witol Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 A ja spytam o prewash z ONR - na forach różne stężenia podają, jedni dwie nakrętki na galon inni tylko jedną a w jeszcze innym miejscu 1:10 więc dosyć skrajne wartości.. Ja używam takiego samego jak szampon - 15 ml na 5 l wody. Robię normalne szamponowe rozcieńczenie w wiadrze i czystym roztworem napełniam butelkę z atomizerem. Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixerq Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Może rzeczywiście jak na początek szkoda inwestować w 3m. Są jakieś tańsze, aczkolwiek nie najgorsze? Co to korek? Chodzi po prostu o siłę ścierną Tak chodzi o właściwości ścierne. Na początek jak wspomniałem możesz kupić testery tych past np. tu http://www.showcarshine.pl/38-testery Ok. Czyli kupuje sobie taki talerz i do tego dokupuję jakieś gąbki (te, które występują jako "powiązane" z talerzem u klakiernika)? A te tanie, które poleciłeś, są w miarę wytrzymałe i wystarczą? Z reguły tak jest że pracując np na pastach 3M używasz również padów tej firmy które też mają różną twardość i są dedykowane do pracy z określonymi pastami. Nieraz jest też tak że poleruje się mniej ścierną pastą a twardszym padem ale to już zależny od konkretnego przypadku i lakieru. Ogólnie jest też temat o padach i ich odpowiednikach z innych firm choćby ten: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Co do tych padów z podstawą nie wypowiem się bo nie pracowałem jeszcze z polerką a moja wiedza jest w dużej mierze z tego forum więc tak jak wspomniał Evo wystarczy trochę poczytać i można uzyskać odp. Co do talerzy co również wpisz w google chociażby "talerz oporowy polerka" i już masz kilka pozycji... Super Zdecydowałem, że zainwestuję w ten talerz 3M, do tego zakupię testery past tej firmy i gąbki do kompletu - zółtą, zieloną i niebieską. Na ile powinien wystarczyć taki 100ml tester? A czy do tych gąbek będę mógł jednak z powodzeniem używać jakichś innych past, np lekkościerną sonaxa? Są jakieś tańsze, ale również dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 fixerq, i cała reszta. To jest temat Krótkie pytanie - krótka odpowiedź a to co tutaj robicie to na pewno do tego się nie łapie. Zwracam uwagę na trzymanie się koncepcji tego tematu, czyli KRÓTKIE pytania dające szanse na KRÓTKĄ odpowiedź. Jeśli ktoś szykuje takie długie pytania to proszę zakłądać odpowiednie tematy. Inaczej posty polecą do kosza a na konto warny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 NEUTRAL PH FOAM Pre-wash a ta piana aktywna jak się sprawuje ? z Myjką Black&Decker 1400 zgra się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Października 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Wesol, Wszystko w trakcie testów, za jakiś czas na forum powinny pojawić się pierwsze opinie, sami jesteśmy ciekawi, ja osobiście będę testował dopiero po niedzieli, najważniejsze dla nas to lekki brud i biezp. dla wosku. Jeżeli szukasz czegoś żeby dobrze domyło to raczej to nie odpowiedni produkt. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Chodzi o lekkie zakurzenia i bezpieczeństwo dla wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Wesol, jest temat o pianie i pianownicy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ok , dzięki temat znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixerq Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Szybkie pytanko - czy talerz 3m wraz z padami będą dobrze współpracowały z pastami PB SSR? Czy to dobre roziwązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Tak będzie dobrze współpracował z pastami Scholla, 3M, PB, Optimum itd. bo dlaczego niby nie. Najważniejsze jest dobranie odpowiedniego pada i pasty do stanu lakieru na którym pracujemy. Na początek polecam poradnik DaveKG przetłumaczony na PL http://detailer.pl/ Oczywiście masz tam też inne marki past i padów, ale z powodzeniem można przyrównać do tego każdy inny system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixerq Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 /Edit Dzięki. Po przestudiowaniu paru tematów zdecydowałem się na SSR1 i 2,5. Do tego zakupiłem u klakiernika talerz i gąbki 3m, z tym, że talerz ma 125mm a gąbki 150... Tak ma być? Prosiłbym o szybką odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Jak wyczyścić ten element ? Próbowałem już wielu środków, m.in. PB NL, APC (niestety to z Tesco, innego nie mam) i magicznej gąbki, która w pewnym stopniu zniwelowała te zacieki ... I jeszcze pytanko czym wypolerować szybkę od zegarów ? W sumie jest w bdb stanie, ale w słońcu widać delikatne swirle. Poorboy's SSR2 się nada czy użyć czegoś delikatniejszego, np. PlastX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 31 Października 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 fixerq, Gąbka jest większa żeby brzegiem talerza nic nie uszkodzić. Wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 31 Października 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 fixerq, Rzep w gąbce ma 12,5cm więc wszystko ok pLaYmAn, 1- musisz spróbować najpierw jakimś konkretnym APC 2- ssr 2 może być trochę za mocne jeżeli plastik jest delikatny , jeżeli nie plastx to jakaś najlżejsza pasta ssr 1, swirlx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Dzięki, pokombinuję z PlastX tylko teraz nie wiem jaki aplikator - gąbkowy czy z mikrofibry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 31 Października 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 pLaYmAn, gąbka i sporo wcierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixerq Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Dzięki chłopaki Czekam teraz na resztę arsenału, na dniach lecę do castoramy po Sparky'ego i mogę zaczynać naukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 czy na zimę zabrać z garażu wszystkie kosmetyki czy ujemna temperatura nic im nie zrobi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Jasne, że zabrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 michal, Ja pakuję w kartony i do domu bo na bank szlag je trafi w ujemnych temp. chyba ,że masz podgrzewany garaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Można dostać Collinite no. 476s w mniejszej puszce albo tester? Jak tak to prosiłbym o linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ile ml NXT 2.0 schodzi średnio na jedno woskowanie auta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 damianTDCi, mniejszych nie dostaniesz. Ale... Polecam założyć temat w dziale 'Kupie' Przypuszczam że ktoś chciałby sprzedać troche wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Czasami piszecie o testerach są Collinite no. 476s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Czasami piszemy o testerach Collinite no. 845 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi