kabul Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Chodzi oczywiście o lancę do pianowania wysokociśnieniowego Możesz jakimś linkiem zarzucić?
Lolopolozo Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Czy jest jakaś aktywna piana która nie zmywa wosku ,w litrowych opakowaniach I jakaś chemia przed aktywną pianą podawana opryskiwaczem tak aby nie zmyła wosku też opakowanie 1 litr
malkolm Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Lolopolozo, takiego czegoś jeszcze nie wymyślono
turzol Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Valet Pro PH Neutral nie zmywa wosku i jest dostępna w litrowych opakowaniach
Luki S Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 turzol a idzie ją nabyć gdzieś u nas w kraju bo jednej butelki raczej nie opłaca mi się ciągnąć z UK...
michallus Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Czy nikt z Was nie żałuje zakupu pianownicy ? Jest sens wydawać prawie 200zł na ten gadzet? Mam żółtą Karchera która coś tam spienia..... Używam raz na jakiś czas, na bardzo brudne auta.
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 która coś tam spienia..... no właśnie. Pianownica daje lux pianę. Mam i czasem się przydaje. Ale jak pisałem teraz zastanawiałbym się cztery razy dłużej czy kupować, mając myjkę.
JJ. Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Czy ktoś mógłby wrzucić dokładne zdjęcia końcówki którą łączy się pianownicę z myjką oraz podać wymiary strony do której przykręca się pianownice? Będę bardzo wdzięczny
JJ. Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Jest plan wykonać pod mocowanie Makity, potrzebuje jednak wymiarów tej strony która jest uniwersalna dla wszystkich (gwint do pianownicy)
michallus Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 marctwain, mowie o wymianie tej żółtej na metalową, włoską z tego co pamietam z podwójną regulacją Zastanawiam sie mocno czy warto wydawać na to 200zł.... Bedzie wielka róznica ? Nie mowie o wyglądzie samej piany
JJ. Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Michał, jeśli nie chodzi o pianę a o samo działanie środka to byle co, co będzie w stanie nanieść produkt na karoserię będzie spełniało swoje zadanie Chociaż podejrzewam, że piana gruba jak bita śmietana utrzyma się na lakierze dłużej co skutkować będzie dłuższym działaniem preparatu. Jeśli się mylę to proszę o korektę..
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 marctwain, mowie o wymianie tej żółtej na metalową, włoską z tego co pamietam z podwójną regulacją Zastanawiam sie mocno czy warto wydawać na to 200zł.... Bedzie wielka róznica ? Nie mowie o wyglądzie samej piany rewelacji nie ma. trzeba mocno zapuścić, żeby to się przydawało częściej. Po zimie, do pomocy przy ściąganiu wosku-raz na 2-3 miesiące. Tyle. Kupiłem i mam. Ale tez bym się zastanawiał czy kupować. No, ale jest.
angrzeda Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Kupiłem z tej aukcji - 998343475. Mam myjkę od 3 lat i powiem szczerze, ze miałem zawsze chęć na prawdziwą pianownicę. 185 zł z przesyłką , ale nie żałuję. Daje naprawdę świetną pianę, a przecież nie zawsze myjemy tylko własne auto. Jeśli ktoś ma wolne tych parę groszy, to moim zdaniem warto
Luki S Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 A czy ktoś zakupił może pianownicę z aukcji podanej powyżej (użytkownik weraserwis) tylko, że do myjki Lavor ??? Do mnie właśnie przyszła i końcówka mimo, że jest podobna to nie styka się szczelnie z lancą, te dwa "skrzydełka" są ewidentnie za małe w porównaniu z pozostałymi org końcówkami Lavor....
aro_77 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Oczywiscie ze rozcienczam - leje tak 1/4 pojemnika i uzupelniam ciepla woda do pelna.
Gość Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Też mnie zainteresował temat pianownicy i poczytałem troszkę to forum. Jak się okazuje żeby robiła się piana musi być porządna pianownica z tego co wyczytałem i pooglądałem sobie na youtube. Sama myjka jak widać na niektórych filmach ma mniejsze znaczenie, bo z dobrą pianownicą byle czym z marketu za parę groszy można niezłą pianę uzyskać jak na tym filmie widać. I teraz powstaje problem o którym wyżej napisaliście wiele postów że dobre pianownice nie za bardzo można do mniej markowych myjek zaadoptować i podłączyć. Karcher ma złącza gwintowane M22 x1,5, a myjki budżetowe jakieś dziwne wciskane złączki, co jedna to inne. Ja mam akurat Black&Deckera PW1400K. Myjka w zupełności wystarczająca, aby ogarnąć bałagan przydomowy, umyć samochód czy motocykl. Tylko problem jak w innych jest z przyłączem porządnego osprzętu. Ja trochę sobie majsterkuję więc wymyśliłem że dokupię dobrą pianownice i zaadoptuję ją do mojej myjki. Na allegro można kupić pianownicę o jakiem mowa w tym temacie najtaniej jak znalazłem za 135zeta. Zakończona jest nakrętką M22x1,5. I teraz żeby to podłączyć do innego pistoletu niż Karcher musi być przejściówka w moim przypadku Karcher > Black&Decker. Na próżno z dwa wieczory szukałem w necie takiej przejściówki. Nie przewidzieli jak do tej pory możliwości podłączenia osprzętu Karchera do mojej myjki. Jak można też przeczytać w tym temacie, pianownice które sprzedają na Allegro z przejściówkami do innych myjek też średnio pasują lub w ogóle nie pasują. Jest do rozwiązania ten problem tylko trzeba mieć najlepiej jakiegoś majstra z tokarką pod ręką. Można taką przejściówkę z powodzeniem wykonać i zaadoptować do dowolnej myjki pobierając wymiary np. z oryginalnej lancy. I tak też właśnie zrobiłem. Dotoczyłem przejściówkę do mojej myjki na akcesoria Karchera. Nie ma za bardzo pogody żeby to wypróbować, ale pora deszczowa ma minąć, więc lada chwila będę patent testował na samochodzie i motocyklu. A tak to wygląda :
JJ. Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Senio, świetna robota Makita również nie ma dedykowanych złączek, więc zostaję rzeźba w tym co jest albo robienie od podstaw. Na początku chciałem pójść tą drugą drogą, ale jak widzę jest sposób łatwiejszy i szybszy..
Gość Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Na początku chciałem pójść tą drugą drogą, ale jak widzę jest sposób łatwiejszy i szybszy.. Tak, i moim zdaniem nie ma co wymyślać za bardzo. Zrobić jedną przejściówkę do swojego pistoletu z wyjściem pod oryginalne końcówki myjki, której akcesoria będziemy chcieli w zastosować. To najprostsze, najtańsze i moim zdanie najskuteczniejsze podejście do tematu. Skoro myjki tańsze się sprawdzają, po co wydawać krocie na drogie urządzenia i mieć bardzo zbliżone efekty. A z tego co poczytałem myjki jak Makita, Bosch czy Black&Decker z alu pompami sprawują się całkiem dobrze, a kosztują 300-400 zeta.
Gość Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Hej Czy ktoś użytkuje myjkę Makite ,Bosch, Black&Decker z taka pianownicą jak się sprawdza
Pepper Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Senio, wypróbowałeś już swój patent na przejściówkę z pianownicy Karcher na Black&Decker ? Byłem pewien że ta pianownica, którą sprzedają na allegro z końcówkami do wyboru będzie pasować do B&D ( wyglądało że ta sama końcówka co Lavor) ale zadzwoniłem do kolesia i powiedział, że właśnie do B&D nie bardzo i ludzie odsyłają pianownice spowrotem. Jeśli twój sposób działa to myśle, że by mi w jakimś zakładzie metalowym dotoczyli taką przejściówkę. W skrócie chodzi o to czy przejściówka nie wpływa jakoś negatywnie na właściwości pianownicy? Rozumiem, że przejściówkę wykonałeś od podstaw?
Gość Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Senio, wypróbowałeś już swój patent na przejściówkę z pianownicy Karcher na Black&Decker ? Zrobiłem już dwa testy. Niestety fotkę mam tylko z pierwszego gdzie nie zdążyłem jej dobrze ustawić bo myłem moto i za mało powierzchni było. Jednak pieniło już ładnie. Drugie podejście już na spokojnie ustawiłem dyszę dopływu piany, strumień etc. Leci tą pianownicą co się chce jak na filmach. Ma być kremówka jest kremówka. Ma być rzadsza piana jest rzadsza. Ma być mocno spieniona jest mocno. Wszystko zależy od ustawień. Nie prawdą jest i pisze to z pełna odpowiedzialnością, że myjki budżetowe nie dają rady zrobić piany. Bzdura. Robią taka pianą jaką sobie tylko zażyczymy. Jestem osobiście bardzo zadowolony. Fotka z pierwszego użycia : W skrócie chodzi o to czy przejściówka nie wpływa jakoś negatywnie na właściwości pianownicy? Rozumiem, że przejściówkę wykonałeś od podstaw? Nie ma żadnego wpływu negatywnego na działanie myjki. To tylko przejściówka i nic więcej. Ja osobiście w środku zrobiłem w niej otwór fi 6mm. oczywiście wykonałem ja od podstaw. Wałek mosiężny + kawałek duralu jako skrzydełka do zabezpieczenia w pistolecie. jak będziesz chciał wymiary to mogę rozrysować.
Gość Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Pianą po skórach? I jeszcze woskiem na koniec . Jakiś problem w tym widzisz ?. Umyj kiedyś uwalone moto to pogadamy Po myciu skóry należy wytrzeć i to wszystko. Dalej środek do konserwacji co któreś mycie i jest OK. A tak po wysuszeniu to wychodzi
Rekomendowane odpowiedzi