najmocniejszą pastą 3M Past Cut+ na najtwardszym padzie naszyną, można usunąć, robiąć to umiejętnie, tylko 3-5 mikronów! Nie ma lęku przed woskiem wobec tego...

Opublikowano

Aha, czyli tak naprawde tym, którzy na początek szukają to można śmiało polecic Cleaner Wax Paste. Budżetowo też w sumie wyjdzie

Opublikowano

Zamiast Cleaner Wax'a mogę polecić też Meg'sowy ColorX. To również wosk typu "all in one", trochę niedoceniany, a naprawdę wart swojej ceny.

Opublikowano

Przez długi czas był dostępny ... nawet całkiem niedawno ... ale właśnie sprawdziłem ofertę polskiego sklepu Meg'sa i widzę, że jedynym "all in one", który mają teraz na stanie jest Cleaner Wax Paste. Niemniej jednak gdyby gdzieś wpadł Wam w ręce ColorX to szczerze polecam.

Opublikowano

Czy woski jak Megs #16 czy Collinite 476s można nakładać maszynowo?

Na tej stronce jest taka informacja odnośnie #16. Ktoś potwierdzi, ktoś stosował?

Opublikowano
Czy woski jak Megs #16 czy Collinite 476s można nakładać maszynowo?

nie widzę sensu nakładania #16 maszyną;/ to się robi tak łatwo, szybko i przyjemnie, że nie ma to najmniejszego sensu:)

• Partner forum
Opublikowano

witkacy,

MEGS'A 16 można nałożyć maszyną DA tylko najpier musisz nabrać wosk na aplikator i z aplikatora na pad polerski. Plus tego jest taki że maszyną można nałożyć naprawdę cienką warstwę a przy tym wosku to jest bardzo ważne, gdyż gruba warstwa jest bardzo ciężka do spolerowania.

Colli 476 będzie trochę trudniej gdyż ma twardszą konsystencję

Opublikowano

witkacy, może lepiej kupić GC albo Synthetic Sealant 2.0, te mają konsystencję pozwalającą łatwo je rozprowadzić maszyną, ja już za niedługo będę próbował z GC

Opublikowano

malkolm, ja nakładałem za pomocą DA zarówno GCLW, NXT 1.0 jak i NXt 2.0 i w każdym przypadku było to banalnie proste i szybkie. Nie powinieneś spodziewać się żadnych problemów.

Opublikowano
Nie powinieneś spodziewać się żadnych problemów.

i nie spodziewam się :) tylko na razie maszyna jeszcze nie doszła :)

myślę że chyba wszystkie woski w płynie można by polerką orbitalną nakładać

Opublikowano

Koledzy przepraszam że się podpinam , ale mam pytanko : czy AutoGlym SRP bedzie pasował do Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0 , chodzi mi że obecnie jak zastosuję AutoGlyma SRP autko nabiera takiego fajnego blasku i kolorek jakby ciemniejszy , potem jak zastosuje wosk Turtle Wax Ice , blask jakby " przygasa " . Preparat Turtle wax ice to syntetyk a na razie nie kupiłem NXT 2.0 . (dopiero po wypłacie :) ) .

• Administrator
Opublikowano

Ja z połączenia ICE i SRP byłem mocno niezadowolony,NXT to też syntetyk więc nie wiem czy będzie ok. Syntetyki z zasady najlepiej wiążą sie z czystym lakierem,ew. "neutralną" politurą jak EZ-Creme od CG.

Opublikowano

Czy Smart Detail quick detailer nadaje się do pracy z glinką ?

ps. kolejność prawidłowa ? Mycie->Detalier+Glinka->polerka->cleaner->wosk ?

Opublikowano

tak, ale jest do tego zdecydowanie za dobry! ma w sobie carnaube i jest super QD, ale do glinki potrzebujesz wody z szamponem w porywie. ew, możesz sobie rozcieńczyć ten QD o którym mówisz 1:2 z wodą, najlepiej destylowaną.

[ Dodano: 27 Styczeń 2010, 23:13 ]

p.s. kolejność jak najbardziej dobra.

Opublikowano

Czyli bardziej się nadaje po całym procesie, po woskowaniu, jako super QD :)

To do glinki lepiej zwyklego QD megsa ?

Opublikowano

Jakich użyć butelek z atomizerem do Glass Cleaner Concentrate i Hyper Dressing.

Mogą to być zwykłe butelki po płynie do mycia szyb np Clean z siateczką ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.