FilipO Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 9 godzin temu, PROPER napisał: Jakie zalecacie skuteczne stężenie tej piany do szybkiego mycia bez późniejszego mycia dotykowego. Oprysk i PA. Ja robię oprysk 1:30, w zupełności wystarczający latem. Ale wtedy albo jeżdżę po mieście do osuszenia całkowitego auta, albo wracam pod dom i lecę ONR. Nigdy bezpośrednio po takim myciu nie korzystam z QD itd, bo auto nadal nie jest w pełni czyste. 1
PROPER Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 Rzeczywiście robi robotę. Dziś akcja 10minutowa. Spłukanie auta po 400km jazdy w deszczu i odcinek szutrem. Roztwór 1:20. Auto umyte na ponad 90%. Wizualnie czyste. Pod spodem fusso i na tym Water Gold. Konfiguracja : oprysk 1:20, spłukiwanie bezdotyk. Nie zrobiłem fotki po z braku czasu więc daruję sobie fotki przed. No może jedno
Sodol Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 To naprawdę robi robotę. 1:25 z oprysku. 2l roztworu starczyło na styk na A3. Siedzi naprawdę długo. Po 5 minutach spłukałem ale wydaje mi się ze jeszcze spokojnie mógł sobie leżeć. Pogoda była dosyć wieczna a on tak swoje posiedział. I o to z takiego brudasa. Zrobiło się tak: Efekty mówia same za siebie. Auto z daleka czyste. W kilku miejscach pozostał lekki osad ale to raczej nikogo nie dziwi. Od siebie polecam 4
ghost Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 2 godziny temu, Sodol napisał: To naprawdę robi robotę Delikatne lsp też powoli rusza
Sodol Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 6 godzin temu, ghost napisał: Delikatne lsp też powoli rusza Finisa mam wrażenie ze bardziej mu zaskodziła piana CT Citrus Foam niz BH z oprysku.
PROPER Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Moje 5groszy w temacie. Umyłem dzis auto po trasie 1000km. Tatry, solanka, drogi gruntowe itp. oprysk w stężeniu 5% dal sobie radę elegancko z całym brudem. Palcem przeciągnąłem po dołach drzwi i pokrywie bagażnika- czysto. Na aucie watergold uzywany co każde ręczne mycie do osuszania. 1
mx180 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2021 Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem oprysk z BH (1:20) i powiem Wam szczerze, że środek rzeczywiście robi świetną robotę. Mam porównanie jedynie do SG CO i CT CF, szczególnie ten pierwszy to mocarz oprysku, ale to BH zaskoczył mnie jeszcze bardziej sposobem w jaki siedzi na lakierze. Miałem wrażenie, że pokrywam auto żelowym Tar’em, nic nie przysycha, pięknie się rozkłada na lakierze. Rewelacja! Pianownica PA nie pójdzie w odstawkę, szczególnie latem, gdy warunki są dużo przyjemniejsze i pianka to takie preludium i miłe początki mycia. Niemniej jednak oprysk tak skutecznym preparatem daje poczucie ulgi na szybkich, zimowych akcjach na bezdotyku. Dodam jeszcze, że już mam w planach kolejne mycie, gdzie znów BH zagra pierwsze skrzypce, a ONR premierowo postawi kropkę nad „i”. Już nie mogę się doczekać! 3
zajkos10 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 Jeśli panowie ktoś z was miałby do odsprzedania troche tej piany to bardzo chetnie prosze o wiadomosc na priv obecnie szukam czegoś nowego a widzę ,ze poza zapachem same plusy ma ten produkt
analyzator Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 @zajkos10 zapach - da się przyzwyczaić. Trochę proszek do prania? bierz 5tkę. Dzisiaj obleciałem żony auto po 2-3 tygodniach bujania się po mieście. Zimna woda, 3-3.5%. Zrobiłem test wacika z ciekawości. No szacuneczek.
zajkos10 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 19 godzin temu, analyzator napisał: @zajkos10 zapach - da się przyzwyczaić. Trochę proszek do prania? bierz 5tkę. Dzisiaj obleciałem żony auto po 2-3 tygodniach bujania się po mieście. Zimna woda, 3-3.5%. Zrobiłem test wacika z ciekawości. No szacuneczek. pewnie jak nikt sie nie odezwie to skonczy sie na tych 5l :D
ValiooX Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 5 godzin temu, zajkos10 napisał: pewnie jak nikt sie nie odezwie to skonczy sie na tych 5l Z miła chęcią literek albo dwa bym odkupił od ciebie
zajkos10 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 6 godzin temu, ValiooX napisał: Z miła chęcią literek albo dwa bym odkupił od ciebie Oki , nie ma problemu . Może w przyszłym tygodniu zamówię 5l i odezwę się jak będziesz nadal chętny.
ValiooX Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 5 godzin temu, zajkos10 napisał: Oki , nie ma problemu . Może w przyszłym tygodniu zamówię 5l i odezwę się jak będziesz nadal chętny. Jestem pewny ze wezmę litr na pewno, jako ze myje wieczorami na bezdotyku to piany głównie oprysk i pianownice nie mam czasu się nimi bawić a 5L bym nie wykorzystał
zajkos10 Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2021 Panowie , ręczna pianownica najlepsze stęzenie będzie 1:20 /1:25 ? bo wiekszosc w temacie jednak podaje pod oprysk .
analyzator Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2021 @zajkos10 używam głównie z marolexa 3l. 4% max zwykle mniej. Wkładka najsłabiej spieniajaca.
drufi Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 2% PIR na sezon wiosna/lato będzie śmigać czy mieszać słabej/mocniej? Będę miał w opryskiwaczu 4% na ewentualne mocniejsze zabrudzenia, a tak to chcę sobie namieszać gotowe baniaczki 2% do nalewania do PA
FilipO Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @drufi40-50/2l wody starczy w oprysku 1
miluss Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 To taki kozak że nigdzie go nie ma na stanie?? Wie ktoś gdzie można go jeszcze dostać?
Syrio Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 @miluss u @CAR CRAZY https://showcarshine.pl/aktywne-piany/bilt-hamber-auto-foam-5-l-aktywna-piana-bezpieczna-dla-wosku.html
norti Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Opublikowano 20 Lutego BTW czy tutaj wszyscy testujący mówicie o Autofoam od BH czy również co niektórzy o TouchLess od BH ?
norti Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 15 godzin temu, Syrio napisał(a): To są 2 różne produkty. Dokładnie. Nie widziałem oddzielnego o testach BH TL stąd pytanie czy oby to nie jest wszystko wrzucone do 1 worka
Rekomendowane odpowiedzi