piotres Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ile ml NXT 2.0 schodzi średnio na jedno woskowanie auta ? Nie tak malo, ja woskowalem nim chyba z 4 samochody to wyszlo ok 1/3 opakowania czyli wychodzi okolo 40ml na raz. Ale moze za duzo go dawalem .. [ Dodano: 1 Listopad 2010, 21:16 ] Byl kiedys na tym forum temat o kiepskich/nie polecanych kosmetykach . Nie moge go teraz znalezc. Czy moze mi ktos pomoc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ile ml NXT 2.0 schodzi średnio na jedno woskowanie auta ? Nie wiem jak NXT w plynie bo nie uzywalem - pisze o wersji w pascie. Po ok 10 aplikacjach pozostalo ok 60% zawartosci puszki. Czyli "pi x oko" wychodzi ok 15g na 1 raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Dzięki za odpowiedzi. Pytam, bo została mi resztka jakiegoś testera i zastanawiam się czy nawoskuję tym jedno z aut a zostało niewiele, bo jakieś 20ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 1 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 pLaYmAn, co prawda nie NXT, ale ostatnio używałem BiltHambera HydraWax który w sumie ma podobną konsystencje do NXT, zużyłem 4ml Więc 20ml spokojnie auto ogarniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 1 Listopada 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 pLaYmAn, Pamiętaj żeby skupić się na dokładnej aplikacji i bardzo cienkiej warstwie, bo w innym przypadku potrafi zostawić smugi szczególnie na ciemnym kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsarz91 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 pytanko co ten pan robi po wciągnięciu płynu odkurzaczem? to jest jakaś szczotka na wiertarce?/co ma na celu ta szczotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 1 Listopada 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 korsarz91, http://www.chemicalguys.com/Auto_Detail ... ush_md.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Szybkie pytanie czy robie coś źle/niepotrzebnie po myciu i wyglinkowaniu? -UC -DJ LP -SRP -#476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Szybkie pytanie czy robie coś źle/niepotrzebnie po myciu i wyglinkowaniu?-UC -DJ LP -SRP -#476 DJLP jest tutaj niepotrzebne/SRP jest tutaj nie potrzebne. DJLP to typowy clenaer (wersja lite jest nieścierna) a zwykłe DJLP jest ścierne (troszkę). SRP jest to AIO - poleruje(ukrywa)czyści/zabezpiecza. Jeżeli korektę robisz ręcznie przy użyciu UC, to proponuje SRP i na to 476s - ukryje Ci pozostałe ryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Mowiac wprost dla mnie DJ LP daje lepsze efekty jak SRP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 a czy DJ LP nalezy uzyc jakiejs odzywki w celu uzyskania WET LOOKu przed woskiem? np. PB BH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 2 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ręcznie brałbym SRP, maszynowo LP. LP ma w sobie sporo olejków, nie potrzeba już żadnej odżywki po tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam. Czy do prania foteli moge użyc szczotki np. do pastowania butów??? Oczywiscie nowej czy sa jakies inne lepsze do tego typu zabiegów??? Srodek piorący to APC Poorboys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 potrzebuję usunąc naklejki z lakieru- kupiłem samochód z niemiec i poprzedni właściciel na lakierze nakleił sobie naklejki srednicy moze 4 cm. Usunąc mam także zamiar najlejkę z przedniej szyby. Co mi polecicie abym mogl to zrobić? Najlepiej jak by było gdzies dostepne w sklepie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 2 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Tomeq631, tak możesz tylko użyj nowej nie po paście do czarnych butów [ Dodano: 2 Listopad 2010, 18:36 ] krzychu147, są specjalne zmywacze do naklejek dostępne w sklepach z wyposażeniem lakierni,mieszalniach ale najprostszy sposób to zwykły denaturat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOSPA Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam. Czy do prania foteli moge użyc szczotki np. do pastowania butów??? Oczywiscie nowej czy sa jakies inne lepsze do tego typu zabiegów??? Srodek piorący to APC Poorboys Możesz użyć szczotki pod warunkiem że ma miękkie i delikatne włosie - oczywiście bez przesady [ Dodano: 2 Listopad 2010, 18:39 ] potrzebuję usunąc naklejki z lakieru- kupiłem samochód z niemiec i poprzedni właściciel na lakierze nakleił sobie naklejki srednicy moze 4 cm. Usunąc mam także zamiar najlejkę z przedniej szyby. Co mi polecicie abym mogl to zrobić? Najlepiej jak by było gdzies dostepne w sklepie pzdr Suszarka i ręka, ew. opalarka ale tu potrzebna wprawa! Jeśli pozostanie klej to wyglinkuj i zrobione. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 ok dzięki sprobuje waszych rad a zaczne od denaturatu;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keram6 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 zaczne od denaturatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 zaczne od denaturatu hehe żeby ktoś źle nie zrozumial walkę z naklejkami zacznę przy pomocy denaturatu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jak nie chce ci sie ciagnac pradu do suszarki/opalarki mozesz naklejki polac ciepla woda i tez powinny zejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 ok dzięki sprobuje waszych rad a zaczne od denaturatu;) pozdrawiam to co potem plyn do chlodnic ? a na deser asfalt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 ok dzięki sprobuje waszych rad a zaczne od denaturatu;) pozdrawiam to co potem plyn do chlodnic ? a na deser asfalt ? dokładnie, a jeżeli to nie przyniesie oczekiwanych efektów popije dresingiem do opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Z naklejkami przyzwoicie radzi sobie WD-40 jeśli mamy pod ręką. Oczywiście jeśli jeszcze nie mamy żadnego środka to jak najbardziej coś dedykowanego - nie ma z tym problemu na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Czy ktorys polski sklep ma w ofercie aktywna piane Valet PRO? A moze lepiej kupic Nielsena 4000 lub 9000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Seba, Transport 5000 jest bardzo dobry, bardzo mocny i fajnie się z nim pracuje. polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi