escimo Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 M4ciek, 2 posty wyżej zobacz
MM.MM Opublikowano 23 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Zwykła Magi to stęchła ryba, i klimaty stojących skarpet Mi tam się bardzo podoba zapach zwykłej Magi, nie wiem czemu się czepiacie. Nie czujecie tam bananów ?
gruby_RS Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Nie czujecie tam bananów ? Jak się dobrze nastroić, to tak - ale ogólnie to śledzie....
Moderator krd Opublikowano 23 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Dla mnie to glownie banan... ale to nie temat o tym. Czy moglbys porownac domywanie tej wersji Blue i zwyklej? np dwie strony auta...
patol Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 Gdybyście tu nie napisali, że Magifoam pachnie bananami to w życiu bym na to nie wpadł... chyba, że podczas pianowania jadłbym banany Swoją drogą jeśli Blue jest jeszcze lepsza od zwykłej Magi i do tego będzie ta sama cena to mamy nowego lidera
Biszkopt Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2012 1. jak cena będzie podobna do standardowej Magifoam i efekt jak w testach, to szykuje się fajny produkt nawet jak zapach zostanie ten sam, to pewnie sobie troszkę kupię 2. mnie zapach magi przypomina trochę zapach nowo kupionego w polmozbycie łożyska do motorynki "nasączonego" dobrze smarem, tylko duuużo bardziej intensywne i nieprzyjemne... Albo ryba łamana przez skarpetę 3. Najważniejsze: wiadomo coś kiedy będzie na rynku? Czy przegapiłem tą informację?
Maniek82 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 patol, jak się tylko pojawi to bierzemy ją na nasze podwórko do testów oby tylko była taka rewelacyjna
patol Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Maniek82, weźmiemy do testów... 5l ! Póki co zostało mi jeszcze starej Magi jakieś 3l, więc jak coś Ci potrrzeba to wal jak w dym
Shmatan Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Super sprawa do białych/srebrnych lakierów ;] Jak z PH tej piany? dalej neutralne?
Tworek Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Czasami mam wrażenie, że co po nie którzy, nie wiedzą co to jest czytanie ze zrozumieniem ....
escimo Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Tworek, podniecenie wszystkich ogarnęło nowym Magi i nie czytają Shmatan, Tak jak pisałem wcześniej, producent wciąż jeszcze prowadzi badania i wciąż ulepsza kolorową Magi, ale na pewno dla wosku jest 100% bezpieczna, na razie mamy zwykłą Magi i też jest super poza niestety zapachem:)
tukolarz Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2012 Panowie przecież to nie jest takie oczywiste, że jak jakiś produkt ma PH neutralne, to jest bezpieczny dla wosku. PH niektórych QD wynosi 3, a są o wiele bezpieczniejsze dla wosku niż "neutralne piany". Albo coś jest bezpieczne dla wosku albo nie, PH jest tylko jednym z parametrów... Przywiązuje mu się za dużą wagę .
Saico Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 Gdzie można kupić taki fajny pojemnik z miarką??
MarrciN Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2012 m.in. w sklepach lakierniczych, choć ja swój kupiłem w OBI.
Vit0 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Pozwolę sobie odgrzać kotleta, żeby nie zakładać nowego tematu Czy ktoś z Was testował MagiFoam Blue na gołym polerowanym alu? Mam u siebie takie felgi, i nie wiem czy kupić zwykłą Magi, Blue, czy jeszcze coś innego, żeby nie martwić się potem o stan polerki.
art'ek Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Vit0, mi zwykła Magi zostawia nalot na polerowanym alu .... stężenie jakiego używam to 40ml w marolexie na 1,2 wody ....po każdym pianowaniu muszę na nowo przelecieć kola autosolem
DS_Maciek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 A u mnie natomiast przy stężeniu 30ml/1L nie dzieje się absolutnie nic (mówie o zwykłej MAGI). Przy większych, 50ml+ rzeczywiście potrafi pojawić się delikatny nolocik. Natomiast w małych stężeniach śmiało można lać po polerce. I nawet myje
SJake Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 art'ek, na polerowanym alu, mnie to nawet woda zostawia biały nalot Wcieraj dużo "autosola" - pozwala to na lepsze zabezpieczenie rantów.
Vit0 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 A u mnie natomiast przy stężeniu 30ml/1L nie dzieje się absolutnie nic (mówie o zwykłej MAGI).Przy większych, 50ml+ rzeczywiście potrafi pojawić się delikatny nolocik. Natomiast w małych stężeniach śmiało można lać po polerce. I nawet myje No to już coś wiadomo Może ta Blue jest lepsza? Nikt tu nie używa? Wcieraj dużo "autosola" - pozwala to na lepsze zabezpieczenie rantów. To bym nawcierać musiał jak dziki. Bo nie mam rantów, tylko całe 19" w polerce
Tworek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Test sponsorowany przez własny portfel ! Co do samego opisu nie ma co się rozpisywać, bo na forum zostało już chyba wszystko napisane, można wspomnieć o najnowszym kolorze, jakim jest róż/fiolet, który będzie dostępny tylko w Polsce, ponoć tylko 200 litrów. O zapachu można powiedzieć, że jest a'la arbuzowy. Stężenie to standard jak dla Magi 50ml/1000 ml wody. Domywanie na poziomie innych kolorów piany, czyli jak dotąd najlepsza piana na rynku, która nie atakuje wosku. Cena na poziomie innych kolorów Magifoam. A oto szybka prezentacja : Podsumowując, jeżeli jesteś kobietą, to różowa piana jest stworzona właśnie dla Ciebie, lub mężczyzną i lubisz się wyróżniać na myjniach bezdotykowych to Magifoam Rose jest tym czego szukasz W dodatku będzie to rarytas w postaci 200 litrów tylko na Polskę. Dzięki za uwagę :P
Administrator AreK Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zajebisty test
swampycare Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 teścik mam już kilka ulubionych produktów magifoam jest wśród nich ten test tylko to potwierdza a kolorków sie boję od czasu jak się dowiedziałem że jak się nieopatrznie nie zmyje to zostają na wieki wieków wole bezbarwną ps podoba mi sie sponsor : jest wszechobecny i każdy go może sobie zafundować Tworek ruless i znowu się nie udało kolejny raz drugi
faraon3021 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 A co jesli ktoras z tych "ladnych" pian kapnie np na tapicerke lub ubranie? Zmywa sie to?
kubik Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zajebisty test Czytałem wasze przepychanki,ale poważni ludzie je zostawiają z boku i nadal są fachowcami w swojej branży,a nie zachowują się jak dzieci Magi jak to magi poza kolorem i zapachem to tam chyba każda kolejna nic nie wnosi,przynajmniej dla mnie
DS_Tomek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 A co jesli ktoras z tych "ladnych" pian kapnie np na tapicerke lub ubranie?Zmywa sie to? Lepiej nie zalewać umyślnie Zmywa się, ale trochę to trwa... Do koncentracji produktów nie można mieć zastrzeżeń Od siebie mogę tylko powiedzieć, że Rose jest mega przyjemna w użyciu - nareszcie Magi Foam o ładnym zapachu !! Siła mycia super, delikatność też (konkursowego wosku nie ugryzła przez dwa mycia, a z doświadczenia wiem że jego nietrudno naruszyć )
Rekomendowane odpowiedzi