alexander.p Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 7 godzin temu, jacekmury1 napisał: Co do skór Dakota Bmw? Coś do czyszczenia skór w wersji Light, kecav, colourlock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekmury1 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 A do konserwacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 38 minut temu, jacekmury1 napisał: A do konserwacji? A w jakiej kondycji będzie skórka po wyczyszczeniu? Wykonaj macanie... hihii Jak dziewicza, sucha i twarda, polecam kecav rewi balmy i balsam waxy. Jak jest w miarę ok, używam gyeon learhercoat poprostu do zabezpieczenia Jak lekko topcoat zdjęty, to Colourlock Versiegelung, +leder protector 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekmury1 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 A może kupić środki Bmw z aso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 W dniu 14.06.2022 o 21:36, jacekmury1 napisał: A może kupić środki Bmw z aso? na 90% to bedzie to colourlock w opakowaniu BMW z przebitka cenową. Lepiej kupic cloloulocka ewentualnie kecav 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Według mnie lepiej też przejechać dwa razy wersją Lite niż męczyć skórę Strong-iem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bishuun Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Hej, jakie kosmetyki do skóry w Skodzie Octavii 2001? Skóra czarna, raczej interesuje mnie coś budżetowego, co jednak wydłuży życie foteli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 57 minut temu, Bishuun napisał: Hej, jakie kosmetyki do skóry w Skodzie Octavii 2001? Skóra czarna, raczej interesuje mnie coś budżetowego, co jednak wydłuży życie foteli Kecav ColourLock, są małe opakowania, wersja Light 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 @Bishuun Jak chcesz budżetowo to Tenzi jest tanie, a całkiem spoko daje radę. Cały zestaw za 41,45zł na Allegro (7431084169) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Ktos sie bawil ta szczotka do skór od ADBL? Warto czy lepiej zostac przy tradycyjnych recznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 @menior Używałem pomarańczowej. Dobrze się pracuje nią, przyśpiesza robote. Czesto nie używam, ale nawet żona pochealiła ją przy praniu foteli w domu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Czy dla delikatnego odżywienia i zabezpieczenia skóry poprawna będzie kolejność:CL Soft -> MW Satin na suchą skórę -> Satin wysycha -> CL Leder VersiegelungVersiegelung zabezpiecza, ale w żaden sposób nie "regeneruje" jak rozumiem.Jaką ręczną szczotkę do skóry polecacie? Chętnie przyjmę jakiekolwiek inne rady, ze skórą na szerszą skalę dopiero zaczynam. Podstawy wiedzy mam, ale przyzwyczajam się powoli, ze detailing potrafi zaskoczyć xDWyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Kupiłem pełen zestaw CL. Jestem ciekaw efektu.Wyryte w skale z S20 FE 5G 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Kupiłem pełen zestaw CL. Jestem ciekaw efektu.Wyryte w skale z S20 FE 5GBędziesz zadowolony. Jeden yips ode mnie: delikatnie zwilż włosie szczoteczki przed nałożeniem na nią środka z pianowniczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Thx. Dla sprecyzowania: w stronga się póki co nie zaopatrywałem, już kilka razy czytałem i widziałem na 50/50, że większość przypadków ogarnia soft - nie chciałbym przygody ze skórą zacząć od uszkodzenia topu. Mam Soft, szczotę, Versiegelung i Leder Protector. Tzn... jutro będę miał Nie ukrywam, że czuję pewną ekscytację Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Jeszcze raz ja. Z uwagi na to, że w internecie nie ma jednoznacznych informacji, dopytuje: leder protector przed czy po Versiegelung? Z lektury komentarzy na YT dowiedziałem się, że PO, gdyż na natłuszczonej powierzchni nie będzie trzymać się zabezpieczenie, zaś Versiegelung nie wchłania się, a tworzy rodzaj powłoki na materiale, więc nie wyklucza absorbowania mleczka przez skórę. Osobiście wydaje mi się to trochę dziwne... Na ile zostawić fotele między poszczególnymi etapami? Lederowi wystarczy 12 czy 24 godziny? Jak to widzicie?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 @MMCzysci Rozmawiałem z Colourlock o tym na jednym z eventow jakieś 1,5 miesiąca temu. Odpowiedź była jasna - Protector -> Versiegelung. Czas pomiedzy, w zależnosci od panujących warunków. Teraz ciepło to i nawet 8h wystarczy a moze i nawet krócej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Z logiki tak mi się wydawało, ale co wpis, to inna teoria.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 19 minut temu, MMCzysci napisał: Z logiki tak mi się wydawało, ale co wpis, to inna teoria. Wyryte w skale z S20 FE 5G Wystarczy przeczytać etykietę na butelce. Leder versigelung i protector wszystko ładnie maja na butelce napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1988 Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Cześć, mam w swoim samochodzie zabrudzenia skóry - dziwne plamy - których nie mogę doczyścić. Próbowałem colourlocka soft i hard, APC adbl i nic tego nie rusza. Nie wiem z czego są te plamy (tak już kupiłem auto). Może polecicie jakiś dobry preparat do czyszczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Jak nie poszło tymi produktami co wymieniłeś, najpewniej wyniknęło w strukturę i pozostaje malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_BLN Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Pojawiły się ostatnio jakieś produkty warte uwagi czy brać sprawdzonego Colourlocka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 W dniu 9.03.2023 o 10:20, Tomasz1988 napisał(a): Cześć, mam w swoim samochodzie zabrudzenia skóry - dziwne plamy - których nie mogę doczyścić. Próbowałem colourlocka soft i hard, APC adbl i nic tego nie rusza. Nie wiem z czego są te plamy (tak już kupiłem auto). Może polecicie jakiś dobry preparat do czyszczenia? Jak nic nie rusza to jest szansa że to jest głęboko w skórze. Colorlock ma chyba coś takiego punktowego do usuwania zanieczyszczeń, ale jest duża szansa że ruszy farbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Z jakiego to auta proszę również o rok produkcji?? Podczas czyszczenia skóra wchłania preparat i robi się mokra/ciemnieje w tym miejscu??Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coove Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Koledzy mam problem z czyszczeniem skórzanej tapicerki. Kolega z lokalnego sklepu detailingowego polecił mi najlepszy z całego swojego asortymentu cleaner do skór marki Enzo. Tak więc kupiłem, bo miałem do czyszczenia skóry w aucie teścia. Produkt przelałem do pianowniczki i dałem trzy strzały na szczoteczkę Colourlock, a następnie zaaplikowałem na 1/4 kierownicy i delikatnie czyściłem. Z każdej ćwiartki od razu zbierałem brud. Z tego co mi wiadomo kierownica czyszczenia cleanerem nie widziała od zakupu (auto 2015 r.), a czy poprzedni właściciel coś robił to nie wiadomo. No i niestety na mikrofibrze tego brudu było sporo, aż wydawało mi się że zbyt dużo. I jak też po zebraniu brudu okazało się, że na lewej stronie skóra praktycznie się kruszy, jest bardzo szorstka I nieprzyjemna w dotyku. Moje pytanie brzmi czy jest szansa że taki cleaner wciągnął lakier (kolor pianki przy czyszczeniu na to nie wskazywał)? Czy też kierownica była na tyle brudna że brud przykrył te wytarcia? Może szczoteczka od Colourlock jest za twarda? Dodam, że na siedzeniach doczyścił bardzo ładnie. Trochę jestem wkurzony, bo w tym momencie widzę tylko ponowne obszycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi