Moderator krd Opublikowano 1 Maja 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Nie wiem jak Soft99, ale inne NW docierają się ipą 1:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woleksy Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 cendra ja płynem do szyb to zmywam. Chociaż cholerną mgiełkę miałem przez trzy dni po glaco...IPA jeszcze nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Maja 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Glaco nie jest wymagającym produktem. Najważniejsze to dobrze przygotować szybę i pozwolić mu odparowac. Nakładalem go wiele razy i nigdy nie było problemu z mgiełką. Wycieram ręcznikiem waflowym geyon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Wczoraj położyłem Ultra Glaco - szyba umyta, wyczyszczona 1z Einszett Glaspolish, nastepnie IPA - wczoraj wszystko ładnie a dziś pojawiła się mgiełka - ślady na szybie. Poczekam i zobaczę czy sama zniknie po deszczu czy trzeba będzie jej pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Śladów po aplikatorze, czy jakieś inne mazy? Jak to pierwsze to być może nie do końca wypolerowałeś produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 krd dzięki, właśnie tak to wygląda. Ponieważ nie pierwszy raz kładłem NW, stąd moje zdziwienie - położyłem wczoraj ok 16 a ślady zobaczyłem dopiero rano. Są ledwo widoczne, ale jednak. edit: przetarlem szybę jeszcze raz fibrą i po pierwszym deszczu jest ok - zadnych mazow, kropelki uciekaja od 50 km/h, wycieraczki pracuja widocznie lzej, nic sie nie rozmazuje, lekka mgielka po przejsciu wycieraczek znika bardzo szybko. Jak dla mnie Ultra Glaco jest calkiem ok, zobaczymy jak z wytrzymaloscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Szybkie pytanie - na ile aplikacji wystarcza SOFT99 (np. Ultra Glaco)? Jednym aplikatorem zrobię szyby w 2 autach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Na razie użyłem Ultra Glaco na 2 samochodach - szyba przednia, podwójna warstwa - niewielkie zużycie, fajnie pracuje się tym filcowym aplikatorem. Wystarczy lekko docisnąć żeby był zwilżony i widać było ślad na szybie - delikatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 @Tango - tylko przednia? Zastanawiam się czy dam radę zrobić komplet szyb w 2 autach nim ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Dasz bez problemu. Ja zrobiłem jedno auto i ponad połowa spokojnie została. Mówię chyba o ultra glaco, w podobnym opakowaniu co pasta do butów w płynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 @Noose - tak, położone tylko na przedniej, ale czołowa szyba w Civicu VII ma spore rozmiary Na bocznych - RainX - w zupełności wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 @Noose - tak, położone tylko na przedniej, ale czołowa szyba w Civicu VII ma spore rozmiary Na bocznych - RainX - w zupełności wystarcza. RainX na bocznych to w ogóle czemuś służy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak: woda szybciej ucieka i nie masz rozmazanego widoku patrzac w lusterka. Musisz potestowac, wyrobisz sobie zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Czy może wiecie ile po otwarciu Gtechniq G1 Clear Vision będzie zdatny do użycia. Planuję zakupić większe opakowanie 100 ml gdyż chciałem nałożyć na 3 autka i nie wiem czy ma to sens gdyż pewnie następne nakładanie za rok i nie wiem czy tyle wytrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 U mnie stoi otwarte juź ponad pół roku i wszystko działa jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 krd - dzięki bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabagb Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Czy temperatura ma znaczenie przy przednich i bocznych szybach. Co ma wpływ na żywotność powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dasz bez problemu. Ja zrobiłem jedno auto i ponad połowa spokojnie została. Mówię chyba o ultra glaco, w podobnym opakowaniu co pasta do butów w płynie. cubstone jak długo preparat siedzi na szybie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Oj nie wiem, samochód sprzedałem zaraz po nałożeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 testował to może ktoś z was CarChem Glass Sealant V2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Zaczekasz ze 2 tygodnie to będzie test, bo jestem w trakcie, mam na półce się pogody i czasu brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Pytanko do oblatanych Mam bratu wrzucić na szybki Gtechniq G1 i zastanawiają mnie 2 rzeczy jaka min temp musi być podczas aplikacji oraz jaki czas brak kontaktu z wodą/wilgocią po apllikacji ? czy wygrzanie promiennikeim coś skróci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 2 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 mkbewe, ja aplikowałem w najniższej temperaturze około 12 stopni, ale w sumie istotna też jest wilgotność - by nie była za duża. Przy G1 zawsze zostawiam samochód w garażu co najmniej na noc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Z tego co pamiętam to dystrybutor Gtechniq pisał o tym, że w przypadku G1 można od razu wyjechać na deszcz i nie ma to wpływu na trwałość. Tak ekstremalnych testów nie robiłem, ale swoje G1 lałem wodą na bezdotyku po kilku godzinach od aplikacji i trzyma się rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Z tego co pamiętam to dystrybutor Gtechniq pisał o tym, że w przypadku G1 można od razu wyjechać na deszcz i nie ma to wpływu na trwałość. Tak ekstremalnych testów nie robiłem, ale swoje G1 lałem wodą na bezdotyku po kilku godzinach od aplikacji i trzyma się rewelacyjnie. To samo usłyszałem u MXa, zdaje się że też od dystrybutora. Jeleniouchy zaaplikował G1, max po kwadransie wyjazd na mżawkę, siedzi od około 20 kkm i na razie chyba nigdzie się nie wybiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi