kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Citrus Oil będzie robił pianę bo to już bylo na forum pokazane, ale pamiętaj że wszystko zależy od stężenia Z tego co już zdążyłem przeczytać forum od A do Z [mention=2113]Domel[/mention] jest w takich kwestiach Forumowym Prekursorem Halo Halo Inżynierze Domelu Poradź coś koledze, cały dzień biedny walczy z głupią PA Chyba promyk zwiastujący dobre nowiny może na niego spłynąć Swoją drogą może masz jakieś doświadczenie z niebieską wersją SG fruit ? Jeśli tak, to mógłbyś powiedzieć czy to tylko u mnie tak nie domywa? a tak już na poważnie poważnie, spójrz proszę w wyszukiwarkę [mention=4178]kolo100[/mention] i wpisz citrus oil, jest cały dział poświęcony tej "nowince" Powodzenia !Nie no czytałem dlatego zamówiłem citrus Oil bo jest chwalony...Stężenie wydaje mi się dobre, które stosuję.Na szczęście walka z PA wygrana, więc pozostaje czekać na lepszą pogodę i testy...Jak będzie dalej to samo to zamówię nowe sitko i przy okazji lepszą pianę na próbę dlatego chciałem zapytać, która jest niezawodna czyli taka gdzie przy sprawnej PA musi robić gęstą pianę.To mi da odpowiedź co jest nie tak i będę dalej myślał.... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 17 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Nie robiłem piany citrusem z PA jeszcze. Dopiero na wiosnę. Piankę robiłem tylko z marolexa. @krd pokazał piankę z PA: 4 minuty temu, Karbo napisał: niebieską wersją SG fruit nie miałem jej. Dopiero zamówiłem. @BiałyGTi używał.
Karbo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Byłem blisko w każdym razie w głowie miałem obraz że coś takiego było u Ciebie na testach Jak tylko dostaniesz to pochwal sie proszę jak to wygląda u Ciebie z domyciem.@BiałyGTi jak Twoje odczucia po tej pianie ?
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Panowie a mam pytanie odnośnie Autobrite Magifoam....Czy faktycznie wystarczy 10ml na 1l wody.... Czy tak mocno jest skoncentrowany, że takie stężenie wystarcza czy jest to tylko chwyt marketingowy?0.5 litra kosztuje prawie tyle co baniak innego, więc cena wysoka.Czy faktycznie ta piana jest gęstą i skuteczna? Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Karbo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 @kolo100 proszę łap Sam niedawno zadawałem sporo pytań, zanim nie przeczytałem sporą ilość razy "wpisz w szukajke, po to ona jest" no i faktycznie wystarczyło wpisać Poczytaj sobie od 4 strony bodajże, ktoś powinien dostać złotą łopatę, ale w sumie elegancko trzyma jeśli chodzi o czas
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Dzięki... Trzyma z tego co przejrzałem na szybko super jednak już proporcje nie takie piękne jak producent podaje.. Warto brać baniak bo wychodzi nieporównywalnie taniej ale to już prawie 200pln Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 @Karbo taka sobie i zostawia barwnik zarowno na kostce jak i na lakierze trzeba bardzo dobrze opłukać lepiej dolozyc i kupic Goodstuffa. @kolo100 magi ja mam i uzywam wstawialem tez tam moje testy. Po kazdej aplikacji z pianownicy wyplukaj ja sama woda i bedzie piana jak zawsze. Ja w swojej uzywalem magi yeti sg gs i jeszcze z 10 innych i kazda ubijala piane ale zadna tak nie siedzi jak magia . Jedynie BH domywa porownywalnie ale z niej to tulko mleko mozna zrobic
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Dzięki BiałyGTi, będzie trzeba zainwestować w baniak bo 0.5 litra się nie opłaca..Z ciekawości jak rozcienczasz w pianownicy? Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
YOBACK Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 @kolo100 U showcarshine.pl @CAR CRAZY masz za 169zł baniak + jeszcze forumowy rabacik
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 [mention=4178]kolo100[/mention] U showcarshine.pl [mention=71]CAR CRAZY[/mention] masz za 169zł baniak + jeszcze forumowy rabacik Thx Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 20 minut temu, kolo100 napisał: Z ciekawości jak rozcienczasz w pianownicy? 1:10
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 1:10 Czyli standard... Nie wiem dlaczego producent podaje 1:100...Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 3 minuty temu, kolo100 napisał: 1:100 Proporcje rozcieńczania podane przez producenta są wartościami maksymalnymi. - Rekomendowana proporcja przy użyciu lanc pianujących to 1:9 (100ml produktu i 900ml wody). - Przy użyciu pianownic ręcznych (typu GLORIA) 25-40ml na 1L wody, zależnie od ilości wkładek filcowych i twardości używanej wody.
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Proporcje rozcieńczania podane przez producenta są wartościami maksymalnymi. - Rekomendowana proporcja przy użyciu lanc pianujących to 1:9 (100ml produktu i 900ml wody). - Przy użyciu pianownic ręcznych (typu GLORIA) 25-40ml na 1L wody, zależnie od ilości wkładek filcowych i twardości używanej wody. Ok to mam jasność Najlepsze ze w czwartek zamówiłem citrus a trzeba kompletować kolejne zamówienie Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 U Mariusza w SCS masz Magi za 160 zl za 5L Ps. Moge 2L odkupić
kolo100 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 U Mariusza w SCS masz Magi za 160 zl za 5L Ps. Moge 2L odkupić będę miał na uwadze Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Co do aktywnej piany SG Fruit plus Pianownica PA. Dodam od siebie, że rzeczywiście mizera piana a czas siedzenia na aucie krótki. Kupiłem potem ADBL Yeti i jest różnica spora, ale nie jest to jeszcze efekt jak koledzy mają po megi. Teraz będę testował białego miśka od Good Stuff
DZIADZIA Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 9 minut temu, david2888 napisał: Co do aktywnej piany SG Fruit plus Pianownica PA. Dodam od siebie, że rzeczywiście mizera piana a czas siedzenia na aucie krótki. Kupiłem potem ADBL Yeti i jest różnica spora mam odmienne zdanie na ten temat 3
seba1642 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 Siemka, mam pytanie. Posiadam pianownice D-Wash Foamer Nilfisk zakupioną w ShiningCar.pl. Przekręcam na maxa na „minus” i pianownica bardzo słabo ciągnie roztwór ze zbiornika. Raz działa raz nie działa. Jest to bardzo irytujące. Posiadam SG Snow Foam. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić aby poanownica działa zawsze tak jak tego oczekuję ?
tomekc001 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 10 godzin temu, seba1642 napisał: Siemka, mam pytanie. Posiadam pianownice D-Wash Foamer Nilfisk zakupioną w ShiningCar.pl. Przekręcam na maxa na „minus” i pianownica bardzo słabo ciągnie roztwór ze zbiornika. Raz działa raz nie działa. Jest to bardzo irytujące. Posiadam SG Snow Foam. Czy ktoś mógłby mi coś doradzić aby poanownica działa zawsze tak jak tego oczekuję ? "Raz działa ,raz nie działa" - rozumiem, że myjka nie pracuje płynnie i cyklicznie się wyłącza. Jeśli tak to w pianownicy jest założona za mała dysza w stosunku do wydajności myjki.
Dreamer42 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Może sitko wyczyścić? To jako nowa tak kiepsko pianę robi? A jaką dyszę tam masz i jaką myjkę. Roztwór w ciepłej wodzie robisz?
seba1642 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 @tomekc001 Myjka działa bez problemu, natomiast raz piana leci gęsta, a raz bardzo rozwodniona (głównie woda). Tak jakby przestała pobierać roztwór ze zbiornika. @Dreamer42 Myjka to jakiś chińczyk. Mocowanie do dyszy jak Nilfisk. Myjka działa bez zarzutu i ma około 150bar, natomiast problem leży w pianownicy. Tak jakby od czasu do czasu nie pobierała roztworu. Tak roztwór rozrabiam w ciepłej wodzie.
Freddy Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Rozbiórka i czyszczenie głównie dyszy ale najlepiej całości ostatnio miałem taką sytuację tyle że całkowicie przestała pobierać roztwór ze zbiornika po rozbiórce okazało się że w dyszy maź nie puszczona dalej a doprowadziło do tego używanie wyższych stężeń poprostu się zapchała i brak płukania po użyciu. Płuczemy na drugim oddzielnym zbiorniku aby pobierał wodę również ze zbiornika ewentualnie można dolać octu do płukanki.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
grabek246 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 mam problem z moją pianownicą. dodam że niedawno była cała rozebrana, wyczyszczona. wymienione sitko na nowe, wyczyszczenie dyszy wewnątrz oraz wymiana wszystkich oringów. myjka podczas pianowania nie przerywa. problem polega na tym że podczas piwanowania myjka jakby przestała pobierać chemię z butli. trzeba delikatnie przekrecic pokrętłem od ilości pobieranego środka i zaczyna normalnie działać. podczas stałego pianowania nie występuje problem, występuje tylko jak zwolnie pistolet i chce od nowa zacząć pianować co może być nie tak? wcześniej działało wszystko dobrze. da się zdjąć pokrętło regulacji żeby tam coś jeszcze oczyścic?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 @grabek246 wydaje mi sie ze musisz zaryzykowac i rozebrac. Moze jakas sprezynka czy cos
Rekomendowane odpowiedzi